In urma cu cateva zile gemurile Dalfour au batut la mine la usa. Nu a trecut multa vreme si am testat aceste gemuri minunate. Una din delicioase retete pregatite cu ele este aceasta minunata rulada cu crema cramel si gem din fructe de pradure. Este o rulada foarte aromata, delicata si cu putin zahar. Caramelul combinat cu fructele de padure sunt o combinatie de vis. Iar cand gemul este si fara zahar, avem parte de un desert foarte bun si mai sanatos.
Gemurile Dalfour sunt produse de o companie franceza, fondata in 1984, o afacere de familie care dainuie si astazi. Sunt renumite mai ales datorita faptului ca nu au zahar, ele fiind indulcite doar de zaharul din fructe – suc concentrat. Va invit sa le descoperiti, sa incercati rulada aceasta delicioasa si sa participati la concurs. Detalii mai jos.
4 oua mari
5 linguri zahar
2 linguri ulei
5 linguri faina
1 praf de sare
Umplutura
1/2 borcan dulceata Dalfour fara zahar
80 gr zahar
2 linguri apa
100 ml smantana dulce
30 gr unt
250 gr mascarpone
Decor
50 gr zhar + 2 linguri apa
100 ml apa
100 ml smantana lichida
4 gr gelatina + 3 linguri apa rece
Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 15 min Nr portii: 12
Blat. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.
Crema caramel. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiarba, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam energic pentru a omogeniza compozitia. Punem si untul si crema mascarpone si amestecam bine. Lasam crema la rece pentru o jumatate de ora.
Desfacem usor rulada. Ungem toata foaia cu gem Dalfour de fructe de padure. Lasam sa stea 10 minute la odihnit. Peste gem punem crema caramel si incepem sa rulam, cu grija. Dam rulada la rece si pregatim glazura.
Glazura. Punem zaharul impreuna cu doua linguri apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiabra, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam bine pentru omogenizare. Punem si restul de apa si incalzim usor. Cand compozitia e omogena si calda o lasam deoparte.
Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o punem in glazura si amestecam bine pentru a o distribui uniform. Lasam glazura la intarit. Cand glazura capata o consistenta usor vascoasa o putem turna peste rulada. Deasupra presaram fulgi de migdale si trandafiri comestibili.
Dam rulada la rece pentru 2-3 ore. O portionam dupa preferinta si o servim alaturi de cei dragi.
Acum sa va vorbesc despre concurs. Puteti sa castigati 5 gemuri delicioase Dalfour, fara zahar, intr-un mod simplu:
- lasati un comentariu la aceasta postare prin care sa spuneti ce reteta ati pregati cu unul din gemurile Dalfour.
- sa dati un like & share la aceasta postare in mod public
Castigatorul va fi anuntat in data de 27 decembrie, prin tragere la sorti. Premiul poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei. Mult succes tuturor!
Concursul s-a incheiat! Iata si lista participantilor, in ordinea inscrierii:
1. Claudia
2. Geta
3. Claudia V
4. Lubita
5. Diana Giorgiana
6. Adina Roz
7. Sidonan Toncean
8. Maria Ene
9. Madalina Roman
10. Nemtoi Silvia
11. Cristina Popescu
12. Florentinah
13. Oana
14. Beatrice
15. Dora Zamfir
16. Stefana
17. Ramona
18. Gavriloi Adina
19. Harabagiu Elena
20. Ela
Castigatorul este: Geta . Felicitari!
Claudia says
Ma gandesc ca as face niste biscuiti umpluti cu gem,ori poate niste cosulete cu gem si bezea,ori poate o rulada ca tot o sa visez la minunatia asta a ta,ori poate niste clatite.
Offfff ca m-am umplut de pofte.
Pupici Paula.
Geta says
As pregati niste cosulete cu gem si bezea cu nuca.
Claudia V says
Drept sa zic imi face cu ochiul chiar rulada din reteta ta :p
Asa ca, de o fi sa am noroc am sa o testez cu drag 😉
Lubita says
As pregati tot o rulada pentru ca ma topesc dupa ele dar cum niciodata nu-mi reusesc,ma limitez la o prajitura cu gem si nuca foarte buna si foarte usor de pregatit
Avem nevoie de:1ou,1cana zahar,1/2cana ulei,1cana cu lapte,3cani faina,1lingura rasa cu bicarbonat,1cana cu gem,2linguri cacao
Bati bine oul cu zahar,adaugi ulei cate putin,bicarbonatul stins,gemul,cacao,amesteci bine iar la sfarsit faina;rastorni in tava cu hartie de copt iar deasupra pui miez de nuca si lasi la cuptor 40min la foc moderat;pudrezi cu zahar dupa ce s-a racit.
Multumim pentru concurs si Sarbatori fericite!
Diana Georgiana says
Ca tot vin sărbătorile, mă gândesc ca ar merge un cheesecake care să conțină un strat de gem de smochine la mijloc <3 pe lângă faptul ca ar arată spectaculos, ar fi si o armonie perfectăiîntre gustul cremei de brânză și cel de smochine… Dragă Paula, îți doresc, ție și familiei tale, un Crăciun fericit, un an nou plin de realizari și împliniri!!! La cât mai multe capodopere dulci :*
Adina Roz says
Mi ar placea sa savurez o prajitura cu gem de smochine si cu fasii de aluat deasupra, de a lungul si de a latul formei, in genul celor din filmele americane.?
Sidonia Toncean says
Rilada ta arata atat de bine ca zau ca-mi vine sa musc din ea…!
Si daca as avea aceste gemuri delicioase si sanatoase , as face o prajitura cu gem, nuca si bezea deasupra !O nebunieeeee…..
Sarbatori fericite sa ai !
maria ene says
Mi ar placea chiar rulada din reteta sau cornulete
Madalina Roman says
Nu ma pot gandi la un singur desert, pentru ca gemurile astea, la care salivez pavlovian de cand imi tot apar pe newsfeed, ma inspira la diverse deserturi. De exemplu, cel cu smochine imi aminteste de un gem asemanator pe care mi l-a adus sotul meu din Afganistan. Prin urmare as face fursecuri arabesti, care sunt date prin gem si apoi prin fistic macinat, usor sarat.
Din gemul cu patru fructe de padure care, prin gust, cred ca te plimba prin cele 4 anotimpuri, as face o inghetata cremoasa, de vanilie&cocos, cu “inima” de gem (pe care, pentru a o fixa in centrul inghetatei, as lasa-o intai intr-o forma alungita sau in folie de plastic, la congelator, cu mult inainte de a prepara compozitia principala. As merge pe savoarea de cocos, cu interiorul acesta de fructe de padure, si as imbraca-o in ciocolata usor picanta.
Gemul de rodie…pfff…o nebunie. Asa cum am mai spus, pe acesta nu l-as combina cu nimic. L-as pune direct pe buze si l-as pupa pe sotul meu, in loc de desert.
Celelalte gemuri nu se vad, asa ca mi-a zburat muza.
Nemtoi Silvia says
As pregati briose umplute cu gem si ornate cu crema de mascarpone cu gem.
Cristina Popescu says
As face o negresa cu unul din gemurile Dalfour (cel de fructe de padure)
FB: Cristina Popescu
Share: https://www.facebook.com/popescu.cristina.167/posts/10205871773853039?pnref=story
florentinah says
as face fursecuri cu gem,briose umplute cu gem
fb;https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz
share;https://www.facebook.com/alinaflorentina.hurmuz/posts/898395110237511
Oana says
As prepara o tarta cu gem și grilaj deasupra !
Beatrice says
Eu as incerca reteta de Prajitura frageda cu gem de caise si meriosoare <3
https://www.enjoy-dessert.ro/2013/10/prajitura-frageda-cu-gem-de-caise-si-merisoare.html
yummi !
Dora Zamfir says
https://www.facebook.com/dora.zamfir/posts/884961328278750
Eu as vrea sa pregatesc pancakes, cred ca ar fi delicioaseeeee…sau waffles.
Stefana says
As face un cheesecake cu topping de gem 😀
Ramona says
Cupcakes cu unt de arahide smooth in compozitie si glazura de unt de arahide cu gem. Imi place mult combinatia de unt de arahide si gem (peanut butter & jelly) chiar si pe paine 😀
Gavriloi Adina says
Aș pregăti o prăjitură cu gem sau clătite.
Harabagiu Elena says
As pregati o rulada cu frisca ciocolata si gem de smochine
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de rom
2 linguri cacao
Umplutura:
200 g gem de smochine
100g zahar pudra vanilat
300 ml frisca
Decor:
ciocolata amaruie topita
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de rom, apoi se adauga peste albusuri.
Se adauga faina si cacao si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.
Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza.
Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat de frisca si apoi cu gemul de smochine, dupa care se ruleaza.
Se decoreaza cu frisca ,ciocolata topita .
Ela says
Mi-ar placea sa fac niste cornuri pufoase cu gem, o rulada sau prajituri cu foi, crema si gem, desi cred ca ar fi interesante si intr-o combinatie cu o bagheta proaspata, crocanta, unt si o cana cu lapte.
Geta says
Multumesc frumos! Abia astept sa primesc premiul sa fac niste cosulete cu gem si bezea cu nuca. Felicitari pentru blog, este o adevarata incantare sa intram pe aici. Este minunat ceea ce faceti!!