Cum ar fi ca intr-o zi sa ne delectam cu ceva special la desert? Cu niste biscuiti fragezi cu bezea si caramel, facuti cu drag in casa. Biscuiti cu unt sfaramiciosi imbracati in bezea dulce su crocanta. In mijloc ascund o delicioasa crema caramel si o dulceata de smochine parfumata si fara zahar. Eu cred ca ar fi minunat! Un desert delicat si elegant. O bucurie pentru ochi si o delectare pentru gust. Se fac usor de tot. Fiecare parte a acestui biscuite are o tehnica simpla de realizare. Insa, in combinatie, rezulta ceva minunat. Un desert care pur si simplu se topeste in gura. Enjoy!
Biscuiti
200 gr faina alba
50 gr faina de migdale
30 gr zahar pudra
1/3 lingurita sare
120 gr unt
2 galbenusuri
3 linguri apa rece
Crema caramel
50 gr zahar
3 linguri apa
50 gr unt
75 ml smantana grasa
Bezea italiana
3 albusuri
150 gr zahar
40 ml apa
15 gr glucoza lichida
In plus dulceata de smochine fara zahar
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 70 min. Timp de asteptare: 2 ore.
Biscuiti. Amestecam faina cu faina de migdale, zaharul pudra si sarea. Untutl taiat bucatele il punem peste ingredientele uscate. Amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat sfaramicios. Galbenusurile le batem usor si le punem peste compozitie impreuna cu apa rece. Amestecam pentru a omogeniza aluatul. Daca mai este nevoie mai adaugam apa. Trebuie sa obtinem un aluat inchegat, fara a fi moale.
Invelim aluatul in folie alimentara. Il lasam la rece pentru o ora.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie groasa de 0.5cm. Decupam cercuri cu o forma de inox. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii intepam cu furculita din loc in loc. Ii dam din nou la rece pentru 20 de minute. In acest timp preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Dupa 20 de minute scoatem biscuitii de la rece si introducem tava in cuptor. Coacem biscuitii timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor de tot. Ii lasam apoi pe un gratar la racit.
Crema caramel. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o oala mica cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiarba, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam untul. Amestecam energic pentru a omogeniza compozitia. Punem si smantana si amestecam bine. Lasam compozitia pe foc mic pana se omogenizeaza. Oprim focul si lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.
Bezea italiana. Punem apa, glucoza si zaharul intr-o cratita mica pe foc mediu. Amestecam pentru a topi zaharul. Cand zaharul e topit complet marim putin focul si lasam sa fiarba 4-5 minute pana cand obtinem un sirop gros.
In momentul in care siropul incepe sa fiarba incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare pana cand se transforma intr-o spuma ferma. Cand siropul de zahar e gata oprim focul. Turnam siropul incet peste albusurile pe care le batem in continuare la viteza mare. Batem albusurile timp de aproximativ 10 minute pana cand ajung la temperatura camerei iar bezeua se ingroasa si devine lucioasa.
Asamblare. Punem crema caramel pe fiecare biscuite, altfel incat sa nu ajunga pe margini. In centru facem o adancitura si adaugam o lingurita de dulceata de smochine. Imbracam biscuitele in bezea. Procedam la fel cu toti biscuitii.
Preincalzim cuptorul la 100 de grade. Punem biscuitii imbracati in bezea din nou in tava. Coacem bezeaua timp de o ora. In acest fel am obtinuti biscuiti sfaramiciosi imbracati in bezea crocanta si cu umplutura cremoasa de caramel si dulceata de smochine. Un deliciu!
Leave a Reply