Diversitatea de fructe din timpul verii ne indeamna sa facem prajituri cu fructe. Starwberry Cheesecake Brownie nu este decat o minunata prajitura cu fructe care combinat un strat dens de brownie si o crema delicioasa de branza. Poate parea complicat sa faci o astefel de prajitura, insa lucrurile nu stau asa. Daca stam sa ne gandim, un brownie se face usor si este mai mult decat ispititor. Stratul dens de ciocolata este completat apoi de un strat cremos de branza, partea de cheesecake cum ar veni. Insa si acesta sa facer usor si repede. Pentru un plus de culoare vom adauga fructe minunate si proaspete de vara. Eu am folosit capsune, se pot folosi cirese, sau delicioasa zmeura. In final … nu poti sa refuzi o astfel de prajitura!
Ingrediente
3 oua mari
160 gr ciocolata neagra
120 gr unt
100 gr zahar
100 gr faina
20 gr cacao
1 praf sare
Crema de branza
200 gr crema de branza
1 ou
1 lingura faina
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
200 gr capsune proaspete
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 25 min Nr portii: 16
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20 cm dimensiuni. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-o oala cu fundul gros punem untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem oala la foc mic si lasam sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen oprim focul. Adaugam galbenusurile, cate unul pe rand, si amestecam bine. Separat amestecam faina cu cacaoa. Le adaugam peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixam bine cu un praf de sare pana cand se transforma intr-o bezea frumoasa. Incorporam albusurile in compozitia de ciocolata cu miscari de jos in sus. Punem intreaga compozitie in tava.
Crema de branza. AMestecam branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugam vanilia la final. Punem cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Luam un cutit cu varful ascutit si marmoram usor compozitiile.
Capsunele le spalam si le indepartam frunzulitele. Le punem peste crema de branza tot asa, din loc in loc.
Dam tava la cuptor. Coacem prajitura timp de 25-30 de minute, pana cand partea de deasupra este coapta complet, iar interiorul mai este putin moale. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore ( daca avem rabdare atata timp ) o putem felia. O servim imediat ca atare, sau cu portii generoase de inghetata. Enjoy!
Leave a Reply