Ne plac biscuitii pentru ca sunt o gustare dulce si taare buna. Tocmai de aceea, biscuitii nu lipsesc de la noi din casa. Ma refer la biscuitii facuti in casa. Ca sunt biscuiti simpli, digestivi, fragezi sau umpluti cu crema, sunt preferatii copiilor. Iar eu ca o mama dornica sa aduca zambete pe fata copilasilor, le fac cate o surpriza dulce in fiecare saptamana. Acesti biscuiti cu ciocolata si capsune i-am facut cu ultima recolta de capsune proaspete din gradina. Au iesit fragezi si aromati. Plini de culoare si cu o multime de texturi. Au crema de ciocolata, capsune coapte si glazura dulce de ciocolata alba. Cum sa ii poti refuza?
Biscuiti
30 gr cacao
200 gr faina
100 gr unt
1 ou
2-3 linguri apa rece
80 gr zahar pudra
1/2 lingurita sare
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata amaruie
80 ml smantana dulce
1 lingurita esenta de menta
100 gr capsune proaspete
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 min. Nr biscuitii: 20
Amestecam faina cu cacaoa, zaharul si sarea. Adaugam untul taiat cubulete si incepem sa framantam cu degetele un aluat nisipos. Oul il batem usor cu furculita apoi il amestecam cu 2 linguri de apa. Adaugam ingredientele lichide peste aluatul nisipos. Trebuie sa legam aluatul cu acest amestec. Framantam putin, doar pana la omogenizare. Daca aluatul nu este suficient de legat, mai adaugam o lingura-doua de apa.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. In aceste timp pregatim crema de cioocolata. Punem smantana pe foc si o incalzim bine. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana la omogenizare. La final adaugam si esenta de menta. Lasam cremala racit.
Dupa o ora scoatem aluatul din frigider. Il intindem pe blatul infainat intr-un dretunghi de 0.5 mm grosime. Decupam cercuri de 6-7 cm diametru. Punem biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt. Apasam usor in centrul fiecarui biscuite pentru a face o adancitura. Adaugam crema de ciocolata si deasupra cateva felii de capsune. Presam putin zahar brun deasupra. Procedam la fel cu fiecare biscuite.
Coacem biscuitii timp de 12-15 minute, pana cand se rumenesc frumos pe laterale, iar capsunele sunt coapte. Ii scoatem pe un gratar la racit.
Dupa ce s-au racit complet, ii decoram cu ciocolata alba topita. Sunt un adevarat deliciu!
Intr-adevar,de nerefuzat!