Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata alba.
Aceasta prajitura am facut-o de Paste. Voiam sa fac ceva bun, bun, dragut dar si cu specific de sarbatori. Asa ca m-am gandit sa imbogatesc o prajitura cu decoruri simbolice. Am ales ceva ce stiam ca pot sa fac in scurt timp: oua de ciocolata si biscuiti in forma de iepurasi. Decorul a iesit dragut, atractiv atat pentru copii dar si pentru cei mari.
Prajitura cu blat de nuca am imbogatit-o cu crema de mascarpone si ciocolata alba. Cuiburile le-am facut din crema de vanilie, fine si aromate. Impreuna cu decorurile a iesit o prajitura draguta si delicioasa in acelasi timp. N-eam delectat cu ea la masa de sarbatori. Enjoy!
Blat
6 albusuri
6 linguri zahar
6 linguri nuca
2 linguri faina
1 lingura ulei
Crema mascarpone cu ciocolata
100 gr ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
2 foi gelatina
250 gr mascarpone
Crema de vanilie
4 galbenusuri
300 ml lapte
1 pastaie de vanilie
3 linguri amidon
2 foi gelatina
100 gr zahar
250 ml smantana pentru frisca
Preparare
Biscuitii iepuras puteti sa ii faceti din orice aluat de biscuiti doriti. Pentru aceasta prajitura conteaza mai mult aspectul decat aromele folosite. Puteti sa ii faceti dupa aceasta reteta simpla de fursecuri cu ciocolata.
Ouale de ciocolata alba le-am facut simplu: am topit 100 gr ciocolata alba apoi cu lingurita am lasat sa cada ciocolata pe hartie de copt. Am format ouale cu ajutorul linguritei…nu a fost chiar usor.
Blatul de prajitura il puteti face dupa reteta de la prajitura cu blat de bezea si crema de vanilie. Diferenta este ca va trebui copt intr-o tava de 25/35 cm diametru.
Crema mascarpone.
Topim ciocolata alba la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul e omogen oprim focul. Adaugam mascarpone si amestecam bine.
Capcana Insecte says
Saptamana asta este ziua mea si imi doresc sa fac o prajitura mai speciala. E foarte greu sa ma decid :)), dar cred ca asta va fi aleasa. Voi incerca sa ma gandesc si la ce decoratiuni as putea face pentru a inlocui iepurasii
Paula Gafitescu says
Da, este o prajitura delicioasa. Poti sa inlocuiesti cu orice alt fel de biscuiti, de exemplu rotunzi, si va iesi frumos asa. La multi ani!