Da, stiu ca este cald afara…si bucataria nu este un loc foarte potrivit unde sa stai pe caldurile acestea, ce sa mai vorbim de cuptor!!! Darr, si acesta e un mare darrrrr, eu va prezint aici o reteta simpla, gustoasa si care nu necesita mult timp la cuptor. Poate fi consumata ca atare, sau puteti sa-i alaturati o salata racoaroasa, o bucata de branza…sau de ce nu una de pastrama…de casa 😛 (vin in curand cu reteta!).
Eu am renuntat la orice alt adaos, pentru ca voi participa cu aceasta reteta la provocarea lunii iunie 2012 Dulce Romanie si este facuta special pentu Andie… sper sa-i placa!
Treaba este foarte simpla, se fierb ouale tare aproximativ 6-7 minute, nu mai mult ca devin mult prea tari apoi.
In timp ce fierb ouale, trecem repede la sosul bechamel. Topim untul cu 50 ml de smantana intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Turnam restul de smantana si laptele treptat, amestecand continuu pentru a obtine un sos omogen si consistent. Lsam sa fiarba aproximativ 5 minute, dupa care il luam de pe foc.
Curatam ouale de coaja si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Mararul si ceapa le spalam bine si te laiem marunt.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam in sosul bechamel ceapa, mararul, sarea si piperul dupa gust, apoi turnam compozitia in vas peste oua. Deasupra punem casul razuit.
Incalzim cuptorul la 200 de grade. Cand cuptorul e incins, punem vasul la cuptor si-l lasam aproximativ 20 de minute pana se rumeneste deasupra.
Cand e gata servim cu pofta 😛
V-am spus ca se face usor, nu? Si daca tot nu am avut multe lucruri de spus la reteta asta, am zis sa pun mai multe poze…sa admirati mancarica din toate unghiurile
Danutza says
Super mega delicioase!!
Sara & Miki says
Apetisant si frumos prezentata! Pup!
Poliana says
Danutza, multumesc frumos! :*
Poliana says
Sara & Miki, multumesc pentru cuvintele frumoase! Pupici
Buburuza Bubu says
Buna tare reteta.Bravo!
Angelica says
Uuuuu ,ce faina reteta si prezentare!!!
Bravo!Superb blogul tau, imi place foarte mult.
Te felicit!!!
DiaMar-bucataria galbena says
Cat sunt de apetisante.Imi plac mult.Pupici!
Poliana says
Buburuza, multumesc :*
Poliana says
Angelica, multumesc pentru aprecieri! Blogul superb il ai tu!!! Eu mai am de lucru putin Pup
Poliana says
Mihaela, ma bucur ca-ti plac. Te pupicesc!
The Wandering Oltean says
Ezact asta imi lipseste ca sa am o dimineata perfecta
Poliana says
@The Wandering Oltean :)), ee nu cred…la ce preparate delicioase stii tu din bucataria franceza, taman la astea te-ai oprit? 😛