Azi vin cu o reteta usoara de vara, simpla, si daaa!!! contine carne. Cu aceasta ocazia dau startul la retele cu carne de pe blogul meu :)) Si pentru ca imi place carnea de pasare, trebuia sa incep cu asa ceva…asa ca am ales carnea de curcan, adica pieptul lui cel mare si umflat, dar sa nu va ganditi la prostii :))
Ingrediente
500 gr piept de curcan
2 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
oregano
Pentru sos
2 cepe verzi
4 catei de usturoi
1 cana suc de rosii
1 lingura ulei de masline
sare
piper
Pregatim pieptul de curcan…intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai intoarcem pe cealalta parte.
Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa marunt, la fel si cateii de usturoi, care nu sunt obligatorii, puteti sa-i eliminati, dar ar fi pacat ca s-ar pierde din gust, sau puteti sa folositi chiar usturoi verde.
Asa, acum ca am taiat legumele, punem uleiul la incalzit intr-o tigaie si cand este incins adaugam verdeturile. Le calim putin pe toate partile, dupa care adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 20 de minute pana capata o consistenta mai groasa. Cand e gata il trecem prin sita si-l punem deoparte.
Dupa ce au trecut cele 2 ore (cel putin) in care curcanul a stat la racoare, e momentul sa-l incalzitm putin si sa dam drumul la cuptor, la aproximativ 190 grade celsius.
Punem carnea de curcan intr-o tava, impreuna cu sosul in care a stat la macerat si o canita de apa (sau supa de pui, dar eu n-am avut de unde, asa ca m-am multumit cu apa) si acoperim cu folie de aluminiu, sau capac daca avem asa ceva. Dam tava la cuptor.
Dupa 30 de minute, scoatem folia si adaugam sucul de rosii, si mai introducem tava la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie/capac de data aceasta.
Acum ca a trecut greul, va puteti gandi cu ce sa serviti bunatatea de carne. Eu am ales ceva ce se prepara rapid si usor, adica o portie de legume congelate, pe care le-am fiert putin si le-am condimentat. Cred ca orice garnitura ar merge la acest preparat, va las pe voi sa alegeti cu ce l-ati putea servi 😛
Pofta buna!
Buburuza Bubu says
Foarte buna ideea cu marinarea carni si buna buna rau reteta!
DiaMar-bucataria galbena says
Daaaaaaaaaaaa,arata nemaipomenit de bine.Cu siguranta este ceva delicios.
Pup!
Mare Maria says
o reteta minunata!!! Si super deliciosa! Pupici
The Wandering Oltean says
Excelenta! Imi place prezentarea ta !
Carol says
O bunatate!
Simona says
In ultimul timp destul de rar papan curcan… mai scapam la un snitel.. dar preparatul tau este absolut delicios!!
Pupici
Danutza says
Super delicios!!
TeoBucatar says
Delicios cu sos de rosii!
Poliana says
Buburuza, cam asa a si fost…buna rau :P, frageda, si mult prea usor de mancat 😛
Poliana says
Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup
Poliana says
Maria, multumesc! :*
Poliana says
@The Wandering Oltean multumesc ;;) Ma bucur ca-ti place!
Poliana says
@Carol multumesc!
Poliana says
@Simona nici noi nu mancam foarte des, dar il prefer in detrimentul puiului Pupici
Poliana says
@Danutza Multumesc! :*
Poliana says
Teo, ma bucur ca-ti place!:)
Mihai says
Arata foarte bine, Paula!