Inca o mancare gustoasa cu dovlecel, dar care de data aceasta nu e facuta la cuptor. Mi-am luat inima in dinti si am infruntat caldura, atat cea de afara cat si cea din casa (de langa aragaz unde am incins eu focul :D). Nu prea imi place mie sa stau langa aragaz dar am vrut sa fac si ceva prajit, care desi nu e asa sanatos…are un gust, de sa nu mai vorbim.
Pentru turtite avem nevoie de urmatoarele
2 dovlecei medii
2 morcovi
2 cepe verzi
cateva fire de patrunjel si marar
150 gr branza telemea
2 oua mari
7-8 linguri pesmet
2 linguri faina
sare
piper
Totul se face foarte repede, aveti nevoie de robot si razatoare ca sa mearga treaba struna. Daca nu aveti robot, o sa lucrati putin mai mult pentru ca va trebui sa taiati marunt legumele, dar nici asta nu dureaza prea mult.
Morcovul il curatam si-l taiem bucati mari, il aruncam in robot. Ceapa o curatam, o taiem jumatati si o aruncam peste morcov. Pornim robotul si le maruntim bine. Daca nu aveti robot, sau nu vreti sa-l puneti in functiune pentru ca mai apoi sa aveti ce spala, atunci taiati legumele marunt cu cutitul.
Trecem la dovlecel…il spalam bine, il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Patrunjelul si mararul le tocam marunt, apoi dam si branza prin razatoare si le punem toate peste dovlecel.
In castronul cu dovlecelul adaugam morcovul si ceapa maruntite, spargem ouale, punem pesmetul si faina, sare si piper dupa gust si formam o compozitie omogena. Daa, mai simplu de atat nici ca putea fi.
Compozitia va fi putin moale, dar asa si trebuie. Nu va fi nicio problema la coacere deoarece oul si pesmetul sunt puse acolo ca sa-si faca treaba de ‘legare’.
Incingem o tigaie cu ulei, si punem cate o lingura (plina bine) din compozitie in tigaie. Nu am cronometrat exact cat le-am lasat la copt, dar cate 3-4 minute pe fiecare parte cred ca sunt suficiente, avand in vedere ca nu avem de a face cu carne aici 😛
Cand sunt rumenite bine le scoatem pe un platou cu servetele absorbante, si le lasam putin la racorit.
Noi le-am servit cu parmezan ras si cu salata. Voi puteti sa adaugati ce va face placere langa ele. Oricum sunt delicioase, si pot fi mancate asa simplu.
Iar am fost scurta, dar nu am avut prea multe de zis la o asa reteta simpla. Acum imi raman doar cuvintele de lauda (nu la adresa mea :P) pentru ca a iesit o mancarica asa buna, si va las in compania pozelor.
Pofta buna!
DiaMar bucataria galbena says
Sunt asa de gustoase.Si eu evit prajeala,dar cateodata parca-mi este si mie pofta.Asa rarut nu este nici un bai daca mai calcam stramb.Nu-i asa?
Te pup!
Top Cuisine avec Lavi says
Sunt delicioase! Eu am facut la cuptor si mi-au placut enorm de mult! Te pup!
Buburuza Bubu says
Iubesc aceste turtite!!!!hugs
Adnia says
vad ca ai facut si tu turtite de dovlecel! nu-i asa ca sunt delicioase?
Sidy says
Ai dreptate ! Cateodata te ia pofta si de ceva prajit, chiar daca nu e sanatos, dar e DE-LI-CIOS !!!
Am facut si eu turtite din acestea dar fara morcovi…tu mi-ai dat o idee noua. Multumesc !
Te tzuc !
Adela Zilahi says
Forte bune turtitele tale! Arata grozav de bine!
maria mihalache says
Imi place dovlecelul sub orice forma iar turtilele astea ale tale arata tare apetisant.
Pup!
The Wandering Oltean says
Imi plac foarte mult pregatiti asa Excelent
Poliana says
Mihaela, nu, nu este…tocmai atunci cand calcam stramb e mai placut 😛 Pup
Poliana says
Lavi, multumesc, sunt convinsa ca si la cuptor sunt super bune ! Pup
Poliana says
Buburuza, multumesc! :*
Poliana says
Adnia, daaa, sunt super bune, ce sa mai zic!!! Pup
Poliana says
Sidy, ma bucur tare mult ca-ti plac! Eu am obiceiul sa folosesc mereu morcovi cand e vorba de mancari de genul asta/checuri/briose aperitiv. Le da un gust mai bun, mai dulceag…asa cum imi place mie 😛 Pupici
Poliana says
Adela, multumesc frumos si ma bucur tare mult ca-ti plac! Te pup!
Poliana says
Medi, si mie imi place dovlecelul tare mult, ma bucur ca-ti place reteta mea si te pup cu drag!
Poliana says
Oltean, multumesc!
Mihaela Peptenatu says
te-am gasit si eu……
Rocsy Ciobanu says
Bune bune!
Poliana says
Ela :*
Poliana says
Rocsi, multumesc! :*