O prajiturica simpla, cu fructe de sezon, dar extrem de buna! Super pufoasa, nici nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa creasca asa mult, asadar la aspect am fost foarte multumita. Stiu ca aduce mult cu prajitura ‘Valurile Dunarii’, doar ca i-am gasit o alternativa care mie mi-a placut mai mult, cu crema de branza si am folosit prune in loc de cirese/visine.
Ingrediente blat
200 gr unt
4 oua
150 gr zahar pudra
300 gr faina
1 lingurita sare
1 pachet praf copt
2 linguri cacao
150 ml lapte
300 gr prune
Ingrediente crema
400 gr branza de vaci
150gr smantana grasa
110 gr zahar pudra + 1 lingurita zahar vanilat
75 gr unt
prune pentru decor
Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul.
Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, si mixam la viteza mica.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in compozitie. Pana aici nimic greu.
Compozitia o impartim in doua parti, cat de cat egale sa fie. Eu am lasat un strop mai mult pentru partea maro, pentru ca m-am gandit ca daca va fi jos, o sa fie nevoie de mai mult cantitate ca sa arate la fel de crescuta ca si cea alba.Asadar in partea (putin) mai multa adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam usor.
Tapetam o tava patrata de 24/24cm cu hartie de copt si turnam partea maro. Peste ea punem cu grija partea alba si nivelam.
Prunele le taiem in sferturi si le ‘infigem’ in tava din loc in loc. Dam la cuptor la 170 de grade pentru 25-30 de minute, vedeti voi in functie de cum se umfla/rumeneste/miroase in bucatarie. Cand e gata o scoatem pe un gratar la racit.
Pentru crema punem toate ingredientele la blender si le mixam bine. Crema o intindem peste prajitura racita, o portionam si punem cate o jumatate de pruna in varful fiecarei felii, si cam asta a fost treaba.
Initial ma gandisem sa decorez cu caramel, dar am zis ca n-ar rost sa o incarc suplimentar, iar fructele sunt de efect mai ales cand e sezonul lor. Asa ca am ramas la fructe! Simpla, rapida si delicioasa!
Enjoy!
Buburuza Bubu says
WoW cat de bine arata!!!!hugs
Lory says
Faina prajitura si in varianta cu prune!! Trebuie incercata!!
FLORY says
Ce frumos arata,e asa de colorata.Ador prajiturile cu fructe iar a ta e cu siguranta delicioasa!Pupici
Mare Maria says
Un deliciu total!!! I love it:)!
diamond says
ce frumoasa si aromata este! brava! 😀
Danutza says
Imi place foarte mult cum arata! Cred ca si gustul e senzational … mi-am notat reteta si abia astept sa o incerc 😉
Adela Zilahi says
Delicioasa!!! O pufosenie!! Duminica minunata in continuare!!
Emily says
ce frumoasa e! Ador prajiturile marmorate 😉
Te pup
Haplea says
Foarte bine arata prajitura!!!
Gabriela says
Poliana, prajitura arata excelent, parca e desenata! Am si eu o reteta veche cu Valurile Dunarii, dar e cu visine si cu glazura de ciocolata pe deasupra. A ta este originala, mai bine suna asa cum ai numit-o tu!
Mitinita says
cum arata!bravo
Nicoleta - Agenda di Nico says
Arata foarte bine si trebuie sa fie si foarte buna! Combinatie branza- fructe imi place mult.Originala, se pune branza deasupra si nu se mai da la cuptor.
Complimente pentru blog…pe curand!
Cristina says
Superba prajitura! Imi iau desertul la tine!
Sisters'Kitchen says
Arata foarte bine!
Adina says
Cat este atragatoare !
Super !
Alex says
Ce bine arata !!!
Sara & Miki says
Tare aspectuoasa, felicitari! Pupik!
catkitchen says
Superba !!! Parca e pictata !!! 😉
Poliana says
Buburuza, ma bucur ca-ti place! Pup
Poliana says
Lory, da…e tare buna si combinatia asta! Pupici
Poliana says
Flory, ma bucur mult ca-ti place!! Pupici
Poliana says
Maria, multumesc! :-*
Poliana says
Diamond, multumesc frumos! Pup
Poliana says
Danutza, ma bucur mult ca-ti place si ca vrei sa o faci!! Pupici
Poliana says
Adela, multumesc frumos! >:D<
Poliana says
Emily, multumesc frumos! Pupici!
Poliana says
Haplea, ma bucur ca-ti place!
Poliana says
Gabriela, mi-am permis sa o modific putin 😛 Ma bucur ca-ti place!
Poliana says
Mitinita, multumesc!
Poliana says
Nicoleta, multumesc frumos, si ma bucur ca-ti place blogul meu!
Poliana says
Cristina, ma bucur, te astept 😉
Poliana says
Sister’s Kitchen, multumesc!
Poliana says
Adina, multumesc frumos! Pup
Poliana says
Alex, multumesc! Pupici
Poliana says
Sara&Miki, multumesc frumos, Pupicei!
Poliana says
Magda :)) multumesc!
maria mihalache says
Ce frumos se imbina culorile.
Minunata prajiturica ta.
The Wandering Oltean says
Prajiturica asata arata fantastic! Foarte frumos se complementeaza straturile.. unele cu altele.
Rocsy Ciobanu says
Super frumoasa!
Poliana says
Medi, multumesc frumos!
Poliana says
Oltean, multumesc frumos!
Poliana says
Rocsi, multumesc frumos!
Craita says
Absolut geniala prajiturica asta, imi place de mor combinatia fructe+branzica:)
dian@ says
foarte buna prajitura, arata nemaipomenit!
mandala says
Arata super, am facut si eu ceva asemanator dar am sa incerc si reteta ta!!!
Anonymous says
N-am facut nici-un comentariu pina cind n-am incercat-o.cu mindrie spun ca mi-a reusit!multumesc
Liana10 says
Buna de tot prajitura, se poate face cu orice fruct cred, eu am facut cu cirese 😉