Imi plac brownies la maxim, si nu vreau sa va spun cate retete am incercat pana am ajuns la cea pe care eu o consider ca mericrocant…
Si ca fac o combinatie cu adevarat mortala, am adaugat si niste arahide sarate si prajite pe ici pe colo, si deasupra am presarat rauri de caramel…dar gata, sa trecem la reteta, ca ma intind cu vorba, si cu laudele, si poate n-o sa va vina sa ma credeti ca e cu adevarat buna
180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao
135 gr unt
4 oua mari
115 gr faina
20 gr cacao
1/2 lingurita sare
1/2 praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
150 gr zahar
50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite
50 gr caramel
Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea…dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi la gust o sa fie minunat), si poate nu prea atractiv, dar daca o lasati in pace 3 ore bune, o sa fie numai buna de taiat, iar aspectul si gustul vor fi fara comentarii. Mai jos in poza o puteti vedea cum a aratat la taierea din prima faza la o tura precedenta de brownies, restul pozelor sunt facute dupa ce s-a scurs timpul anevoios, dar necesar, de asteptare.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt.
Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde…insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.
Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si – mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel – turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa…divin, nu gluma .
Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata…putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.
Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea…dureros de dulce!
Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!
Enjoy!
Reteta e adaptata dupa JoyOfBaking
wawwwwwwwwww….vreauuuu…
Arata minunat! Vreau si eu macar o bucata!
Si eu sunt topita dupa brownies, iar cu asteptatul iti dau dreptate, intr-adevar este cea mai grea parte :))
Pupici
O salvez si pe asta!:)
Bine ca nu vede al meu, ca directia bucatarie ma astepta! :)) Super deliciu negresa ta
Pupici
Hop si eu,doar avem ciocolata la desert.Pup!
Si noua ne plac brownies!!!!Delicioase!
Ce bunatate ai facut aici! Arata excelent!
Arahide si caramel, trebuie sa fie tare buna prajitura ta! Trebuie incercata!
Coco…cum facem in cazul asta? 😛
Irina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici
Angela, cine stie…cunoaste! 😛 Pupicei
Adina, ma bcuur ca-ti place! Pup
Simona :)) La cat de usor se face, ar fi pacat sa nu-i face un asa deliciu! Pupici
Mihaela :)) Asa este! Pupici
Haplea, multumesc!
Lavi, ma bucur mult ca-ti plac!
Gabriela, e tare buna si usor de facut…merita!!
Imi place la nebunie.Yamiii!
Rocsi, multumesc!
wow… Sunt innebunită după negrese
Lovely!
daca ai scris 115 grame de faina , da-mi voie sa nu te cred ?!!!
Anonim, eu exact atata am pus, poti sa ma crezi sau nu. O zi buna!
Mihaela, multumesc! >:D<
Sister’s Kitchen, multumesc!
Ai un blog superb, ma bucur ca l-am descoperit!!!
De unde iau caramelul ? TREBUIE s-o fac !!Anda
Craita, multumesc frumos!
Anda, caramelul poti sa-l iei de aici: http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/inghetata-de-cirese-amare-si-caramel.html
Eu dupa reteta aia l-am facut. Spor la treaba si sa ma anunti cum a iesit 😉