Aceste prajiturele mi-au placut atat de mult cand le-am facut, pe langa faptul ca sunt dragute foc, sunt si foarte bune, un pic dulci-acrisoare…au asa un aer fresh! Combinatia branza + lemon curd m-a cucerit cu ceva timp in urma, acum nu am facut decat sa-mi confirm sentimentele care ma incearca de fiecare data cand mananc asa ceva. Cu siguranta o sa va convinga si pe voi daca le incercati, si merita pentru ca se fac tare usor, si sunt numai bune de pus pe masa, oricand…la orice ora ๐
Baza
200 gr biscuiti digestivi
80 gr unt
1/2 lingurita esenta de lamaie
ย
Crema
350 gr branza cremoasa
200 ml smantana grasa
110 gr zahar
2 oua mari
1 lingura amidon
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura miere
50 grย lemon curd
ย
Decor
frisca
lemon curd
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 40 min.
Cred ca din aceaste cantitati mi-au iesit cam 16 mini-cheesecakes, stiu ca au fost ceva la numar, dar numarul poate sa difere in functie de formele folosite.ย Pentru baza am folosit acum biscuiti digestivi cumparati, se mai intampla lucrul acesta cand nu am biscuiti facuti in casa…si nici timp sa-i fac :D.ย
Maruntim la robot biscuitii pana capata o textura fina. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta de vanilie si omogenizam. Tapetam formele de cupcakes cu amestecul de biscuiti, si apasam bine pe fund. Eu am avut forme de silicon, e mai usor de lucrat cu ele pentru reteta asta, dar daca nu aveti decat din cele clasice in tava teflonata, puteti sa le ungeti usor cu unt, sau chiar sa puneti hartiute de copt.
Incalziti cuptorul la 180 de grade si dati formele cu baza de biscuiti la cuptor pentru 10 minute, nu mai mult. Dupa ce s-a scurs timpul le scoatem si le lasam deoparte. Reducem focul la 160 de grade.
Daca nu aveti lemon curd, reteta o puteti lua deย aici, iar apoi putem trece mai departe la urmatorul pas.
Branza o mixam impreuna cu smantana si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem si cele doua linguri de amidon si mixam usor ca sa-l incorporam in crema. La sfarsit adaugam esentele…minunatele esente care dau un plus de savoare fiecarui preparat, si mierea.
ย
Turnam crema peste baza de biscuiti in fiecare forma, si le umplem aproximativ 2/3 din capacitatea totala. Punem cate o lingurita de lemon curd deasupra si facem bucle cu un varf de cutit. Introducem prajiturelele in cuptor, si le lasam acolo (dar nu uitam de ele) timp de 30-35 de minute. Cand sunt gata deschidem usor usa cuptorului si le lasam acolo pret de o ora, dupa care le putem da la frigider.
ย
Pentru ornare ne inarmam cu smantana pentru frisca, cam 200 ml am folosit eu, o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra si ornam fiecare cheesecake in parte. Peste frisca putem pune si un strop de lemon curd ca sa fie mai dragute ๐ย
ย
Enjoy!!ย
ย
Cat de bine arata!!!!!!mmmmmm!!!!
Ce dragute sunt,as manca vreo doua :)!Pupici
O prezentare deosebita pentru un desert pe masura, felicitari!
Pupici
Minunate… pup!
Iar ai facut ceva dulce?! La un moment dat aveam mustrari de constiinta ca fac prea multe dulciuri. Dar tu ma depasesti. Asa ca pot fi impacata. Prajiturelele arata foarte bine. Felicitari! Sa ai o seara frumoasa.
Eu as putea sa devorez tot de acolo :)) Ce bine arata!!!! Ma incanta culoarea!! Pupici!
I follow you and I hope you will reciprocate…
http://www.5minutiearrivo.com/
Pozele sunt grozave!!!Un desert pe gustul meu!
Ce delicate sunt prajituricile! Am sa incerc si eu lemon curd-ul, il folosesti des si am devenit deja curioasa de gustul sau.
Ce frumusele sunt !!!! <3
Ce frumușele sunt!
Delicioase cu siguranta!!! hugs
Sunt dgrozave, iar prezentarea pe masura!
Pupici!
Superbe!!!
ma bucur ca ai intrat pe blogul meu as am descopetit blogul tau….este minuntat si plin de retete deosebite…
O reteta minunata! Ai o inspiratie la fotografii… Felicitari!
Trebuie sa fac si eu lemon crud… ca mi-ai facut o pofta..
Iar ti-ai facut de cap! Pacat ca esti asa departe. Pup.
Uau, frumoase si delicioase… pacat ca nu pot sa trec de ecranul calculatorului sa sustrag vreo doua… Pupici !!!
Imi lasa gura apa! Arata excelent! Bravo!
Lamaie, branza, vanilie, o bunatate! Arata tare dragut!
Mmmmmm..ce bine arata!!! Delicioase!
Faine de tot!! Io vreau sa stiu de unde ai luat farfuria aia 3in1 ca vreau si ioo ๐ Merci, te pup
Mirela, multumesc frumos! Pup
Flory, ma bucur sa aud asta! Te pup
Angi, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, esti prea draguta
Pupici
Sara, multumesc! Pupici!
Rita, s-ar putea sa ai dreptate…eu nu am liniste daca nu fac ceva dulce :)) Pupici si un weekend minunat!
Adela, ma bucur mult ca-ti plac! Pupici
Lorena, thank you…I’ll take a look ๐
Haplea, ma bucur mult ca-ti plac!
Truedelights, adevarul e ca m-a cam acapart lemon curd-ul asta, e tare bun…dar o sa-mi treaca si patima asta pentru el :))) Sigur vine alta ๐ Pupici
Magda, multumesc, Pup!
Alina, multumesc, pupici!
Buburuza, multumesc! Pup
Alina Vicu, ma bucur mult ca-ti plac! Pupici
Nati, multumesc frumos pentru apreiceri, ma bucur sa aud asta
Irina, ma bucur ca-ti plac! Inspiratie nu am tot timpul cum as vrea eu
Simo, musai!!! SI apoi sa-mi spui daca-ti place ๐ Pup
Dana,cam da :)) Vin-o tu mai aproape si se rezolva ๐
Daniela, multumesc frumos! Da, si eu consider mereu ca monitorul asta e un mare impediment in ‘degustarea’ bunatatilor vazute prin el ๐ Pupici
Alex, ma bucur mult ca-ti plac!
Gabriela, multumesc frumos! Pup
Danutza, multumesc!! Pup
Liana, farfuria am luat de la un magazin de pe la noi, Nobila casa se numeste
Pupicei
Ok, merci fain! Cand mai ajung in Cluj, direct la Nobila casa ma duc glont! ๐
Cred ca sunt un deliciu!!
Liana :)) asa sa faci
Rocsi, au fost tare bune ๐
Imi place cum au iesit! Super delicate!
divinitati!superbe