O reteta de briose cu struguri, parfumata, usor de executat si chiar de post…asta e ceea ce am pregatit eu azi pentru voi. Cine posteste maine, poate sa se rasfete putin cu un dulce fructat. Cei care nu postesc, nici nu-si vor da seama ca au de a face cu un dulce de post.
Ingrediente
270 gr faina
260 ml lapte de soia
80 ml ulei
110 gr zahar brun
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
48 boabe de struguri.
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 18 min.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri – cata precizie!! – adica pentru fiecare briosa vom folosi cate 4 boabe de struguri, la spalam si le lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.
Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.
Cand sunt reci le servim cu mare pofta!!Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare Am fost rapida azi, ca si reteta de altfel 😉
Enjoy!!
Anamaria Cook says
Ti-au iesit frumusele rau, parca simt miros de struguri :d. Felicitari.
Cristina says
Foarte dragute briosele si super prezentarea. Imi plac tare mult cosuletele de hartie. Eu nu gasesc decat simple, albe.
Cătău says
superbeeee nu incape indoiala, o sa stau toata ziua cu gandul la ele
Gabriela says
Buna Paula.Minunate briosele,ca tot ce faci.Imi plac foarte mult torturile tale,sunt pasionata de torturi si o ciocolatoasa.In curand e ziua mea.Vreau sa fac un tort de ciocolata,dar vreau sa contina si o crema de vanilie.Ce imi recomanzi?Multumesc anticipat.
Alina Vicu says
Arata tare bine! Serversc si eu una la cafea 😉
Pup!
mirela says
La cum arata,tare bune trebuie sa fie,yamii!
Olguta says
Tare frumusele sunt… si de sezon. Felicitari!!
Irina (Bucataria Irinei) says
Un dulce de post minunat!
Mihaela says
mama mia , ce poze reusite…….iar briosele, arata intr-un mare fel !
mi-ai facut pofta!
pup!
Daniela says
Vreau si eu o briosa mica, ca sint tare cumintica… Si cu struguri,,, yamiii.
Iubita, daca te rog sa lasi un mesaj la Alina http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ch/ , ma ajuti ?! Scrie-i sa scoata literele alea de la comentarii, ca la mine calculatorul nu le ia, chiar daca le scriu corect… Multumesc anticipat ! Pupici !
coco says
am struguri sper sa am si chef…daca nu…fur una de aici :)))
FLORY says
Un deliciu de sezon! Pupici
Simona says
De post sau nu, tare frumoase si gustoase sunt!
Adina says
Am servit briose si la alta masa :))dar nici pe infuriatele astea nu le refuz!:)
Adela Zilahi says
Tare bine arata!! BNici nu par de post si cred ca sunt pufoase si aromate! Pupici!
Truedelights says
Aspectul este impecabil! asa cum ne-ai obisnuit:) Chiar gust si eu una, ca tot e post astazi:)
DiaMar bucataria galbena says
Cat de frumoase sunt!Si cu siguranta sunt si foarte bune si aromate!
Pupici!
Cristina says
Yammy!!!
Any says
Poze minunate ca de obicei si o reteta usor de executat!
Dorina says
Ce dragalase sunt …
Licuta Marin says
Foarte frumoase au iesit si desigur ca tare delicioase!!!Yummy!Pupici!
Paula Gafitescu says
Anamaria draga, multumesc frumos! Pupici
Paula Gafitescu says
Cristina draga, ma bucur mult ca-ti plac! Eu oriunde vad hartiute dintr-astea iau cate un set De obicei la gasesc la hipermarketuri. Pupici!
Paula Gafitescu says
Catau draga, multumesc frumos!! Pup
Paula Gafitescu says
Gabriela draga, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Cat despre tort, pot sa-ti spun ca imi place foarte mult cum se comporta blatul de aici:
http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/blueberry-black-white-chocolate-cake.html
apoi cel de aici:
http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/06/chocolate-strawberry-buttercream-cake.html
Daca vrei sa faci o crema de vanilie iti recomand o crema simpla si buna: 1 cana de lapte se pune pe foc cu 2 linguri zahar si semintele unei pastai de vanilie, se incalzeste foarte bine. 3 galbenusuri se freaca bine cu 2 linguri amidon, ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna usor laptele fierbinte peste galbenusuri amestecandu-se energic ca sa nu se tranforme in omleta, iar apoi se tranfera toata compozitia intr-un vas pe foc mare, amestecand incontinuu cam 2-3 minute pana se ingroasa. Se lasa la racit, si e delicioasa 😉
Ramona Alina says
Frumusele si delicioase:)
Timea says
Ce bine arata si ce bune sunt! Chiar azi ma gandeam sa fac si eu ceva cu struguri, dar in final am facut cu pere si gutui . Pup
Rocsy Ciobanu says
Ce frumos au crescut!
johanna says
Cat de bine arata, as manca si eu una.Mi-ai facut o mare pofta de struguri de tara:(.N-am mai mancat de ceva ani.
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur ca-ti plac! Pupicei
Paula Gafitescu says
Mirela, multumesc frumos! Pup
catkitchen says
Ce bine crescute sunt !!!! 😉 La combinatia cu struguri nu m-am gandit pana sa le vad la tine !!!
Paula Gafitescu says
Olguta, multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Irina, asa este…multumesc! Pupici
Paula Gafitescu says
Ela, ma bucur mult ca-ti plac! Pup
Paula Gafitescu says
Daniela, ma bucur mult ca-ti place briosele! Am rezolvat si cu problema cu Alina! Pupici
Paula Gafitescu says
Coco, daca nu…si strugurii sunt tare buni 😉
Paula Gafitescu says
Flory, multumesc! Pup
Paula Gafitescu says
Simo, multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Adina, ma bucur mult ca-ti plac! pup
Paula Gafitescu says
Adela au fost extrem de bune, nici la gust nu ai fi zis ca sunt de post!
Paula Gafitescu says
Truedelights, multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici
Paula Gafitescu says
Diamar,chiar asa au fost, extrem de aromate! Pupici
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc!
Paula Gafitescu says
Any, multumesc frumos! Pup
Paula Gafitescu says
Dorina, ma bucur ca-ti plac! Pup
Paula Gafitescu says
Licuta, multumesc frumos! Te pup
Paula Gafitescu says
Ramona, ma bucur ca-ti plac! pup
Paula Gafitescu says
Timea, si combinatia ta e grozava! Facem schimb?
Paula Gafitescu says
Rocsi, asa este…au crescut fara jena 😛
Paula Gafitescu says
Johanna, ma bucur ca-ti plac! Si eu ador parfumul strugurilor de tara…e super!
Paula Gafitescu says
Magdam sunt delicioase!! Eu ma bucur ca le-am incercat asa 😉
Carol says
Ce bine ca sunt de post. Minunat arata.
Weekend placut.
Paula Gafitescu says
Carol, ma bucur mult ca-ti plac! Pupicei!