Baza
Timp de preparare: 20 min.

Reteta in sine nu a fost grea, insa niste factori extreni au facut ca tortul sa nu arate exact asa cum ar fi trebuit :)) Primul a fost faptul ca am lasat cumparaturile pe ultima zi, si chiar in aceea zi nu am mai gasit caju la hipermarketul pe care-l frecventez eu aproape zilnic…asa se face ca am folosit migdale in loc de caju, cum era in reteta originala. Cel de-al doilea mai mult intern decat extern a fost faptul ca robotul meu de bucatarie nu este chiar asa de puternic si nu a iesit o crema ff fina. Dar, cu toate acestea a fost extrem de bun!!! Am fost chiar incantata de gust, chiar si de aspect, si ma bucur tare ca am reusit sa sparg gheata la retele raw.
Pentru baza punem toate ingredientele intr-un blender puternic (1000W scria in postarea originala) si mixam bine pana obtinem o pasta, care nu e obligatoriu sa fie foarte fina. Tapetam baza unei forme de tort cu diametrul de 17cm si o dam la rece.
Pentru mousse…eu am fiert o sfecla in apa timp de o ora jumatate, dupa care am cantarit 150gr pulpa si cu putina apa in care a fiert si le-am blenduit bine pana am obtinut un piure. Sucul de rodie nu a fost proaspat facut in casa pentru ca mi se parea o treaba migaloasa, asa ca l-am luat gata facut din magazin (lenesa de mine :D). In schimb sucul de lamaie a fost proaspat stort in casa :P.
La fel ca si pentru baza punem toate ingredientele in acelasi blender puternic (daca-l aveti) si mixam bine pana obtinem o crema fina. A mea nu a fost chiar asa de fina, dupa cum se observa din poze…insa, nu a deranjat pe nimeni ;).
Turnam mousse-ul peste crusta si punem tortul la congelator pana se intareste crema (cam 1-1.5 ore), apoi se muta in frigider pana in momentul servirii. Se orneaza cu boabe de rodie, sau fructe de padure…eu am ales rodia, daca tot suntem in sezon 😉
Enjoy!!
Felicitari!!! Faci niste lucruri minunate..cand ai timp?
Pup!
Minunat,Paula! arata de milioane, bravoo! Nu ne dai si noua o felie ?:P
te pupacesc !
Îmi plac rodiile, cred că este un tort bun și rapid pe deasupra.
imi plac tare mult rodiile , mi-e cam lene sa le curat…treaba cu muieti-s posmegii :)))
Daca m-ai facut sa intru pe blog, te-am descoperit si eu in fruntea listei mele. Felicitari pentru tortul asta superb. O sa-ti faca cinste la parada retetelor. Sa ai o seara frumoasa!
Waw, cum arata!!! Numai niste bunatati pregatesti!!!
O frumusete delicioasa!
Delicios… si inimos… Felicitari, e foarte frumos tortul, dar feliuta mea unde e ?! Mai astept poate apare, saptamina viitoare… hi, hi… fac si versuri… Pupici !
Arata divin!! Si ce culoare deosebita!! Pupici!
Are o culoare minunata!
Wow, cat de bine arata!!!
Io vreau o feliuta cu inimioara de rodie! 😉 puup
Foarte sanatos si frumos!
Pup!
Foarte bun!!!!!
Este frumos foc!Pup!
felicitari! si eu am inceput de ceva vreme sa ma orientez spre retetele raw/vegane (in principal din cauza medicala si lipsa de cuptor) si bine am facut! asa am descoperit o lume minunata a sanatatii, spre care ma indrept si eu din cand in cand pt a-mi rasfata familia cu tot ce e gusots si sanatos!
Mvai ce minunatie !!! arata de imi vine sa ling monitoru’ …
sigur o sa-l incerc, ca sunt moarta dupa rodii
Pupici
Imi place bucataria raw si imi place mult tortuletul.
Eu n-am inteles niciodata e unde rezulta suc din acest fruct….cred ca si eu voi recurge la acceasi metoda, achizitionarea lui de la magazin. Sau poate sa-l inlocuiesc cu zeama de la un alt fruct, proaspat.
Pentru ca nu am prestat pana acum raw decat niste bombonele tip raffaello, deci n-am avut de cumparat decat cocos, te intreb de unde ai facut comanda de ulei de cocos ?
multumesc,
Mihaela
Trebuie sa fie tare bun tortul tau! Si eu am pregatit ceva cu rodii. Nu le-am incercat inca in dulciuri.
Un tortulet foarte aratos si sanatos pe deasupra! Rodia cred ca i-a dat o savoare delicoasa!
Mie chiar imi place cum arata, sper sa fie bun!
Dana, multumesc!! Dar si tu faci chestii grozave 😉 Timp imi fac, cand e vorba de ceva ce-mi place
Laura, ma bucur ca-ti place, binenteles ca va dau!! Pup
Ce culoare minunata.Super super.Pup!
Este superb si sunt sigura ca este si foarte, foarte bun! O sa-l incerc curand!
In ceea ce priveste rodia, un mic “tip” pe care l-am furat si eu dintr-o tara mediteraneea, unde aceste fructe cresc in curtea oricui. 😀 Taiem fructul in jumatate, pe orizontala (asa cum l-ai taiat si tu) si deasupra unui castron batem fiecare jumatate in parte, iar fructele vor cadea imediat. Asa nici nu ne vom murdari pe maini (pt ca aceste fructe pateaza si usuca foarte tare pielea) si le golim si foarte usor.
Sper sa fie ok acest comment!
Mult succes!
Alina, multumesc, a fost tare bun!
Coco, stiu cum este…dar pofta poate sa faca minuni :))
Rita draga, multumesc frumos! Nu a iesit chiar cum trebuia, dar nu e rau 😛
Smo, multumesc! Pupici
Mandala, multumesc!
Daniela…pai cum tot tortul nu e bun, numai o feliuta vrei? 😛 Pup
Adela, multumesc frumos! Pup
Any, ma bucur mult ca-ti place. Pup!
Danutza, multumesc! Pupici!
Liana, facem sa fie dupa cum vrei 😉 Pup
Alina, asta este, pupici!
Mirela, multumesc! Pup
Diamar, ma bucur ca-ti place! Pupici
Adnia, intr-adevar este mult mai sanatos sa mananci raw/vegan, dar uneori nu foarte la indemana
Tortul asta mi-a placut grozav, sigur o sa mai incerc si altceva 😉 Te pup
Alex, ma bucur tare mult ca-ti place…asa mult
Mihaela, chiar merita facut, are o aroma deosebita!
Mihaela, si eu am avut dilema asta cu sucul de rodii, noroc ca am gasit la magazin, altfel eram dispusa sa-l inlocuiesc cu alt suc rosu. Ulei de cocos am gasit la un magazin cu produse naturiste. Probabil ca este si pe net, dar avand in vedere ca am gasit in oras, nu am cautat si pe net. O zi frumoasa!
Gabi, am vazut si mancarica ta, delicioasa 😉 E tare bun si tortul, rodiile merg tare bine si ca desert! Pupici
Truedelights, a fost tare bun intr-adevar! O zi frumoasa!
Irina, ma bucur ca-ti place, a fost si tare bun 😉 Pupici
Rocsi, multumesc frumos! Te pup
Giorgia, multumesc frumos pentru ‘tip’, chiar ca este util pentru ca noua ne place tare mult rodia, si o consumam asa proaspata…e un deliciu!! O zi frumoasa sa ai!
Ce vesela e!!!! Frumoasa prezentare.