2 catei de usturoi
Timp de preparare: 30 min. Timp de prajire: 10 min.
Somonul este indicat sa fie fara piele. Eu nu am gasit fara, asa ca am luat niste bucati de somon si am eliminat usor toata pielea, cu ajutorul unui cutit toata pielea. Cartofii ii curatam de coaja, la fel si morcovul si-i taiem in bucati potrivite.
Punem o oala cu 2l de apa pe foc, adaugam sare si punem cartofii si morcovii la fiert pentru 10 minute. Scoatem legumele pe o farfurie si in apa in care au fiert punem si somonul si-l lasam sa fiarba pentru 5 minute, nu mai mult.
Curatam usturoiul de coaja, iar patrunjelul il tocam marunt. Punem in robotul de bucatarie (e mai simplu asa, daca nu aveti va trebui sa tocati marunt toate ingredientele) somonul, cartofii, morcovul si usturoiul si le maruntim bine.
Peste pasta astfel obtinuta punem patrunjelul, ghimbirul ras, oul si faina si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa bunul plac.
Punem tigaia grill pe foc (sau orice tigaie teflonata, daca nu aveti grill), o incalzim bine apoi trecem la formarea burgerilor. Luam cu lingura din compozitie, ii dam o forma rotunda dupa care o aplatizam si o punem in tigaia incinsa. Procedam asa pana terminam compozitia. Prajim burgerii cate 4-5 minute pe o parte la foc mediu. Daca ii lasati mai mult vor fi uscati.
Dupa cum spuneam mai sus se pot servi in diverse modalitati. Eu i-am servit la masa de pranz alaturi de o granitura delicioasa din spanac cu lapte….un deliciu!!!
Pofta buna!
Delicioși, Paula. Ți-am simțit lipsa pe blogger.
Suuper idee!!! Hugs!
Îmi place, combinatia e yummy:)
Un burger de somon este de nerefuzat! Bun si sanatos!
Ce bine arata!!!
Wow… arata grozav =P~
Mmmm, ce parfum vine din bucataria ta!
Intii casc gura, apoi incep cu virful degetelor oprindu-ma pe conturul buzelor, si rau imi pare ca nu imi pot mingiia burdihanul.
Ramin la faza admirativa a acestui deliciu.
Perfect!
Ma prezint la tine la prinz… Un deliciu sanatos si gustos… Pupici !!!
Paula, mi-ai citit gandurile. Eu ma tot gandesc la o tarta cu somon afumat si acum vii tu cu alta reteta de somon facuta s anu imi mai dea pace. Superbe fotografiile. Nico
Excelent,trebuie neaparat incercat…ne place f mult somonul!
Oau, Paula! Imi place la nebunie alegerea ta. Ador pestele,insa nu m-as fi gandit niciodata sa fac asa bunatate. Felicitari pentru asa alegere, nu pot decat sa poftesc 😉
Te pup si iti urez o saptamana frumoasa! Pupici la pitic;)
una bella idea i tuoi burger di salmone, complimenti Paula. Buona giornata Daniela.
Asa burgeri… sa tot mancam!:)
Fara cuvinte;deliciosi.
tocmai am terminat de mancat niste tartine cu somon :))) gand la gand cu somonul. Paula, incerc reteta zilele astea candva ca noi suntem prieteni bui cu somonul. pup
Cu siguranta deliciosi!Pupici
Sunt minunati! O reteta de nota 10 +.
Si eu sunt fan somon, faina-i tare reteta asta, o pun pe lista 😉 puup
Si mie-mi place somonul, asa ca ma servesc cu o portie de la tine!
Pup
Wow ce bunatate!Si noi suntem fani somon!
super delicios!
in farfurie acolo cu spanac… super!
Wow, ce idee excelenta de a prepara somonul …iti multumesc, mi-am notat si zilele astea o incerc :*
Si eu sunt innebunita dupa somon, nu se compara cu alt peste dupa parerea mea, desi unii spun ca e doar o fita, eu chiar cred ca e cel mai bun si isi merita si pretul
Zilele astea fac si eu ceva cu somon ca nu se mai poate !!!
Multumesc frumos pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase, Pupicei!
Sunt minunate! mmm si cu spanac, ce mancare gustoasa!