Imi place grozav carnea de curcan, si o folosesc destul de des. De cele mai multe ori o prepar simplu, la gratar cu garnitura de legume, sau snitele…sau chiar chiftele. Dar cand am chef de ceva mai ‘altfel’ pregatesc rulada, cu diverse umpluturi si combinatii. Azi am o reteta destul de simpla, dar extrem de gustoasa si aratoasa.
Ingrediente
1 piept curcan – 600gr
200 gr branza de vaci slaba si scursa bine
50 gr cascaval
1/2 legatura marar
8 felii bacon
sare
piper
oregano
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 45 min.
Spalam pieptul de curcan si il impartim in doua bucati cat de cat egale. Facem o taietura pe orizontala in fiecare bucata, dar fara sa taiem carnea de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mai mare si mai subtire. Batem fiecare bucata cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare, piper si oregano pe ambele parti si lasam carnea la rece pana terminam umplutura.
Branza de vaci o zdrobim cu o furculita, adaugam cascavalul ras si mararul taiat marunt, apoi punem sare si piper dupa gust.
Pregatim si feliile de bacon, eu am folosit cate 4 (erau mari) pentru fiecare bucata de carne. Impartim umplutura in mod egal pe cele doua bucati. Luam o bucata de carne si incepem sa rulam strans apoi o infasuram in bacon si putem sa punem scobitori din loc in loc, ca sa nu se desfaca la coacere. La fel procedam si cu cealalta bucata de carne.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade, punem cele doua rulouri intr-un vas termorezistent, turnam 1/2 ceasca de apa si dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand baconul este bine rumenit. Lasam sa se raceasca complet dupa care putem sa servim cu pofta!
Merge bine ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura de legume. Invitati mei au fost super multumiti, eu la fel 😉
Pofta as avea si eu la asa o bunatate! Bigg like!
Dring, dring… deschide usa, ca e prinzul si m-am prezentat la tine la masa, adica m-am autoinvitat… Pozele sint exceptionale, iti vine sa intinzi mina sa iei o felie de rulada… Pupici si week-end placut !
arata tare bine..si sigur e si foarte gustoasa…
Foarte aratoasa rulada! Si mie imi place mult carnea de curcan
Arata super mega delicios si desi tocmai ce am mancat, tare as servi cel putin o felie 😛
Felicitari!!
Un deliciu.ce mai,,,,,ma prezint la tine!!!
Mmm… cum arata.. Imi vine sa musc din monitor!!!
Mmmm, ce bunătate!
Arata de nota 10!!!Felicitari! Hugs
Sunt fan rulade, chiar maine o sa fac una, dar din piept de pui 😉 Faina de tot!!
La o asa bunatate mi-ar fi placut sa fiu si eu invitata! Am si eu pe blog o reteta de rulada de curcan cu frunze de sfecla rosie pe care am servit-o alaturi de paste mici sotate in unt si au fost un deliciu.
Cum ziceai si tu, rulade de genu acesta merg foarte bine si ca si aperitiv. Reteta e super!
Sunt prima la masa,cred ca am prins si eu un rulou!:)
Cu tine,mi-am incropit retetele de sarbatori!:)
Arata nemiapomenit.Bravo…
Arata extrem de bine! Mi-am notat si eu reteta, e delicioasa!
Pup!
Buna paula am ales sa fac tortul de la ziua ta, pt ca e si ziua mea aniversar sa fie o intrebare am am vazut ca ai folosit ciocolata neagra si la blat si la crema nu iese amarui nu ne place nici dulce rau, dar nici amarui astept raspunsul tau inca o data felicitari pupici Gabriela.
Simplu si delicios. Si eu mai fac rulade cand si cand, dar cum sunt la pranzul de duminica niciodata nu ajung sa le trag in poza. Foarte frumos, felicitari!
N-am gatit carne de curcan niciodata si cred ca ar fi timpul sa incep, cu reteta ta de rulada de exemplu … care artata foarte bine!
Superba prezentarea, iar de gust nu ma indoiesc ca este delicios!
Pupici
Arata fantastic de bine iar prezentarea e de nota 10. Cred ca ar merge de minine si cu crema de branza. O saptamana frumoasa.
arata suuper!!!yammmi, yammmi mi-ai facut o pofta…!!felicitari!!
Perfecta rulada asta, felicitari!
Foarte eleganta si deliciaosa rulada!
Imi place foarte mult prezentarea ta. Se vede ca-ti dai silinta si ca ai mult bun gust. Felicitari!
In curand o sa o incerc si eu! Este irezistibila! Pupici
Gabriela, imi cer scuze ca raspund asa tarziu. Intr-adevar am folosit ciocolata amaruie, dar nici cantitatea de zahar nu este de lepadat. Mie chiar mi s-a parut dulce tortul 😀 Daca vrei sa folosesti altfel de ciocolata va trebui sa pui mai putin zahar. Sper ca nu am raspuns prea tarziu, scuze inca o data!
Irina multumesc, si ma bucur ca-ti place! Pup
Multumesc mult,a fost foarte bine asa emoti am avut putin la crema dar totul a iesit foarte bine inca o data multumesc Gabriela
Ce bine arata!!!
Minunat blogul tau!
Felicitari !!!
Gabriela, ma bucur taare mult ca iesit! Acum pot sa rasuflu usurata, chiar m-am necajit ca nu am putut raspunde la timp…dar cuvintele tale m-au bucurat! Pupici cu drag
Simona, multumesc frumos! Pupici
o sa fac acum de revelion grazie