Un aperitiv rapid, aratos si grozav de bun. Nu m-am mai complicat acasa cu foietajul, asa se intampla cand duci lipsa de timp…mai apelezi si la solutii ‘extreme’ sau ‘externe’
Asa ca am intrat pe la primul magazin ce l-am gasit in drum, am cumparat o punga zdravana de foietaj, si am continuat drumul fericita (si usurata) inspre casa.

Ingrediente
400 gr aluat foietaj
300 gr branza
1 ou
cateva fire marar
1/2 fir praz
1 lingura ulei
sare
piper
1 galbenus pentru uns
Timp de pregatire: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
Reteta asta e grozav de rapida, asta e de la sine inteles pentru ca nu avem mare lucru de facut…si anume…
Curatam prazul (eu am ales partea mai verde din el) il taiem rondele si-l calim cateva minute intr-o tigaie unde am incins uleiul. Nu trebuie lasat mult, doar cat sa se inmoaie putin.
Branza o amestecam cu oul, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust apoi prazul calit si amestecam bine.
Intindem o foaie de aluat (ca sa o subtiem putin) si peste ea distribuim uniform umplutura. Rulam cat mai strans posibil, apoi taiem spiralele cu un fir de ata: punem ata sub rulada, apoi tragem rapid de ambele capete rezultand o taietura mai buna decat una de cutit.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade, punem spiralele in tava la distanta unele de altele si le ungem cu galbenus diluat cu o lingura de lapte. Eu am scris acolo o jumatate de ora pentru copt, dar nu as putea sa sustin sus si tare ca atat le-am lasat…ci le-am lasat pana cand am vazut ca sunt rumene si frumoase.
Le scoatem pe un gratar, le lasam la racit sau nu (daca nu avem rabdare) si apoi le servim cu pofta!
Yammy!!! Ce apetisante sunt!
Mmm, grozav de bune si usor de facut!!!Le trec pe lista:)Pupici!
Ce de foietaje din astea mai invart si eu!:))
Imi place umplutura ta,muuult!
Delicioase, Paula. Te pup.
minunate si delicioase :*
Ce frumoase sunt
N-am nicio indoiala ca sunt si delicioase 
Super,like,big like!Pupici
Bune, bune, si eu folosesc foietaje sant foarte bune.
Waaaw!Foarte frumoase.
Ce bine arata… Eu vreau doua spirale, ca sa le servesc la ora asta… Bune, bune… Pupici si o zi minunata iti doresc !
ce bune trebuie sa fie!!!
in drum spre casa intru pe la piata pt praz, marar si branza 😉
De multe ori recurg la aceasta solutie: achizitionarea din comert a aluatului fraged, din comoditate sau din lipsa de timp. Nu ma simt vinovata pentru ca restul fac tot cu pasiune si cu mult drag, avindu-i in vedere pe cei dragi pentru care pregatesc “bunurile”.
Preparatul tau este desavirsit.
Absolut delicios si apetisant.
Foarte potrivite pentru o seara mohorita daca le adaugi un iaurt, ori un pahar cu lapte.
Dupa mine, merge si o bere.
O zi buna iti doresc.
Tot ce-i cu praz imi place, iar astea arata minunat!
Foarte bune!!!!!!
Buna paula, pai tu ce crezi ca am facut eu am dat o fuga sa iau foietaj si praz,astept sa se dezghete, dimineata abia astept sa deschid calculator sa te gasesc acolo cu o reteta buna.pupici Gabriela
Simple si eficiente! Arata delicios!
Chiar grozava combinatia! Merita incercata!
Si eu vreau o spirala. Pup!
Frumoase foc spiralele si grozav de bune, cred!
Vaaai cat de bine arata…felicitari, am sa incerc si eu.
Ce pofta mi-ai facut! Daca-ai fi mai aproape ti-as face o vizita! 😀
Pup
O combinatie delicioasa………branza si praz.
Ce frumoase sunt spiralele si cred ca si foarte gustoase!! Pup!
Ce faine sunt, si ce usor se fac! Iubesc prazul asa ca o sa le incerc cat de curand!
ce bunatatiiii!!1
Te uiti la pozele astea si mori de pofta! Super au iesit! Si plini de lumina
Ohhhh , ce mult imi place combinatia cu praz , si ce culoare superba au !!! <3
Va multumesc mult pentru aprecieri, nu credeam ca o reteta asa simpla va fi asa laudata 😛 Dar asta nu poate decat sa ma bucure!! Pupici pentru toti 😀
Gabriela, ma bucura mult cuvintele tale! Faptul ca incerci retetele mele este o mare bucurie, daca iti si plac…atunci sunt cu adevarat fericita!! Te pup si te mai astept cu impresii!