Mereu am fost curioasa de ouale de prepelita asa ca in momentul in care am avut ocazia sa le cumpar (adica au aparut in fata mea, ca altfel nu le vedeam) nu am ezitat. Find ele asa micute si dragute, am gasit eu reteta potrivita pentru ele: briose aperitiv cu brocolli si oua de prepelita.
Ingrediente
250 gr faina
240 ml lapte
200 gr brocolii fiert si maruntit
cateva fire patrunjel
2 oua mari
70 ml ulei
100 gr cas/cascaval
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
14 oua de prepelita
Timp de pregatire: 25 min. Timp de coacere: 30 min.
Incepem cu brocolli care trebuie fiert cam 15 minute inainte de a-l folosi pentru briose. Eu am avut crud, dar daca luati congelat nu trebuie fiert mai mult de 5 minute. Cand brocolli e fiert, scurgem apa calda si turnam un jet de apa rece peste el ca sa-si pastreze culoarea verde. Il lasam deoparte. Punem la fiert ouale de prepelita. Eu le-am fiert 7 minute, atat.
Cernem faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat batem ouale cu telul pana incep sa devina spumoase. Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul si cu casul (cascavalul) ras. Peste oua punem jumatate din faina, amestecam usor ca sa nu ramana cocoloase, apoi punem jumatate din cantitatea lichida. Turnam faina ramasa, amestecam usor apoi iarasi compozitie lichida.
Din brocolli fiert rupem 14 buchetele mici, restul il maruntim si-l adaugam in aluatul de briose. Pregatim formele de briose (mie mi-au iesit 14 bucati mari) cu hartiute de copt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
Punem cate o lingura plina de compozitie in fiecare forma, apoi cate un ou de prepelita (curatat :P) iar peste ou o alta lingura de compozitie. Atentie…sa nu umpleti formele de briose pana sus pentru ca o sa dea pe-afara
Deasupra fiecarei briose infingem cate un buchetel rezervat din brocolli.

Dam tava la cuptor si coacem briosele pentru 25-30 de minute, pana sunt rumenite frumos.
Sunt de mare efect, usor de facut…si tare delicioase. Eu le recomand, asta in caz ca va plac ouale de prepelita.
Pofta buna!
Merg de minune la mofturosul meu mic. Te pup!
interesante aceste mici aperitive, pofta buna!!!
Ce ingenios! Foarte drăguțe cu oul de prepeliță în interior!
Tare fain arata!!!!O jumatate si pentru mine va rog
Briose cu surpiza inauntru! Delicioase!
Vin la tine,ce mai,,,,,la asa bunatati!!!!!!!!pupp!1!
Tare bune trebuie sa fie! Cand am avut si eu oua de prepelita, de-abia am gasit vreo doua retete….deci, briosele sunt de pus pe lista 😉 :*
Tocmai ce am primit o multime de oua de prepelita si ma intrebam in ce fel inca nu le-am gatit :)) Mi-am notat reteta ta si sigur am sa o pun in aplicare. Arata foarte bine!
Interesant!
De efect!
ce apetisant arata! am facut si eu odata ceva asemanator si tare mult mi-a placut!
Imi plac, ideea cu ouale de prepelita e super. Pup!
Super idee,eu le-am pus in drob!pupici
Ce delicate sint… pacat ca aici nu gasesc oua de prepelita, de fapt nu am mincat niciodata… Felicitari pentru briosele delicioase !
Uau, chiar o sa incerc si eu teta asta, super interesanta briosa cu un in mijloc 😉
Ce frumos ai ascuns tu ouale acelea micute in briose! Buna idee! Cred ca sunt si gustoase!
Minunatã ideea, mi-ar place sa le sevesc la micul dejun:)
Ce frumos arata briosele cu outele in mijloc! Trebuie sa fie delicioase. Numai bune pentru un mic dejun vesel in familie. Pup!
Ce minunatii ai tu aici. Si mie imi plac briosele sarata. Cu un out in mijloc arata perfect!
Micly, sunt convinsa!! Si la al meu au mers 😉
Catau, ma bucur mult ca-ti place ideea mea!
Alina, ma bucur ca-ti plac! :*
Buburuza, cu mare drag! 😉
Any, multumesc mult!
Mirela, hai repede ca te astept!! 😉
Liana ma bucur mult ca ti-am dat o idee, sper sa fie pe placul tau! 😉
Flori, chiar merita icnercata! Se face tare usor si se mananca si mai usor
Kyra, multumesc mult!
Adnia, cred…sunt tare bune!
Sara, ma bucur ca-ti place ideea mea!
Flori, si in drob sunt de mare efect!
Daniela, multumesc mult! Si pentru mine asta a fost prima mancare cu oua de prepelita
Daciana, ma bucur mult ca-ti place!
Grabirela, au fost tare gustoase si s-au terminat rapid
Rita, asa este…mare dreptate ai! Noi le-am mancat si pe post de cina, cu o cana de iaurt
Ramona, ma bucur ca-ti plac!
Irina, multumesc mult!!