Nu stiu cum se face sau nu…ca mereu ma trezesc cu cate un cheesecake acasa 😛 Cred ca v-am mai spus ca-mi place enorm…si ca nu trece luna fara sa fac o bunatate din categoria asta. Acum am ales o combinatie super mega delicioasa, care nu poate sa fie ratata de nimeni!
Â
Crusta
300 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
2 linguri cacao
1 lingura zahar
Â
Umplutura
800 gr crema de branza
200 ml smantana
180 gr zahar
4 oua mari
2 linguri amidon
1 lingura cafea tare
1 lingurita esenta de vanilie
80 gr ciocolata neagra
Â
Decor
200 ml frisca
bomboane de ciocolata
Â
Â
Pentru crusta punem la robot biscuitii digestivi si-i macinam fin. Peste ei punem cacaoa si zaharul apoi omogenizam compozitia. Untul il topim la foc mic si il turnam peste biscuiti. Amestecam bine, trebuie sa obtinem o compozitie care daca e stransa in palme nu-si pierde forma. Daca nu e suficient de legata se mai poate adauga o lingura-doua de lapte Tapetam o tava de tort de diametru 24cm cu hartie de copt, punem biscuitii si apasam bine. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute, nu mai mult.Â
Â
Cat timp e crusta la cuptor ne apucam de umplutura. Crema de branza si smantana le mixam bine cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare timp de 1 minut, pana oul e complet incorporat. Â Punem amidonul si amestecam usor, iar la final adaugam esenta de vanilie si lingura de cafea tare. Omogenizam.
Â
Â
Topim ciocolata pe bain marie. Cand e complet topita oprim focul si o lasam putin sa se racoreasca. Peste ciocolata punem 2-3 linguri din compozitia de branza si o lasam deoparte.
Â
Peste crusta turnam crema de branza si nivelam. Din loc in loc punem cate-o lingura din umplutura de ciocolata si marmoram usor. Reducem focul la 160 de grade si coacem cheesecake-ul pentru o ora. Cand e gata oprim focul si lasam cheesecake-ul in cuptor pentru jumatate de ora, apoi il scoatem si-l lasam la temperatura camerei pana la racirea completa. Il punem la frigider pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
Â
Pentru decor am mixat bine smantana pentru frisca cu o lingura de zahar pudra, am intins-o usor peste cheesecake fara a o nivela, apoi am ornat cu stafide trase in ciocolata, si am servit cu mare pofta.Â
Va las sa savurati aceasta prajitura delicioasa si va urez un weekend minunat!
Â
Enjoy!
La o felie de cheesecake nu pot lipsi! Draga mea te invit la noul concurs… Te pup!
Am convingerea ca este o combinatie reusita.
Cat de bine poate sa arate!Te pup!
Ce bine arata Paula!Aroma de cafea este grozava si asociata cu branza cred ca merge de minune!
Felicitari,un desert rapid si savuros.Te pup!
Ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie! Si eu vreauuu!:)
Arata super asa ca servesc o felie. Pup!
Imi place mult combinatia! Cred ca a fost super delicios cheesecake-ul!
mi-nu-nat !!!!!!!!
O reteta foarte usor de facut si gustoasa! hugs
Feliuta din ultima poza, e pentru mine ?! Delicios si frumos… Pupici si sa ai un sfirsit de saptamina cit mai placut !
Bun trebuie sa fie………….si imi place si prezentarea!
Pup cu drag!
Ce bine ti-a iesit! Mi-ai facut o pofta teribila. Weekend placut.
O savurăm din priviri! Un desert minunat!
Cu asa cheesecake in casa as vea sa ma trezesc dimineata la cafea !
Delicios ! Ce feliuta imbietoare!
dementiala combinatie, as fi in stare sa-l mananc pe tot odata!
si mie imi palce cheesecake-ul!!!(vara asta am batut recordul la retete incercate)
Ai niste poze tare dragute. Pupici!
Marturisesc ca imi plac mai mult cheesecake-urile facute la cuptor decat cele fara foc.
Delicios!
Super bine arata merita incercat,imi recomazi si mie o branzica buna pt aceasta deliciosenie am facut o data dar cred ca ca nu a fost tipul de branza care trebuia ca nu prea a iesit asa bine si cred ca nici biscuiti .pt ca a iesit tare blatul.pup Gabriela
a am uitat si smantana cat de grasa sa fie
Arata minunat!
cred ca a fost extraordinar, arata minunat…pupici!!
Super delicios!!!!! Felicitari si pentru poze..!
O combinatie deliciosa..
Arata superb! Vreau sie u o feliuta! 😛
Pup
Si mie imi plac prajiturile astea cu branza.Si asocierea cu ciocolata e tare buna !
Va multumesc mult de tot pentru pentru cuvintele frumoase! Va pup cu drag!
Gabriela, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Eu folosesc branza philadelphia (uneori) dar si branza de vaca luata din piata la care mai adaug smantana. La reteta aceasta am folosit tot produse din piata in proportia smantana-branza 1:3, adica 600 gr branza si 200 gr smantana, pe care le-am blenduit bine pana au devenit ca o crema. Pupici
Multumesc mult pt raspuns si eu tot branza philadelfia am folosit probabil am gresit undeva,oricum imi plac mult retetele tale am facut mai multe, toate au fost pe gustul nostru inca o data multumesc pupici GABRIELA.
Multumesc si eu Gabriela. Imi pare rau ca nu a iesit bine. Biscuiti eu de obicei folosesc digestivi, sau integrali de casa. Smantana sa fie grasa, 25-30% grasime…iar umplutura nu trebuie mixata foarte mult, doar strictul necesar, cat sa se omogenizeze. Pup cu drag!
daca e cheesecake atunci succesul e garantat! iar combinatia e delicioasa! arata tare bine!
Am si eu o intrebare : Lingura de cafea sa fie cafea macinata sau cafea preparata lichida ??? Multumesc !!!!!!!
Cafea preparata lichida
Se poate si mai multa dupa preferinta
O seara frumoasa!
Multumesc mult !!!!
Buna, este prima dată când incerc un cheesecake, asa ca ceea ce vreau sa te întreb este de care smantana se foloseste ? Pt frisca ?? Multumesc anticipat
Buna Iulia. Ar trebui sa folosesti smantana grasa de separator, sau de gatit din comert, cum e La Dorna.