Pentru ca azi a fost dezlegare la peste…am mancat peste, dupa cum era de asteptat. Dar la noi in casa nu a fost singura dezlegare, am dat frau liber si lactatelor, pentru ca fara de ele nu se prea poate.( atat eu cat si cel mic rezistam greu fara ele ). Uite asa se face ca am cumparat doua bucati mari de salau file si aveam in plan sa fac niste fasii crocante la tigaie, in crusta de pesmet. In momentul in care am realizat ca eu nu am timp efectiv sa stau langa tigaie sa le prajesc, m-am razgandit si mi-am zis ca le trantesc intr-o tava si le bag la cuptor. Zis si facut, chiar daca operatiunea aceasta nu m-a scutit de dezastrul produs de fiecare data cand se fac snitele :P, daaaar…macar am fost salvata de la obligatia de a sta langa tigaie pentru misiunea ‘prajire’.
Ingrediente
2 fileuri salau
sare, piper, oregano dupa gust
2 oua
2 linguri faina cu varf
sare
piper
oregano
150 gr pesmet
50 gr fulgi de ovaz
50 gr susan
Piure de cartofi
4 cartofi
lapte
spuma de lapte
sare, nucsoara dupa gust
Salata de sfecla
o sfecla rosie
50 ml apa
o lingura otet
o lingurita sare
Daca e sa le luam in ordinea in care le-am facut, atunci clar trebuie sa incepem cu salata de sfecla. Spalam sfecla si o punem la fiert in apa cu putin sare pentru o ora, o ora si un sfert pana in momentul in care furculita intra bine in miezul sfeclei. Lasam sfecla la racit.
Pestele il spalam bine, il taiem fasii (nu subtiri) apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Ouale le batem usor si le amestecam cu faina, adaugam putina sare, piper si oregano.
Separat intr-un bol punem pesmetul, susanul si fulgii de ovaz si amestecam. Preincalzim cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava mare (cea de la aragaz) cu hartie de copt. Trecem fiecare bucata de peste prin amestecul de oua cu faina apoi o tavalim prin pesmet, susan si fulgi, apoi o punem in tava. Procedam la fel cu toate bucatile de peste, s-ar putea sa mai fie nevoie de amestec pentru crusta crocanta, deci vom completa dupa caz. Punem tava in cuptor si coacem pestele pentru 25-30 de minute.
In timp ce pestele sta frumos la cuptor pregatim piureul de cartofi. Curatam cartofii si-i punem la fiert. Dupa ce sunt suficient de moi ii pasam, adaugam spuma de lapte si lapte dupa preferinta. Nu am scris cantitati exacte pentru ca fiecare il preparara dupa cum doreste. Eu il fac mai moale…asa ne place noua. La final adaugam sare si nuscoara dupa gust.
Sfecla racita o dam pe razatoarea cu gauri mari. Preparam un dressing din apa, sare si otet si-l punem peste sfecla.
Acum ca suntem gata putem servi aceasta simpla dar delicioasa mancare. Pentru un aspect mai festiv eu am folosit forme de prezentare rotunde pe care le-am umplut 3/4 cu piure de cartofi iar deasupra am completat cu salata de sfecla. Un alt mod de preparare gasiti si aici.
Pofta buna!
Daniela says
Delicios, simt cum e crocantos si bun… O portie mica, pentru un musafir nepoftit, mai ai ?!
DiaMar bucataria galbena says
Foarte gustos si aratos.Pup!
Kyra says
Cind e vorba de peste, mai ales salau, nu ma dau la o parte de la o portie.
Cu o crusta atit de buna sint sigura ca e delicios.
Iar piureul l-as servi la desert ;), asa de ochios este.
Disturbingly Delicious says
Ce bine arata!!!! Eu prefer pestele facut asa ca reusim sa evitam uleiul de la prajit 😉 . Imi place ce-ai gatit tu aici. O saptamana frumoasa
Adriana says
Foarte sănătos şi totodată gustos. La fel îl prepar şi eu de cele mai multe ori. Alături de sfeclă nu m-aş da la o parte de la o porţie.
Rocsy Ciobanu says
Nemaipomenit arata…
Anonymous says
Arata super bine crocant asa cum imi place mie si mai dietetic, vreau sa fac tortul de la ziua ta pt ca am si eu doi mosi Nicolae,in familie pot sa insiropez putin blaturile pt cale plac torturile insiropate sau e bine asa pupici .astept raspuns o zi frumoasa.
Cătău says
oauuuu ce bine arata!!!!
Haplea says
Ce bunatate de peste!!!
Mihaela Mihalache says
crocant place tuturor Pupici
Danutza says
Ce prezentare minunata! Pestele cred ca e foarte bun, asa crocant …mmm, deja imi imaginez
Pupici:*
Paula Gafitescu says
Anonim, blaturile au o consistenta usor umeda iar eu in mod normal nu as recomanda insiroparea lor, mai ales ca sunt umplute cu o crema destul de consistenta. Dar daca sarbatoritii au astfel de preferinta, ai putea sa le insiropezi putin, dar putin de tot…ca sa nu le afecteze tinuta, nici lor si nici cremei. Pupici si mult spor!
Anonymous says
Multumesc mult,nu o sa le insiropez vreau sa iasa bine,asa ca o sa .ascult o profesionista o seara buna.Ana
The Wandering Oltean says
Imi place facut asa!
Delicious Flavours says
Stiu ca am ajuns prea tarziu, dar data viitoare pls pune niste tacamuri in plus 😛
Pupici