Iata-ma in fata unei noi provocari, aceea de a face bezea! Recunosc…n-am facut pana acum, si sincer nici nu cred ca m-as fi apucat degraba daca nu era subiectul principal al acestei luni ales in cadrul provocarii Dulce Romanie gazduita de Monica de la the Foodie Family. Si pentru asta tin sa-i multumesc enorm, am descoperit ceva extrem de bun care desi implica o oarecare munca, duce la un rezultat gingas, delicat ce se topeste in gura pur si simplu. Mai trebuie sa spun ca spun ca tot weekendul am copt bezele?? Da, asta am facut si mi-a placut enorm…m-au prins bezelele astea in vraja lor. Asadar bezea cu alune si zmeura
Bezele/Meringues
3 albusuri mari de ou
160 gr zahar
1 praf de sare
80 gr alune de padure
Umplutura/Filling
200 ml smantana pt frisca
100 ml smatana grasa de gatit
2 lingurite zahar pudra
fulgi de ciocolata
zmeura
Timp de pregatire: 20 min. Timp de coacere: 45 min.
Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).
Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta. Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot – un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului.
Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).
Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa.
Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea…dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac 

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea…si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau 

Enjoy!!
Ce bine arata!!!
Frumoase si bezelele si prezentarea!
Felicitări! Arată minunat!
Mmm, cat de bine arata!
Un fel de Pavlova. Superbe. Le ador.
Delicioase!!!
Ce nebunieeee! Bravo!
woaaaa,ce bine arata!!!!
Vreau si eu !!! Cred ca sunt delicioase, iar prezentarea ta , superba!!!
Acelasi cuvant folosit de tine imi vine in minte cand vad aceste bezele: gingase!
Draga Paula eu iti urez de pe acum Sarbatori fericite, deoarece nu stiu cand mai apuc sa intru pe PC 😛
Pupici!
Mai ai si pentru mine o portie?
Ce frumoase sunt!!!
Mai ai si pentru mine?Arata bineeeeeeeeee!:)
Frumusele foc!!!
Perfette per il Natale , belisima la presentazione. Buona giornata Daniela.
Vai, de cand n-am mai facut bezele! Cuiburile astea vad ca sunt un fel de Pavlova. Cu frisca si cu zmeura trebuie sa fie delicioase!
Bine ca ai avut distractie in weekend. 😉
Sa ai o saptamana frumoasa!
Superbe! felicitari pt aceste deliciosenii 😉
te pup cu drag!
like like like! asta am facut si eu, putin mai altfel 😉
Sunt superbe bezelele tale, Paula! Trebuie sa fie tare bune!!!
Foarte frumoase !!!
Ce bine arată. Foarte frumoasă prezentarea!
Minunate!!!
M-au lasat fara respiratie!
Iar pozele…wow, wow, wow!
Mmm… ce minunat arata!!
Superbe ! felicitari:X
Dragilor, va multumesc mult pentru aprecierile voastre. Va pup cu drag!