O alta reteta de aperitiv, din nou de mare efect, tocmai prin multimea de arome, fie si ele simple, pe care le combina…dar si prin jocul de culori in ton cu sarbatoarea ce se apropie cu pasi repezi Se face destul de rapid, mai ales daca aveti cutii de branza Delaco la indemana.
Eu am reusit sa le castig in mare parte datorita celor care mi-au votat prajitura mea cu crema de branza si caramel, si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc atat celor care m-au votat, cat si bucatarului maniac si Fan Branza (Delaco) care au organizat si oferit premiile. E putin cam tarziu, deoarece a trecut ceva vreme de cand am castigat eu premiile, dar mai bine mai tarziu decat niciodata Am tot amanat postarea deoarece s-au ivit fel si fel de provocari…dar ma bucur ca am reusit sa o postez intr-un final, si ma bucur ca pot sa va prezint o reteta delicioasa.
Blat
3 oua mari
1 lingurita sare
9 linguri suc de sfecla
7 linguri ulei
10 linguri cu varf de faina
1 varf cutit praf de copt
1 praf piper
Umplutura
2 cutii ‘ceva fin’ Delaco-crema de branza cu verdeata
250 gr branza de vaci moale
50 gr branza de capra
1 lingura smantana
cateva fire marar
sare
piper
Topping
1/2 cutie ‘ceva pufos’ Delaco cu verdeata
un ardei kapia rosu
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 15 min.
Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius.
Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.
Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust.
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema ‘ceva pufos’ cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu.
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Pofta buna!
Dorina says
Ce fain arata , tare buna tre’ sa fie
Cătău says
oleleu ce bunatate!!
Disturbingly Delicious says
Cata branza!!! Interesanta reteta si cred ca e si buna. Uffff, m-as infrupta si eu cu un patratel 😉
Dana Cristea says
Tare faina placinta!!! Bafta!
Cristina says
Arata foarte bine!
coco says
salvez reteta !
catkitchen says
Arata perfect !!! Ma crezi daca-ti spun ca eu nu am facut nici o prajiturica aperitiv pana acuma?
daniela64 says
Un’idea perfetta per l’aperitivo, bellissima la presentazione. Buona serata Daniela.
Rita Oarga says
Excelenta reteta! Nici nu ma mir ca ai castigat concursul cu bunatatile astea care arata perfect. Abia astept sa incerc si eu prajitura ta aperitiv. Pup!
mandala says
Ce bine arata parca e prajitura.
mirela says
Aoleoooo,ce bine arata!!!!!
Alina Vicu says
La cat de ispititor arata cu siguranta e delicioasa! Fur si eu un patratel. 😛
Pup
Carol says
Ce pofta mi-ai facut! Trebuie sa fie ffffffffffffffffffffffff bunaaaaaaaaaaaaa. Pup
Danutza says
Wow, cat de bine arata!!
Rocsy Ciobanu says
Ce idee minunata de aperitiv…
Paula Gafitescu says
Dorina, multumesc frumos! Pup
Paula Gafitescu says
Catau, ma bucur mult ca-ti place! Pupici
Paula Gafitescu says
Diana, branza sa fie!!! Mie imi place mult, si nu m-am zgarcit deloc :)) Pupicei
Paula Gafitescu says
Dana multumesc mult, Pupici!
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc! Pup
Paula Gafitescu says
Coco, ma bucur ca vrei s-o incerci! Pup
Paula Gafitescu says
Magda, multumesc mult!! Nu prea imi vine a crede, dar daca asa stau lucrurile atunci e musai sa incerci 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Grazie Daniela!
Paula Gafitescu says
Rita draga, ma bucur mult ca-ti place prajitura/placinta asta. Sper sa apuci sa o incerci, se face atat de usor! Pup
Paula Gafitescu says
Mandala, ma bucur mult ca-ti place! :*
Paula Gafitescu says
Mirela, multumesc mult!! pup
Paula Gafitescu says
Alina, serveste linistita, nu ma supar 😛
Paula Gafitescu says
Carol, ma bucur mult ca-ti place, e numai buna de incercat 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Danutza, multumesc!! :*
Paula Gafitescu says
Rocsi, ma bucur ca-ti place! Pup
maria says
Paula, da’ de ce îi zice cu sfeclă roşie?
Paula Gafitescu says
Maria, pentru ca are in compozitie suc de sfecla rosie Eu asa m-am gandit sa o denumesc, dar posibil sa nu fie cel mai ‘fericit’ nume