Va place dovleacul? Intreb pentru ca nu este chiar pe placul tuturor. Mie imi place grozav, mai ales in combinatie cu scortisoara. De cand am inceput sa-l folosesc in dulciuri am descoperit ca-mi place mai mult dovleacul in blat decat in crema. II da blatului, pe langa aroma, o textura aparte si oricine il poate consuma, chiar si cei care nu iubesc dovleacul deloc
Da stiu, am facut tort, cheesecake, pancakes (au fost delicioase, dar din pacate n-au rezistat pana la pozat), placinta iar acum cupcakes…oare ce mai urmeaza? Va spun eu, o inghetata delicioasa si apoi gata cu dovleacul pe sezonul acesta.
Cupcakes – 9 portii
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir
55 grame unt moale
1 ou mare
60-70 gr zahar (dupa gust)
60-70 gr zahar (dupa gust)
1 lingurita extract de vanilie
100 gr piure de dovleac
50 ml iaurt gras
Decor:
200 gr branza cremoasa
1 lingura cu varf smatana grasa
50 gr unt
70 gr zahar brun pudra
scortisoara
Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Mixam untul bine de tot impreuna cu zaharul (eu am pus 60 de grame) vreo 5 minute, adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Adaugam si extractul de vanilie (cu cat mai natural cu atat mai bine) apoi ghimbirul si amestecam din nou.
Intr-un bol amestecam cu un tel faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara. Separat amestecam piureul de dovleac cu iaurtul.
Peste mixul de unt cu ou adaugam jumatate din ingredientele uscate, mixam (si cand spun mixam ma refer la mixer) incet de data aceasta. Turnam jumatate din amestecul lichid si omogenizam. Procedam la fel si cu restul ingredientelor.
Tapetam 9 forme dintr-o tava de briose cu hartie de copt. Prajiturele mele nu au fost foarte mari, daca va plac cupcakes mai mari atunci puteti sa folositi compozitia si pentru 6 forme doar, iar daca doriti mai multe atunci dublati cantitatile si o sa aveti o tava plina de cupcakes mari
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Punem cate 2 linguri de compozitie in fiecare forma de briosa, astfel incat sa umplem aproximativ 3/4 forma.
Coacem prajiturele timp de 18-20 de minute, dupa care le scoatem din cuptor si le mai lasam 10 minute in tava la racit. Le transferam pe un gratar iar cand sunt racite complet putem trece la decorare.
Pentru decor am folosit o crema improvizata (ca de multe ori).
Punem in blender branza, smantana si untul. Cand au devenit ca o crema trecem la mixer si adaugam zaharul pudra. Lasam crema la rece aproximativ o ora apoi putem sa decoram dupa preferinta. Pudram cu putina scortisoara pentru o aroma si mai grozava!
Au fost tare pufoase si aromate, ne-am bucurat de gustul lor la fiecare inghititura. Si…dupa cum observati din poze au fost facute de sarbatori, dar n-am putu sa nu fi le arat. Enjoy!
Nicol says
Ce dragute sunt! Te pup!
Cătău says
aratoase, delicioase si foarte sanatoase, supeerrr
mandala says
Arata tare bine si cred ca sant si tare bune!
Alina Vicu says
Sper ca ti-a mai ramas un cupcake si pentru mine. Pup
FLORY says
Foarte bune si aromate,iau una de pofta ! 😀
mirela says
dai si la pofticiosi??????
Daniela says
Pentru familia mea, 3 bucati, te rog… Arata foarte bine si sigur sint delicioase… Pupici !
Simona says
Tare frumoase sunt! N-am folosit niciodata dovleacul in dulciuri.. poate doar copt, si-atat!
Pupici
Cristina says
Sunt fan dovleac, asa ca iata bat la usa sa vad daca a mai ramas una si pentru mine! <3
Kyra says
Numai masura mica ai?
Pentru mine, va rog, o masura mai mare.
Pe saturate!
Mmm!
ReteteSavuroase says
Poftesc si eu la ele, ca-s tare frumoase.
Ramona Alina says
Eu folosesc dovleacul in toate modurile posibile; super apetisatnte cupcake-urile tale<3
Dohotariu-Avram Alina says
Mie îmi place dovleacul așa că nu aș refuza o minunăție din asta mică și dulce.
Buburuza Bubu says
Iubesc dovleacul !!!!Yuumy cat de apetisant arata reteta ta! Hugs
Anca B. says
Si mie imi place foarte mult dovleacul, voi incerca reteta asta cu siguranta, felicitari pentru prezentare, pozele sunt superbe!
Sisters'Kitchen says
Da, ne place si avem dovleac in frigider:D. Frumoase poze!
Top Cuisine avec Lavi says
Sunt dragalase foc!
Rocsy Ciobanu says
Neatza..Ce frumusele sunt!
Monya says
mmm, sunt sigura ca sunt delicioase, mai ales ca si eu sunt fan dovleac 😀
Adina says
Esti un real talent nu doar in bucatarie, ci si in fotografie!:)
Dana says
Faine tare minunatiile tale!
Maria says
Buna Paula ! In sfarsit te-am gasit si eu
Nu stiu cum de mi-a scapat pana acum blogul tau minunat, am gasit aici multe retete minunate pe care le voi incerca cu siguranta.
Am adaugat blogul tau in lista mea de bloguri pe care le urmaresc, pentru a nu scapa nicio reteta!
Iti doresc o zi frumoasa si spor la treaba in bucatarie!
Emily says
super delicioasa combinatia! Felicitari!
te imbratisez cu drag!
Danutza says
Si eu ador dovleacul in numeroase deserturi! Sunt asa de frumusele cupcakes-urile tale … asa delicate
Pup:*
Timea says
Ce frumos arata!!! Si imi plac si formele acelea de lemn. Pup fata talentata
Adriana says
Trebuie să încerc şi eu dovleacul la dulciuri. Cred că ştii de ce. Sunt minunate. Pup!
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca va plac aceste cupcakes. Sunt tare gustoase, dovleacul face treaba buna in prajituri 😉 Va pup cu drag!
Anonymous says
buna! am facut reteta deja de 2 ori si sint foarte foarte bune; o singura nelamurire am ??? cit zahar se pune ??? fiindca eu am pus dupa ochi si o data am pus cam putin iar a doua oara putin cam mult…
Paula Gafitescu says
Buna. Imi cer scuze ca am omis cantitatea de zahar in reteta. Am corectat acum, eu am pus 60 de grame. O zi frumoasa!