Ce pot eu sa va spun despre mancarica asta este ca e tare buna, putin condimentata…insa daca e acompaniata de un pahar de vin rosu, merge struna Nu mai facusem de ceva vreme paste, si poftele nu-mi mai dadeau pace. A trebui sa rezolv problema, si am trecut repede la treaba. Am fugit la magazin sa iau tortellini, de mult visam la ei – dada, e prima data cand mananc tortellini acasa. Eram indecisa daca sa fie cu branza si spanac sau cu prosciutto, dar pana la urma am ales procsciutto, si mai departe vedeti voi ce-a iesit.
Ingrediente
250 gr tortellini
400 gr brocolli
80 gr prosciutto
3 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
2 linguri smantana
2 linguri lapte
100 gr urda(ricotta)
50 gr cascaval ras
Timp de preparare: 15 min. Timp de gatire 20 min.
Tortellini ii punem la fiert in apa cu sare. II fierbem 6-7 minute, apoi ii scurgem de apa.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, punem cateii de usturoi si-i calim putin. Brocolli il spalam bine apoi il taiem marunt, marunt si-l adaugam peste usturoi. Lasam la calit, iar daca mai este nevoie adaugam putina apa pe parcurs. Cand brocolli s-a inmuiat suficient adaugam si urda ( asta am folosit eu, dar puteti pune si ricotta sau mascarpone ) smantana si laptele. Lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugam si tortellini si mai lasam la fiert 5 minute dupa care dam deoparte. Eu nu am condimentat cu nimic, tortellini erau deja suficient de sarati.
Incingem o alta tigaie in care vom praji usor prosciutto pe ambele parti, fara adaos de grasime.
Servim pastele cu prosciutto prajit si presaram cascaval ras din abundenta. Daca va place vinul…sa nu cumva sa-l lasati deoparte 😉 Se pare ca eu l-a, omis in poze 😀
Pofta buna!
Simona says
O sa ma omori tu pana la urma.. Arata absolut delicios!!!
Rita Oarga says
Cat esti de harnicuta! Nu apuca omul sa inghita in sec dupa o bunatate ca hopp, apari cu alta. Imi place mult reteta asta. E perfecta pentru serile de iarna. E rapida si satioasa. Iar combinatia asta de ingrediente suna foarte bine.
Te imbratisez cu drag.
Delicious Flavours says
Nu refuz niciodata o (sau mai multe) portie mare de paste 😉
Pupici
Micky Apostu says
Din pacate sunt rare ocazille cand fac tortellini, insa atunci cand reusesc sunt absolut deliciosi! Iar ai tai sunt minunati.
coco says
aoleooo , cum arata !!!
Laura Nechita says
M-ai cucerit cu aceasta combinatie, urmeaza cu siguranta in meniul nostru :)))
te pup si sanatate piticului !
Mihaela Mihalache says
I love it! Pupici
Daniela says
Uau, ce bunatate… Cred ca merge si cu philadephia ca brinzica, nu ?! Imi place combinatia, dar cred ca as arunca in oala tagliatelle… Ce zici, cum ar iesi ?!
Cristina says
Pe placul iubitului meu…
Disturbingly Delicious says
Interesanta combinatia. Imi place. Cand ai timp sa le faci pe toate, albinuto?
maria mihalache says
Ce bine arata!
Pup!
daniela64 says
Favolosi i tortellini con questo condimento, irresistibile il dessert del post precedente. Buona serata Daniela.
Adriana says
O porţioară mică, mică pentru mine nu mai ai?
Haplea says
Noi suntem fani paste!!!!Deci imi place tare mult reteta ta!!!
Zilahi Adela says
Hop si eu, am venit la masa!!! Vreau si eu!!! Pupici!!
Teobucatar says
Nu ma omor eu cu pastele dar poza arata bestial!
ReteteSavuroase says
Foarte tentanta reteta. Ai rapid pe masa un preparat gustos. E o placere sa-ti vizitez blogul.
Mihaela says
Arata excelent. Eu m-am indragostit de bilutele acelea sidefate !
naty, galati says
cat de bine arata…cum termin sesiune ma pun sa fac tortelini de casa si incerc reteta asta ca tareee bine mai arata
Paula Gafitescu says
Multumesc mult pentru apreicieri! Va imbratisez cu drag!