Eram datoare sa prezint acest mic aperitiv pe care l-am pregatit pentru pranzul de duminica cu Diana. Este atat de bun ca nu te mai saturi de el, si l-ai putea manca nu doar ca aperitiv, ci si ca fel principal.
Aluat
250 gr faina
120 gr unt
1 ou
1 praf sare
1 lingurita zahar
30 ml apa rece
Umplutura
100 gr carne de porc tocata
1 praz mare
1 lingura ulei
50 gr spanac
1 ou
50 gr cascaval
50 gr branza de capra
200 gr crema de branzade vaci
busioc
3 catei usturoi
sare, piper
1 ou + o lingura lapte pentru uns
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 40min.
Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet. Dam aluatul la rece pentru o ora.
Prazul il taiem rondele si il calim pentru cateva minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand este inmuiat adaugam si carnea de porc (tocata) si lasam pe foc pana se patrunde putin. Daca mai este cazul adaugam si putina apa. Spanacul (eu am avut congelat) il tocam marunt si-l adaugam in tigaie. Usutoiul si busuiocul tocate marunt le punem si pe ele in amestec, punem un capac, apa daca este cazul, si lasam 2-3 minute pe foc sa se inabuse.
Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia putin la racit. Separat amestecam cascavalul razuit cu branza de capra, branza de vaci si cu oul. Adaugam crema de branza peste compozitia din tigaie si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa gust.
Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de 10cm. Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu degetele. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem toate ’empanadas’ intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pana cand sunt bine rumenite. Le servim calde cu smantana. Cu siguranta sunt bune si reci, dar cand sunt proaspat scoase din cuptor nu le poate rezista nimeni.
Pofta buna!
Cu siguranta eu l-as manca si ca fel principal. Foarte frumos prezentat, arata bine de tot.
ce bine arata! o sa fac si eu!
Ce bine arata!!!!
Bine te-am regasit si Lamulti ani!
Esti neobosita!
Minutele tale harnice mesteresc fara oprire.
Felicitari pentru retetele minunate.
PS Multumesc muuuult pentru premiu.
Sint tare bucuroasa sa stiu ca exista si altcineva in afara familiei mele care imi apreciaza retetele.
Nu am avut timp sa il iau dar promit sa ma ocup.
Foarte bun! De retinut reteta!
Felicitari!Arata tare yuumy!!! pup
Asteptam reteta,astazi fac te tin la curent pe gustul meu.pupici Gabriela
Paula, oare cine le poate rezista,ca eu nici reci nici calde nu le pot refuza,,,,,sunt un deliciu!!!!!o zi frumoasa!
tare apetisante
Cum sa refuz?! Doua portii va rog!! :))
Pupici
Arata super!
Tocmai am vrut sa ma laud ca de data asta nu m-ai prins la serviciu. Asa ca in mod normal, n-as fi murit de pofta. Dar, da! Arata bestial! Zilele urmatoare fac si eu neaparat minunatiile astea. Cred ca o sa aiba un mare succes la barbatii mei. :))))
Le-as manca si ca aperitiv, si ca fel principal, si ca desert :)) Mi-ai facut o pofta teribila
Cu siguranta sunt foarte bune!
Paula cum sa le reziste cineva??!!! Mai ales daca le servesti in farfuriile acelea dragute foc! Imi plac tare!
pare tare bun!!!
Mmmm, ce bien arata! Mi-e foame!
O portie vreau si eu… Ce bine arata si ce frumoasa prezentarea… Pupici !!!
Ce deliciu! Le trec pe lista. 😀
Bune putin spus, era sa le pap singura pe toate,te pupici.GABRIELA
Of ce foame mi s-a facut instantaneu!
Fiindca intotdeauna gasesc pe blogul tau cu ce sa mi-o potolesc, ti-am dat si-un mic premiu virtual si de suflet. Te asteapta la mine pe blog.
Ma bucur mult ca v-au placut, au fost si super delicioase, abia astept sa le refac 😉 Pupicei
Ce bine arata !
Mirela, multumesc!!
Cool ! I like it.
This is cool!