Vine weekendul si se anunta prajituri, nu? La noi nu trece un weekend fara sa prajiturim macar putin (dar cred ca e lesne de observat asta 😛 ) Pentru acest weekend va propun o prajitura fina, cremoasa si cu aroma de cafea….Dupa doua bucati sigur o sa va zboare somnul instant, si o sa aveti energie intreaga zi – sau noapte, asa ca aveti grija cand o consumati.
Blat
6 oua
8 linguri zahar
30 ml apa
25 ml ulei
1 praf sare
6 linguri faina
3 linguri rase cafea
2 linguri rase cacao
Â
Sirop
250 ml apa
2 linguri miere
Â
Crema
5 galbenusuri
200 gr zahar
100 ml cafea tare
250 gr unt gras
Â
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 30 min.
Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul apoi le incorporam usor in galbenusuri.
Â
Separat amestecam faina cu cacaoa si cafeaua, apoi le incorporam in albusuri amestecand usor cu ajutorul unei spatule cu miscari de jos in sus.Â
Â
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam o tava mare cu hartie de copt, sau doua de 20/25cm. Turnam blatul in tava si nivelam usor. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 30 de minute.
Â
Pregatim siropul din cei 250 ml apa, pe care ii punem la incalzit apoi adaugam mierea, si lasam cateva minute pe foc, pana cand mierea este complet dizolvata. Lasam deoparte.
Â
Trecem repede la crema. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Punem cafeaua pe foc mic, iar cand este suficient de fierbinte adaugam 2-3 linguri de cafea peste galbenusuri si amestecam repede. Urmeaza sa procedam invers, turnam galbenusurile peste cafea si punem vasul pe foc mic, pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam la racit.
Â
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine pana cand capata consistenta cremoasa, apoi adaugam treptat din crema de cafea, mixand bine de fiecare data, pana la epuizarea cremei.
Â
Taiem blatul in doua (pe verticala) – daca ati folosit tava mare pentru prajitura – insiropam bine ambele blaturi, apoi turnam jumatate din crema peste un blat, nivelam si acoperim cu celalalt blat. Restul de crema il folosim pentru a acoperi al doilea blat, si pentru ornare.
Â
Dam prajitura cu cafea la rece pentru cateva ore apoi putem servi cu pofta. Cred ca merge bine langa o cana de cafea, nu?
Â
Enjoy!
Dohotariu-Avram Alina says
Mega delicioasă prăjitura propusă de tine.
Mihaela Peptenatu says
ce DELICIU!!!!! mi-ai facut o pofta….
Anonymous says
si mie ……
Cristina says
Foarte apetisanta prajitura. Pare luata din vitrina unei cofetarii.
Week-end placut iti doresc.
Anonymous says
Ma invita la degustare prajiturica ta,sa ai un sfirsit de saptamana linistitl la noi ninge asa de frumos super.pupGABRIELA
Daniela says
Eu vreau doua bucati linga cafeaua mea… Delicioasa si superba cum ai prezentat-o… Pupici !
Gabriela says
Foarte buna prajiturica! Spune-mi te rog, Paula, ai pus cafea macinata in blat, sau ness?
Irina (Bucataria Irinei) says
Paula tu vrei sa ma imbolnavesti de la prima ora…Cat este de frumoasa…. Arata minunat!
Kyra says
Acum ce fac?
Imi propusesem deja o reteta si mi-ai sucit caciula.
Vezi cum esti?
Prajitura ta e pe placul unui maaaaare consumator de cafea.
Adica: B U U U N A A A!
mirela says
Foarte buna prajiturica,imi place tare mult cafeaua in prajituri,,,,mmmmmm!!
DiaMar bucataria galbena says
Servesc doar o bucatica,altfel nu mai dorm deloc!Delicioasa!
Pupici!
Danutza says
Wow, cred ca e dementiala … ma gandesc numai la cioco si cafea ….mmm! O minunatie!!
Pup:*
diamond says
ador prajiturile pe baza de cafea! 😛
Bucate apetisante says
Ador prajiturile cu cafea, ness.
Cred ca e asa de aromata…mi-e pofta :))
Angelica says
Ce bine arata!!
Prajiturile cu cafea sunt tare aromate,imi plac mult si a ta este foarte ispititoare!!!
Te pup Paula!
Mimmi says
Tare buna mai ii prajitura cu cafea si a ta arata grozav !
Pupici
FLORY says
Arata minunat prajitura ta!Ador cafeaua in dulciuri,asadar ma invit la o portie ! 😀
Pupici
Laura says
Mmmm…buna, buna si mai buna ca are gust de cafea
Cătău says
oauuuu arata criminallll!!!
Liana10 says
Prajitura cu cafea este preferata mea ;-)pune-mi deoparte vreo juma’ de tava, te rog :*
Rita Oarga says
Mai intrebi daca merge?! Excelent! Si ce frumos le-ai decorat!
Abia astept sa incerc reteta ta.
Sa ai un weekend minunat.
Te imbratisez cu mult drag.
Disturbingly Delicious says
Ce deliciosenie!!!O duminica frumoasa, Paula <3
Simona says
O prajitura o pastrez pentru dimineata!
Buburuza Bubu says
Facem schimb de desrturi? Arata tare Delicios prajitura ta! Hugs
GelaDumi says
Daca vin in vizita la tine mor de pofta, fie ca ai pregatit dulce, fie sarat,asta mai e si enrgizanta pe deasupra…:)
adnia says
wow…ce bunatate!
Mihaela Velicu says
Super. Imi inchipui cat de gustoasa trebuie sa fie!
liliana says
super buona adorabile la tua ricetta spero di provare presto un bacio lili
Nicol says
Dau la schimb tortulete cu cappucino si ciocolata!!!
Rocsy Ciobanu says
Atat de aspectoasa si delicioasa.Bravo!
Teobucatar says
Prajiturile cu cafea sunt preferatele mele!Delicioase!
ReteteSavuroase says
Arata tare fain prajitura ta! Mi-ai facut pofta, este printre preferatele mele. Trebuie sa o incerc neaparat, e prea tentanta.
maria mihalache says
Am venit dupa miros……….mmm………..miroase a cafea……….frumoasa si delicioasa aceasta praji!
naty, galati says
Cum poate sa arate prajitura asta…o nebunie
Andreea Dianu says
Ador cafeaua si ciocola =>( deci) imi place prajitura ta <3
Pupici!
dulciuri si nu numai says
foarte buna prajiturica! eu am facut-o sub forma de tort
Anonymous says
Super delicioasa.
Oana D. says
Imi imaginez cat de buna poate sa fie si inghit in sec….:(
Mihaelaa says
Buna. Am intrebare: Daca as vrea sa inlocuiesc blatul cu forma de tort din comert cu 3 randuri de blat,cam cata crema mi-ar trebui? Poti te rog sa imi refaci cantitile pt crema care crezi ca ar merge? Multumesc anticipat.
PS: SUPER RETETE!!!!!!!!!! <3