Un aperitiv la casa omului nu strica niciodata Cam asta e motto-ul dupa care ma ghidez eu, si mereu se face ca am cate un aperitiv numai bun de pus pe masa. Rulada asta se face chiar usor, mai delicata (si poate putin ciudata) e partea cu topitul cascavalului, dar cu putina incredere totul va iesi cum trebuie.
Ingrediente
400 gr cascaval
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
1 ardei mic
3 cepe verzi mici
2 oua fierte tare
2 linguri smantana
sare
piper
cateva fire patrunjel
Timp de preparare: 30 min.
Pregatim crema de branza, care trebuie sa fie numai buna de intins in momentul in care cascavalul e topit.
Ardeiul il taiem marunt. La fel procedam si cu ceapa, cu ouale fierte si cu firele de patrunjel.
Amestecam branza cu telemeaua rasa, cu ardeiul, ceapa, ouale si patrunjelul. Punem smantana si potrivim de gust adaugand sare si piper. Lasam crema deoparte si trecem la cascaval.
Punem o oala cu 2 litri de apa la fiert.
Cascavalul (care ar fi bine sa fie mai moale) il taiem cubulete si-l impartim in doua pungi mai micute. Cand fierbe apa, punem cele doua pungi cu cascaval in apa, miscoram flacara si lasam cascavalul acolo pana cand este complet topit. Din cand in cand mai intoarcem pungile, ca sa ajunga apa fierbinte peste tot.
Pregatim o folie de aluminiu lunga de aproximativ 45-50 cm. Scoatem cu grija cascavalul din apa, taiem pungile (atentie la aburi) si rasturnam cascavalul pe folia de aluminiu. Cu ajutorul unei linguri il intindem cat mai repede si bine posibil.
Punem umplutura peste cascaval si o intindem uniform apoi incepem sa rulam cat mai strans posibil. O invelim in folie si o dam la rece pentru cateva ore. Cand e suficient de intarita o portionam dupa preferinta si servim 😉
Enjoy!
Maria says
Un aperitiv foarte gustos, imi place fiindca este asa de colorat, parca te duce cu gandul la primavara Iti doresc o saptamana cat mai placuta!
Paula Gafitescu says
Maria, eu chiar vreau sa vina primavara si ma gandeam sa ii dau un impuls cu acest aperitiv Te pup
Mihaela Mihalache says
imi place ideea cu acest aperitiv! Suna tare bine si arata demential Pupici
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca-ti place Mihaela. Te pup!
Kyra says
Am mai vazut o reteta asemanatoare la Miha dar nu am incercat-o niciodata.
Pare un aperitiv delicios, asa ca, cu prima ocazie voi presta reteta.
Paula Gafitescu says
Da, sunt convinsa ca are si ea si la fel de buna. Eu zic sa o incerci, nu e deloc greu de facut;) Pup
mirela says
Foarte buna!!!!!pupp!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mirela, te pup!
Daniela says
Ce frumos colorata e rulada… iar dupa ingrediente, delicioasa… Pupici !
Paula Gafitescu says
Daniela, ma bucur ca-ti place! :*
Cristina says
Un aperitiv gustos si elegant
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc mult!Pup
Haplea says
Delicioasa rulada!
Paula Gafitescu says
multumesc mult Haplea!
Simona says
De foarte mult timp vreau sa fac o rulada cu cascaval.. dar tare sunt reticenta la modul de topire.. Tare frumos arata rulada facuta de tine..
Pupici
Paula Gafitescu says
Simo,nu e greu deloc.Incearca odata si o sa vezi ca dup-aia treaba va merge struna 😉 Pup
Adina says
Am facut si eu de sarbatori,este super buna si o poti umple cu ce-ti pofteste inimioara!:)
Bine arata!
Paula Gafitescu says
Adina, ai mare dreptate! Pup
Sara & Miki says
Imi place mult acesta rulada cu cascaval. Am facut-o si eu de sarbatori, dar am subtiat prea tare cascavalul, de aceea nu am postat-o. De mancat s-a mancat insa fara probleme. Pup!
Paula Gafitescu says
Sara, ma bucur ca-ti place. Cred si eu ca s-a mancat, doar noi suntem mai pretentiosi cu aspectul Pup
Laura says
Pare o reteta destul de complicata si la care iti trebuie multa rabdare 😛
Paula Gafitescu says
Laura, nu este atat de complicata. Crema se face simplu iar topirea cascavalului nu e deloc grea, trebuie doar pus in apa fierbinte pe foc si de intins, aproape ca se intinde singur
Anonymous says
Este o reteta foarte aspectoasa,am sa o incerc cu prima ocazie.Eu fac acasa cascavalul si sper ca o sa iasa bine rulada.
Mihaela Peptenatu says
Ce bunatate…si ce bine arata!!!!