Fiind un mare fan al cheesecake-urilor am ajuns sa incerc si minunatia asta cu banane. Banana cream cheesecake este un desert foarte iubit in special in America, unde am avut si ocazia sa-mi delectez simturile cu el. A trecut ceva vreme pana l-am pus si eu in practica, dar nu-mi pare rau mai ales ca m-am mai si jucat cu reteta, si l-am facut in combinatie cu lapte de cocos. A fost bun de tot!
Crusta
250 gr biscuiti digestivi
100 gr nuci macinate
100 gr unt
Cheesecake
800 gr crema de branza
200 ml lapte de cocos
50 ml smantana
3 banane mari coapte
3 oua mari
2 linguri amidon
170 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
Bavarian cream
150 ml lapte
2 galbenusuri
1/2 baton vanilie
30 gr zahar
2 foi gelatina
250 ml frisca + 2 lingurite zahar vanilat
Decor
200 ml frisca + 1 lingurita zahar vanilat
banane
Timp de preparare: 90 min. Timp de coacere: 1 ora
Treaba cu cheesecake-ul stiti ca e simpla de tot. Mai intai luam biscuitii si-i macinam fin, fie cu robotul, fie manual cu sucitorul 😛 Peste ei adaugam nucile macinate si untul topit (la foc mic). Amestecam bine.
Punem crusta intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si presam bine cu fundul unui pahar. Urcam usor crusta si pe margini. O dam la rece.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Crema de branza o mixam cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare, pana cand oul este complet incorporat – nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 minut. Adaugam si amidonul si amestecam din nou, doar pana cand amidonul e incorporat, nu mai mult.
Bananele le curatam si le pisam cu ajutorul unei furculite, sau folosind blenderul. Peste ele adaugam smantana si laptele de cocos si omogenizam.
Punem crema de banane si cocos peste branza si mixam din nou pana la omogenizare. Adaugam esenta de vanilie, iar mixam si apoi suntem gata.
Punem crema peste crusta si dam cheesecake-ul la cuptor pentru o ora. Cand e gata il mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il introducem la rece pentru minim 6 ore.
Daca tot am facut banana cheesecake, am zis sa fac meniul complet adica sa fie banana CREAM cheesecake si am cautat o reteta pentru ‘bavarian cream’. Am gasit-o aici si am adaptat-o la nevoile mele, si pe langa asta am inlocuit smantana cu laptele…tot bine a iesit si asa
Laptele il punem pe foc impreuna cu pastaia de vanilie si cu semintele pe care le-am scos in prealabil din ea. Cand e pe punctul de a fierbe oprim focul si lasam vasul acoperit pentru o ora.
Punem gelatina la inmuiat in apa foarte rece.
Indepartam pastaia de vanilie si punem din nou laptele pe foc mic. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul apoi le punem peste lapte si lasam pe foc pana se ingroasa (ca o smantana). In reteta scria ca trebuie la bain-marie, dar eu am pus vasul direct pe foc mic ( dar mic de tot) si a fost bine si asa. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
Dam crema la rece. Intre timp smantana pentru frisca o mixam bat cu 2 lingurite de zahar vanilat. Incorporam usor crema racita in frisca. Tapetam cu folie alimentara o forma de copt de diametru mai mic 16-18 cm. Turnam crema bavareza in tava, nivelam si dam la rece. Crema asta e un adevarat deliciu, musai trebuie facuta si daca nu faceti cheesecake-ul….e fina si aromata!
Asamblarea este usoara. Cand crema bavareza e suficient de intarita o transferam usor peste cheesecake. Decoram dupa preferinta cu frisca batuta bat cu o lingurita de zahar pudra. Se pot pune si felii de banane.. Eu nu am pus decat in momentul servirii.
Enjoy!
mirela says
O bunatate!!!!!yamiiii!!puppp!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mirela! Pup
mandala says
Potrivit pentru orice moment al zilei !!!
Paula Gafitescu says
Mandala, asa este 😉
Buburuza Bubu says
doua degete sus Si eu vreau!!!!!!!
Paula Gafitescu says
Buburuza, ma bucur! Sigur n-o sa-ti para rau 😉 Pup
Lilly says
Si eu ador cheese cake-urile.Arata bine de tot minunatia asta!
Paula Gafitescu says
Lilly, si este si tare buna in combinatia asta! Te pup!!
Mimmi says
Cu siguranta voi fi cucerita de aroma lui,il incerc in curand!
Pupici
Paula Gafitescu says
Mimmi, chiar ma bcuur ca vrei sa-l faci! Te pup
Anonymous says
Ceva dulce si bun la sfarsit de saptamana, o seara frumoasa sa ai Gabriela
Paula Gafitescu says
Gabriela, iti multumesc mult! O zi minunata!
Cristina says
Waaaw! De revista!
Paula Gafitescu says
Cristina, iti multumesc
Simona says
M-ai omorat cu cheesecake-urile tale.. Dar asta cu banane este la fix pe gustul meu!!
Pupici
Paula Gafitescu says
Simo :)) Tu esti tare simpatica 😛 Ma bucur ca-ti place! Pup
maria mihalache says
Ce aroma………..mmm.
Seara minunata!
Paula Gafitescu says
Medi, multumesc mult! Pup
Anonymous says
bun, eu n am lapte de cocos,alta sugestie, te rog?
aurelia
Paula Gafitescu says
Aurelia, in cazul asta ma gandesc ca ai putea sa-l inlocuiesti cu lapte normal – aproximativ 150 ml, la care sa mai adaugi 2-3 linguri de cocos pentru gust.
diamond says
i love you, da? 😀 e super tentanta!
Paula Gafitescu says
Diamond, i love you too 😛 Ma bucur ca-ti place!
Daniela says
Arata minunat… frumos si gustos… Feliuta din ultima poza e pentru mine, da ?! Adjudecata si mincata. Pupici !
Paula Gafitescu says
Daniela, normal ca e pentru tine!! Tot ce e mai bun e pentru musafirii ‘casei’! Pup
Dohotariu-Avram Alina says
Cheesecake cu banane chiar că nu am încercat niciodată.
Paula Gafitescu says
Alina este chiar bun!!! Sa-l incerci sa vezi 😉
Andreea Dianu says
M-ai nimerit cu cheesecake-ul asta Imi plac bananele si imi plac cheesecake-urile, combinatia perfecta. Eu il servesc fara crema, sa ma scad cateva calorii
Te pup!
Paula Gafitescu says
Andreea ma bucur ca-ti place!! Dar la crema nu se poate sa renunti, e partea cea mai buna 😛 Macar putin asa de gust, ca restul mananc eu 😉 Pup
Danutza says
Si eu ador cheesecake-urile. Mi-am notat reteta, nu am facut pana acum cu banane dar cred ca e mega delicios.
Pup!
Paula Gafitescu says
Danutza, ma bucur ca-ti place, chiar merita facut! Pup
Disturbingly Delicious says
Wow!!! Ce bunatate! <3
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Diana! Pupici
Gabriela says
Bunatate!!! Unde ai gasit lapte de cocos?
Paula Gafitescu says
Gabriela, de la cora am luat. E un fel de cutie ca de conserva, mai inalta. Pup
Rita Oarga says
Delicios e putin spus pentru cheesecakeul tau. Imi place ca esti harnica si combini cremele cu mult bun gust. Pupici!
Paula Gafitescu says
Rita, multumesc mult. Nu sunt mai harnica decat tine La ce minunatii faci tu! Pup
Mihaela Mihalache says
Inca o reteta pe gustul meu 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, chiar ma bucur! Pup
Cristina says
Daca e vorba de un desert asa de bun, eu nu pot lipsi!
Paula Gafitescu says
Cristina, nici nu as fi conceput asa ceva
Dorina says
Ador cheesecake-urile si-mi plac mult bananele , sigur imi place si ce ai pregatit tu.
Paula Gafitescu says
Dorina, e tare buna combinatia! Pup
Top Cuisine avec Lavi says
Doamne ce deliciu!!!!!!!! Senzational!
Paula Gafitescu says
lavi, multumesc mult de tot! Pupici
Dia says
Arata super!!! :*
Paula Gafitescu says
Dia, ma bucur ca-ti place! :*
Micul says
Minunat arata, cu siguranta am sa incerc reteta.
Sa ai o zi faina in continuare.
Paula Gafitescu says
Micul, iti multumesc si chiar ma bucur ca vrei s-o incerci 😉
Sara & Miki says
Prezentare minunata…. cat despre gust, precis e tare parfumat de la banane. Imi place, pup!
Paula Gafitescu says
Sara, ma bucur mult ca-ti place. Te pup
Dana says
M=ai facut curioasa cu cheesecake-ul asta. Atat de fain!
Paula Gafitescu says
Dana, e chiar bun!! Ma bucur ca-ti place 😉
Sava Mihaela says
Uau! Asta de cheescake1