Cateodata ma apuca cheful de experimente…nu ma apuca tot timpul, dar de data asta asa a fost sa fie
M-am gandit eu sa fac niste chiftele de conopida – aveam o conopida in camara care cerea a fi folosita urgent :D. Si ce m-am mai gandit eu…ca m-am plictisit sa tot vad chiftele rotunde :))) ia sa le fac eu patrate 😛
Zis si facut 😉
Ingrediente
1 conopida mica
1 morcov
1 ceapa mica
4 catei usturoi
100 gr branza sarata
1 ou mare
1/2 lingurita marar tocat
4 linguri pesmet
3 linguri parmezan ras
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Conopida o fierbem timp de 15 minute in apa cu sare.
Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, marunt.
Dupa ce a fiert conopida o lasam putin la racit, apoi o scurgem bine de apa.
Peste conopida adaugam morcovul, ceapa si usturoiul, branza sarata si maruntita, oul, mararul tocat marunt si pesmetul. Amestecam bine de tot dupa care potrivim de gust cu sare si piper.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Luam cate o lingura de compozitie si ii dam o forma patrata si usor plata. Punem fiecare astfel de ‘chifteluta’ intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare chifteluta presaram putin parmezan ras, pastrand si pentru decor.
Coacem chiftelutele timp de 30-35 de minute, sau pana cand se face un miros in casa de sa nu-i mai putem rezista
Servim chiftelutele cu parmezan ras, putem sa le alaturam si un sos de usturoi, sau de ce nu…o salata proaspata de primavara 😉
Pofta buna!!
FLORY says
Arata grozav asa patrate,super idee!Pupici
maria mihalache says
Cat de bine arata………….nici nu am facut si nici nu am mancat niciodata dar nu plec fara sa gust de la tine .
Fancy Cake says
Si eu am facut ceva asemanator si sunt foarte bune!
Buburuza Bubu says
Arata tare apetisant!Reteta Salvata!! Hugs
Licuta Marin says
Mmm, conopida este preferata mea, asa ca nu refuz o chifteluta!Trebuie sa fie tare bune!Pup!
Simona says
Ultima farfurie este ptr mine, nu?!
Zilahi Adela says
Interesante chiftelute, cu siguranta au un gust bun!! Pupici!!
adnia says
foarte sanatoase!
Ramona Alina says
Ce bine aratã
Alina Vicu says
Un experiment reusit chiftelele tale patrate!
Eu experimentez tot timpul, doar asta ma face fericita
Pup!
Mihaela Mihalache says
ador conopida, iar ideea cu ele patrate este super haioasa 😉 Pup
Top Cuisine avec Lavi says
Delicios! Sunt fan conopida!
catkitchen says
Imi plac extraordinar de mult chiftelutele de conopida !! <3
Laura@Transylvanian Kitchen says
Excelenta combinatie, iar conopida este una din preferatele mele. Yam Yam 😀
Laura Nechita says
Paula, mi-ai facut o pofta grozava! sunt atat de bune si au o textura dementiala!
Te pup!
Rocsy Ciobanu says
Faina reteta ai pregatit.Pup!
mandala says
Numai bunatati gasesc la tine !
Bogdan Alina says
daca sunt la cuptor pe mine m-ai convins; arata tare, tare bine si cred ca sunt si foarte gustoase!
Mihaela says
Super idee !
AlinaS. says
Nu sunt mancatoare de conopida, dar pe astea le-as incerca.
Gabriela says
No, ca la asta nu m-am gandit! Care va sa zica, chiftelute din conopida coapte la cuptor! Deci se poate si fara carne. Foarte bune!
Haplea says
Arata foarte imbietor!!!
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca va plac chiftelutele mele! Va multumesc pentru apreiceri!! Sa aveti o zi minunata!