Cine zice ca nu se pot face dulciuri delicioase si in post? Prajitura asta e prea buna si chiar poti sa ai mustrari de constiinta daca o mananci in timpul postului…va zic eu ca asa e. Dar……………..oricum, trebuie sa ne mai indulcim cu ceva bun din cand in cand.
Americanii o mai numesc si Rocky Road Cake care practic e o prajitura cu biscuiti, ciocolata, alune, fructe uscate si marshmallows. Eu am renuntat la lapte si la marshmallows chiar si la zahar si am transformat-o in ceva dulce, delicios de bun dar…atentie…si de post!
Ingrediente
200 gr biscuiti
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
100 gr unt de cocos
1/2 cana lapte de soia
2 linguri miere
50 gr pepene galben confiat
60 gr alune de padure prajite si decojite
50 gr caise confiate
50 gr nuca de cocos
2 linguri cacao
Timp de preparare: 30 min. Nr. Portii: 10
Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai mici. Alunele le taiem grosier, la fel procedam si cu pepenele galben si caisele confiate. Punem toate aceste ingrediente peste biscuiti. Adaugam nuca de cocos si cacaoa si amestecam.
Separat punem intr-o oala cu fund gros laptele de soia, untul de cocos, mierea si ciocolata neagra si le topim usor pe foc mic. Amestecam din cand in cand iar cand obtinem o compozitie omogena o luam de pe foc.
Tip: daca rupeti ciocolata neagra in bucati mai mici decat ale mele sigur se va topi mai repede 😛
Rasturnam ingredientele uscate in oala si amestecam bine. Daca amestecul pare prea uscat putem sa mai adaugam putin lapte de soia. Turnam compozitia intr-o tava mica de chec (17.5/7 cm) tapetata cu folie de aluminiu. Dam la rece, de preferabil peste noapte.
Portionam dupa preferinta si servim cu pofta. Mie mi-a placut enorm de mult, de fapt in general imi plac prajiturile cu biscuiti si ciocolata, gen salam de biscuiti
Am pastrat cateva bucati si pentru voi.
Enjoy!
Buburuza Bubu says
O Da!Am o prietena care iubeste genul asta de prajituri!O sa-i fac o surpriza si ii pregatesc reteta ta! Pup
Paula Gafitescu says
Loredana, si eu il iubesc 😀 E tare bun, sigur va fi incantata! Pupici
bia oana says
Foarte buna ,te cred…eu daca as putea as renunta la dulciuri:)))) dar is dependenta, recunosc:) de incercat prajiturica:)
Paula Gafitescu says
Bia, eu nu incerc ca stiu ca n-o sa-mi iasa…si eu sunt dependenta de ele 😀 O zi minunata!!
Alina Vicu says
Si de post si cu putine calorii. Perfecta!
Paula Gafitescu says
Alina…ai uitat delicioasa 😉 😛 Te pup
Kyra says
Ca bine zici, e cazul sa mai fac si eu.
Sotul meu mereu imi cere.
Paula Gafitescu says
Kyra, si la mine e la fel. Dar nici nu-mi displace sa o repet, ca e prea buna Te pup
Rita Oarga says
Delicioasa combinatie. Perfecta pentru zilele de post.
Paula Gafitescu says
Rita, asa este. Ma bucur ca-ti place! Pupici
catkitchen says
Un dulce simplu , dar atat de delicios !!!!
Paula Gafitescu says
Magda, dada…bine zici! Pup
Daniela says
Delicioasa ! Merge si cu margarina vegetala in loc de unt, nu ?! Ca eu unt cu cocos nu am…
Paula Gafitescu says
Daniela, sigur ca merge…doar ca eu am vrut sa o inlocuiesc de data asta. Unt de cocos am luat de la magazine naturiste 😀 Pupici
mirela says
Delicioasa!!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc Mirela!! :*
Mihaela Mihalache says
nu avem nici o sansa sa mai slabim si noi un pic, nu? Pupici
Paula Gafitescu says
Miahela :)) cum sa nu? mananci cate putin din toate 😉 Pup
Craita says
Arata super delicios si sigur ar fi o alegere deosebita pentrun dulce de post!
Paula Gafitescu says
Craita, ma bcuur ca-ti place. A fost intr-adevar delicios! Pup
Dana says
Retetele astea cu biscuiti ne salveaza in post!
Paula Gafitescu says
Dana, asa este 😉 Pup
Anonymous says
Delicios arata tare bine,o sa ii fac si eu copilor mei .le place foarte mult si totusi nu am facut pana acum.pup Gabriela
Paula Gafitescu says
Gabriela, sa le faci…eu cred ca vor fi incantati! Te pup
Rocsy Ciobanu says
Plin de arome si delicios.Pup!
Paula Gafitescu says
Rocsy, bine zici tu 😉 Te pup
Teobucatar says
Wow,ce faina si rapida!
Paula Gafitescu says
Teo, asa este 😉 Pup
The Wandering Oltean says
Asta este un fel var din frați al salamului de biscuiți de la noi… dar mai bun
Paula Gafitescu says
Oltean, asa este…un fel de salam, dar prezentat si numit altfel :)) Dar e la fel de bun, poate si mai si. Eu tocmai de aia am facut prajitura asta ca sa mai schimb putin, sa nu fie tot salam O zi frumoasa
Anonymous says
Paula tocmai ce am terminat tortul sa sti ca am ales sa fac TORTUL CU CICOLATA SI FRUCTE DE PADURE,o portie si jumatate am mari emoti cu crema se mai intareste ca sa o pot taia frumos?nu am mai pus intaritor de frisca am respectat reteta. initial; am vrut sa fac pe cel cu lemon curd dar il pastez pt alta ocazie cu totul speciala.ma scuzi pt atitea intrebari dar am emotii pt crema.pupGabriela
Anonymous says
Draga Paula sa stii ca tortul a iesit asa cum ma asteptam ,sublim, iti multumesc inca o data .a fost una dintre cele mai frumoase zile aniversare ale mele pt reusita retetei! am fost asa de fericita! pup,Gabriela
Paula Gafitescu says
Gabriela, imi cer scuze ca rapund asa tarziu…dar…ma bucur enorm ca ti-a iesit tortul si ca a fost un succes pentru ziua ta.
La multi ani fericiti si sanatosi iti doresc, si sa te bucuri mereu de momente frumoase alaturi de cei dragi tie!! Te pup
Oana D. says
Mmmm, ce bine arata desertul tau!
Paula, te rog sa reintroduci blogul meu in blogroll, mi-am schimbat adresa de internet acum este asa: http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/
Multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Oana, am schimbat deja. Ma bucur ca m-ai anuntat!
Natalia says
Arata super! Multumim pt reteta!