Luna aceasta provocarea dulce Bucatar Curajos este gazduita de Cristina Pana, si ea a ales un guguluf delicios cu lamaie si mac pe care eu l-am transformat intr-un chec inimioara

Eu am folosit doar un sfert din cantitatile din reteta Cristinei, pentru ca doar mie si celui mic ne plac dulciurile cu lamaie si cu mac
Asa ca am adaptat la nevoile noastre. In rest am respectat reteta destul de bine, doar ca am inlocuit lichiorul de portocale cu unul de pere (delicios, nu gluma) si sunt f multumita de rezultat. Pe langa asta am mai schimbat si glazura, am facut una simpla din ciocolata alba si smantana…pentru mine a fost mai usor asa.

Checul a iesit pufos, aromat…s-a consumat repede si cu pofta
Multumesc Cristina de reteta, a fost delicioasa!!

Ingrediente
1 ou
40 gr zahar
60 gr unt
120 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
120 gr smantana mai lichida
coaja rasa de la jumatate de lamaie
2 linguri suc de lamaie
2 linguri lichior de pere
25 gr mac
Decor
50 gr ciocolata alba
1 lingura smantana
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min.
Untul la temperatura caemerei il mixam bine cu zaharul, adaugam si oul si mixam pana este complet incorporat.
Lamaia o spalam bine cu buretele de sarma si apa calda. Luam jumatate de lamaie, razuim coaja apoi ii stoarcem si sucul.
Separat amestecam faina cu sarea, macul si praful de copt. Incorporam usor in amestecul de unt si oua alternativ faina si smantana. Nu mixam mai mult decat trebuie. La final adaugam cosaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si lichiorul de pere apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Turnam compozitia intr-o forma mica de chec, sau in mai multe forme de briose. Eu am folosit o forma mica de inimioara si doua forme de silicon de briose.
Coacem checul timp de aproximativ 45-50 de minute. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca in tava.
Cand este rece turnam peste el glazura – ciocolata topita la foc mic impreuna cu smantana – si presaram putin mac deasupra.
imi plac checurile in orice combinatie, iar al tau arata tare bine..imi dai si mie o bucatica?:)
Vai ce draguta inimioara! Trebuie sa fi fost frumos s-o imparti cu baietelul tau.
Imi place foarte mult cum se ivesc semintele de mac prin checul acesta auriu. Trebuie ca a fost foarte gustoasa combinatia.
Cat de frumoasa este inimioara ta!!
Pupici
Daaaa o pufosenie, ne-a placut tare mult si noua!! Foarte bine arata varianta ta!! Te pup!
Mmmmm, ce pufos si buun! Merge de minune langa ceasca mea de ceai
Pupici :*
Ce bine arata, Paula! Faina ideea cu inimoara. Pupici
Cu cateva zile in urma am facut si eu ceva de genul si stiu ca e o incantare dulce. Foarte bine arata checul tau, iar combinatia are o audienta de nedescris.
un chec deosebit
Pupici
ooo…ce frumusete pufoasa! si eu sunt mare iubitoare de checuri!
Mie îmi plac tare mult checurile iar dacă sunt şi cu lămâie, aş putea mânca în fiecare zi. Foarte fain checul tău, trebuie încercat! te pup
Checul cu lamaie si mac este unul din preferatele mele! O felie vreau si eu!
Buna.Am,facuto acum bunbun.multumesc.doar ca in loc de mac nuca pisata am pus.te pop o zi buna.
Wooow… amazing!!!
Ce bunatate ai tu aici… PS Ti-am trimis mail…
Frumos frumos frumos, imi place la nebunie macul, chiar ma gandeam si eu la un desert in curand dar inca nu am gasit combinatia desavarsita
Si combinatia de lamaie cu mac e minunata. Imi place cum arata punctisoarele acealea mici si negre. Pup!
Si mie imi place,mult!:)
Ador checul in orice combinatie!
ce pufosenie faina ti-o iesit, Paula!
Ma bucur ca va place checul meu, Va multumesc tuturor pentru comentariile frumoase, sa aveti o zi minunata!!
Astazi eram in cautare de o reteta de chec insa parca nici una nu ma multumea in schimb asta e perfecta pentru ce cautam, o fac si revin cu impresii
Buna.Am facut azi acest chec,esec total sigur asta este reteta?:(am incercat foarte multe retete de aici si mi-au iesit perfect.nu cred ca am gresit ceva ca am recitit reteta de 10 ori cel putin.oricum multumesc pt celelalte retete:-)
Buna Anna. Imi pare rau ca nu a iesit checul, insa poti sa-mi spui mai detaliat care a fost problema. Reteta este aceasta, nu stiu ce nu a iesit bine. Oricum sa stii ca am folosit o forma mica, mica de chec.
Nu a crescut deloc,azi mi-am facut curaj si l-am gustat,foarte bun,exact gustul pe care il cautam.Nu am avut smantana lichida si am pus normala,mai grasa,cred ca asta poate fi cauza,eu am dublat cantitatea si am facut doua chechuri micute.
Imi pare rau, in mod normal ar fi trebuit sa creasca. Eu l-am copt pe treapata a doua de jos in sus a cuptorului si l-am lasat in cuptor cateva minute dupa ce a fost gata. Nu stiu daca smantana a fost problema, insa poti incerca data viitoare cu smantana pentru frisca.