Fileurile de peste le spalam bine, apoi le stergem putin cu servetele absorbante. Le punem intr-o tava termorezistenta. Le condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Eu am pus de data aceasta si un amestec 5 spices (5 condimente) pentru un plus de aroma.
Stropim pestele cu zeama de lamaie, apoi turnam si putin ulei deasupra. Taiem o ceapa in bucati mai mici, curatam usturoiul, il intepam putin ca sa iasa aroma mai bine, si le aruncam toate in tava peste pe langa peste. La final punem si putina apa (jumatate de ceasca) si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 (daca va place mai bine facut) de minute.
Servim pestele cu mamaliga astfel facuta, presarand deasupra si cateva seminte de pin. Eu am mai facut si o garnitura de legume la wok, dar care…se pare ca nu a mai avut loc in poze, desi intentionam 😀 Nu-i problema, ideea este ca se poate servi si cu legume calite usor, cu o salata proaspata de primavara…sau de ce nu, cu o salata de varza murata 😀
Anca B. says
Foarte apetisant! Abia astept si eu dezlegarea :)! Seara frumoasa!
Paula Gafitescu says
Anca, ma bucur ca-ti place! Pup
coco says
cea mai…minunatie din lume :)…si n-am voie sare
Paula Gafitescu says
Coco, imi pare rau ca nu ai voie sare
Alina Vicu says
Imi place pestele, dar si mai mult mamaliga prajita.
Paula Gafitescu says
Alina, ma bcuur.Mie imi plac amandoua 😉
Anonymous says
Foarte bine arata delicios.o zi frumoasa.Gabriela
Paula Gafitescu says
Gabriela, ma bucur ca-ti place!! Pup
Daniela says
M-am prezentat la o portioara de peste cu mamaliguta… Imi plac amindoua cum le-ai preparat. Pupici si o saptamina frumoasa sa ai !
Paula Gafitescu says
Daniela, ma bucur mult ca-ti plac! O zi frumoasa!
Liana@Transylvanian Kitchen says
Vai ce poftă mi-ai făcut! Carnea de somon e preferata mea. Și ce bună idee să-l servești cu mămăligă!
Dorina says
Tare gustos , imi place somonul iar mamaliga la gratar inca nu am incercat …asa ca …e timpul!
Paula Gafitescu says
Dorina, e tare buna mamaliga preparata asa! Pup
Anki says
Mniam-mniam. Fix pe gustul meu.
Mamaliga asta e tare oachesa
Paula Gafitescu says
Anki, multumesc mult!
Cristina says
Cred ca mi-ai citit gandurile. Fix de asa ceva am pofta!
Paula Gafitescu says
Cristina, inseamna ca asa o fi fost 😉
Buburuza Bubu says
Arata exceptional de bine! pup
Paula Gafitescu says
Loredana, multumesc mult!
Corina Ureche says
Sa va fie de bine!
Si noi am avut somon cu vinete la grill
Paula Gafitescu says
Multyumesc,Corina! si voua sa va fie de bine 😉
Haplea says
Mmmm…ce bunatate!Iar prezentarea este la inaltime ca de obicei!Bravo!
Paula Gafitescu says
Haplea, multumesc mult!
Simona says
Ador pestele in orice combinatie!! Uite ca n-am mancat niciodata mamaliga la gratar…
Pupici
Paula Gafitescu says
Simona, ar fi cazul sa incerci. N-o sa-ti para rau 😉
Fancy Cake says
Superba prezentarea! A mai ramas o portie?
Paula Gafitescu says
Elena, multumesc. DIn pacate n-a mai ramas
catkitchen says
Asta e un adevarat rasfat !!! Ador pestele cu mamaliguta !!! 😉
Paula Gafitescu says
Magda, ma bucur…si eu ador combinatia asta!
Simona says
Arata foarte bine !!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult, Simona!
Mihaela Mihalache says
ce idee minunata cu mamaliga 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup
Adina says
Chiar nu am mancat mamaliga la gratar,trebuie sa incerc dar… cu somon!:)
Paula Gafitescu says
Adina, musai cu somon trebuie incercata! 😉
Coca Dosky says
Multumesc frumos pentru reteta! Am primit niște file de somon si habar nu aveam cum sa-l pregătesc . O sa- ți spun după ce- l mâncam cum a ieșit ! O săptămâna minunata va doresc tuturor!
Anonymous says
Super reteta! Simpla si gustoasa Chiar acum am sa o fac.
Multumesc pentru idee!