Dragii mei este weekend, si e timpul ideal pentru prajiturit. Eu am fost tot in priza incepand de ieri seara, am gatit diverse, am sa vi le arat si voua, dar pana atunci va arat un tort care l-am facut cu ceva vreme in urma, dar n-am reusit nici cum sa-l postez. Acum a venit randul lui, in special pentru ca e weekend si pentru ca meritam sa ne rasfatam putin.
Tortul a fost facut pentru cineva, la cerere, din pacate nu am poze cu sectiunea…dar am imagini din timpul prepararii, asa ca nu va fi greu sa va inchipuiti cum arata
O sa fiu foarte scurta azi, pentru ca acest tort este de fapt o adaptare a unui tort pe care l-am facut mai demult si anume Blueberry Black & White Chocolate Cake. Acum va voi spune doar ce am pastrat de la el, si ce am modificat.
Blatul este identic, deci puteti lua ingredientele de aici fara grija.
Pentru crema am folosit 200 gr ciocolata alba, 300 ml smantana pentru frisca, 1 lingurita extract de vanilie si o lingura crema de whisky. Deci am renuntat la afine ( pentru ca am facut o crema separata din fructe de padure) si la intaritorul de frisca – am considerat ca nu mai este nevoie.
Ciocolata si smantana am topit-o la foc mic, am omogenizat si am dat la rece peste noapte. A doua zi le-am mixat bine de tot, pana am obtinut o crema frumoasa, la care am adaugat extractul de vanilie si crema de whisky si am dat din nou la rece.
In loc de afine am folosit fructe de padure, cam 300 de grame, pe care le-am pus pe foc impreuna cu 50 gr zahar. In momentul in care au inceput sa fiarba am mai amestecat din cand in cand si le-am lasat asa 2-3 minute dupa care am adaugat o lingura de amidon diluata in cateva linguri din sucul lasat de fructe. Am mai pus pe foc 2-3 minute si apoi am dat la rece.
Pentru decor am folosit 300 ml smantana pentru frisca, pe care am mixat-o bine cu 2 lingurite de zahar vanilat si o lingura crema de whisky.
Asamblarea a fost usoara. Am taiat fiecare blat in doua pe orizontala. Am pus un blat pe un platou, apoi jumatate din crema de ciocolata, alt blat, 2/3 din crema de fructe…un nou blat si restul de crema de ciocolata. Deasupra am pus ultimul blat peste care am intins restul de crema de fructe. Am ornat cu frisca, si apoi am expediat tortul la destinatar 😉
Sectiunea seamana cu cea a tortului sursa, doar ca am inlocuit crema din mijloc cu crema de fructe.
Destinatarul (ii) a spus ca a fost delicios.
Cristina says
Frumos si delicios. O combinatie irezistibila, ciocolata si fructe de padure.
Cristina says
Vin la desert!!! Nu as rata o felie asa delicioasa!!!
Irina Invat sa gatesc says
Ooooooh, vin si eu la desert!
Alina Vicu says
Si eu, si eu, si eu vreau o felie. Na c-am dat in balbaiala cand am bvazut bunattea asta.
Pupici
Rocsy Ciobanu says
Ce deliciu.Cred ca felia era grozava.Bravo!
Mimmi says
Numai retete minunate pregatesti,draga mea !
Te pup
Simona says
Super bunatate!!! Zilele astea trebuie sa ma gandesc la un tort, ptr weekend-ul viitor cand il serbam pe socramiu
mirela says
Delicios!!!!pup!!
Anonymous says
Ce frumos ,un deliciu esti o rasfatata in privinta dulciurilor e o combiatie a tot ce e mai bun…Gabriela
Plooshy Cuisine says
Arata atit de superb!! Bravo!!
Adriana says
Nu stiam ce-mi lipseste la desert! pup!
Daniela says
Yamiii… m_am prezentat si eu la o feliuta de tort alb, seamana cu vremea de la mine, adica ninge, dar nu se asterne /aici e vorba de partea de deasupra a tortuletului tau… Pupici !
Gabriela says
O bunatate de tort!
Mihaela Mihalache says
un tort de nora 10, imi place la nebunie combinatia de fructe de padure cu frisca 😉 Pupici
Licuta Marin says
Ce deliciu ai pregatit!!!Yummy, arata super si combinatia e maxim!Pup!
Adriana Bradley Photography says
vai ce bine arata!yummm delicios
The Wandering Oltean says
WOW! Hai ca mai zic încă o data… WOW
Paula Gafitescu says
Multumesc mult pentru aprecieri si cuvintele frumoase! Sa aveti un weekend minunat si insorit!!! 😀
dulciuri si nu numai says
Ce frumusete ai pregatit! iar combinatie de ciocolata si fructe de padure e exact pe gustul meu.
sandrina.sanda says
Un deliciu !
madalina dragos says
Intr-adevar un deliciu. L-am facut de ziua sotului meu si a fost apreciat de toata lumea, numai ca eu l-am facut in cantitate mai mare sa ajunga la toata lumea. Felicitari pt. blog, il urmaresc cu mare drag.