Revenim la retetele de post, pentru ca mai am cateva sa va prezint in acest post Azi va delectez cu una din cele mai bune salate de vinete de post facute de mine, si sa nu credeti ca exagerez.
De regula imi place salata de vinete normala, cea cu maioneza (nu multa maioneza, pentru ca orice e mult strica) dar asa putin de gust…in rest vinete sa fie, si daca sunt proaspete cu atat mai bine.
Pentru aceasta salata de vinete de post am folosit vinete congelate – asteptau ele cuminti de ceva vreme sa fie facute – si lor le-am adaugat un strop de aroma si un sos bun de tot facut din mustar, lamaie si ulei de masline. A rezultat o salata numai buna de pus pe paine 😉
Ingrediente
1/2 kg vinete congelate
1/2 lingurita mustar
2 linguri ulei
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri susan
1 lingurita chimen
1/3 lingurita coriandru
sare
piper
4 catei usturoi
ulei de masline + boia pentru servire
Timp de preparare: 15 min.
Vinetele le lasam la dezghetat, apoi le scurgem bine de surplusul de apa. Tocam vinetele marunt si le lasam deoparte.
Mustarul il subtiem cu zeama de lamaie, apoi adaugam uleiul putin cate putin, amestecand continuu.
Susanul, coriandrul si chimenul le macinam marunt de tot impreuna – eu am folosit rasnita de cafea pentru asta :D, dar la fel de bine se pot marunti si in mojar, asta in caz ca aveti atata rabdare.
Usturoiul il tocam marunt, marunt.
Peste vinete punem sosul de mustar, usturoiul, apoi condimentele macinate si la final potrivim de gust cu sare si piper. Amestecam bine si pastram salata de vinete intr-un bol etans la frigider.
In momentul servirii putem sa presaram boia si ulei de masline deasupra…si pam-pam, suntem gata pentru degustare.
Enjoy!
Adina says
Am notat in mod special condimentele pe care le-ai folosit la salata de vinete,interesant!:)
Vasul in forma de mar este super fain.
mandala says
Usor de facut si gustos !
Alina Vicu says
Minunata salata de post! Nu am incercat pana acum cu chimen si coriandru, dar le-am trecut pe lista. 😉
Pup
Mihaela says
Mi-ai facut pofta !
Cristina says
asta am facut si eu, azi! te pup!
Anonymous says
O bunatate imi plac vinetele de mor, asa nu am facut niciodata pastrez reteta,vasul superb pup.Gabriela
Liana@Transylvanian Kitchen says
Aperitivul meu preferat! Trebuie să încerc şi reţeta ta, neapărat – mă atrage faza cu chimenul 😉
Gabriela Gitoi says
Paula ai fost gand la gand cu mine :-). Chiar e super delicioasa, eu nu am mai facut baba ganoush pana acum, doar ca nu am pus chimen , ca nu-mi place, dar e extraordinara!
Irina (Bucataria Irinei) says
Susan, coriandru si chimen…. Am notat pentru ca eu nu foloseam nici unul din aceste condimente la salata de vinete! Cred ca are un gust minunat!
Valentina Mihaescu says
Si mie imi place foarte mult chimenul dar nu l-am folosit la vinete. Ma tenteaza asa ca notez reteta.
Haplea says
Delicioasa salata!!!
Daniela says
Buna tare salata de vinete… Stii ca eu o fac doar de post, nu am fost niciodata tentata sa o fac cu maioneza. E numai buna pentru mine in perioada asta, vin la tine sa pap, dar cu piinita mea…
catkitchen says
Sa stii ca am s-o incerc si eu cu prima ocazie , dar neaparat cu vinete proaspete !! 😉
Rita Oarga says
Citit, retinut. E o varianta sanatoasa. Pupic!
pansy says
O salata apetisant de aromata ! Ai pus chimen sau chimion?
maria mihalache says
Am retinut reteta ta,imi place tare mult.
Dupa-amiaza placuta!
A.V. says
si eu o mai fac de post doar cu ulei, iar pentru aroma pun in ea un ardei rosu copt tocat marunt si usturoi.
interesant susanul, chiar daca nu e macinat, o face mai crocanta 😉