Cine zice ca in post nu se poate manca sanatos si gustos? Se poate cum sa nu. Ingredientele sunt o gramada, si ne stau la dispozitie sa le combinam, sa ne jucam cu ele….sa gatim preparate gustoase care sa ne asiguram aportul de vitamine si minerale necesare organismului chiar si in post.
Azi va aduc o reteta de briose de post si nu oricum, cu ingrediente pe care le-am selectat eu (din raftul meu din camara/frigider :P) ca sa iasa o combinatie din care sa ramanem si cu ceva bun…in afara de gust Ce vreau sa spun e ca am ales ingrediente putin mai sanatoase care sa aiba si o contributie ‘buna’ asupra organismului.Este vorba de aceste briose cu banane si afine de post, delicioase si pufoase.
Am sa ma opresc azi la laptele de cocos pe care eu de multe ori incerc sa-l folosesc in dulciurile de post in locul apei si al uleiului. Pe langa faptul ca are o aroma foarte placuta mie, are si calitati precum:
– e bogat in fier si potasiu, dar si in alte minerale precum magneziu, cupru, seleniu si zinc.
– e bogat si in acid luaric, care este asemanator cu laptele matern (si stim cu totii cat e de sanatos) si ne umple de energie.
Revenind la reteta, am folosit lapte de cocos si uite asa nu am mai adaugat nici un pic de alta grasime preparatului. Pentru o combinatie si mai si, care am incercat-o si in cheesecake-ul cu banane si lapte de cocos, am adaugat banane zdrobite, iar la final afine pentru un strop de culoare.
Ingrediente
110 gr faina integrala
30 gr amidon
1 lingurita praf de copt
1 parf de sare
1 praf bicarbonat
60 gr zahar brun
2 banane mai mici
100 ml lapte de cocos
50 ml lapte de soia
50 gr afine
Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 7
Reteta se face extreeeem de repede, mai lunga a fost palavrageala mea de la inceputul postarii
Pentru inceput amestecam faina cu amidonul, zaharul, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Amestecam usor cu telul, cat se se combine ingredientele.
Zdrobim bananele cat putem de bine cu furculita, turnam peste ele laptele de cocos si cel de soia, apoi omogenizam.
Ingredientele lichide le punem peste cele solide si amestecam usor, tot cu telul, pana la incorporare. Pregatim 7 forme de briose si turnam compozitia, iar din loc in loc presaram afine. Avem grija sa nu umplem formele pana sus, ci doar 2/3 din capacitatea maxima.
Coacem briosele timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade (foc mediu). Nu-i asa ca a fost simplu de tot?
Dupa cum vedeti eu am facut doar 7 briose, dar puteti sa dublati cantitatile pentru o portie mai zdravana.
Aaaaaaa, si nu v-am spus…ca abia am reusit sa pozez briosele din cauza unor hoti care imi tot amenintau productia de briose. Dupa cum se poate vedea am o dovada clara in poze. Enjoy!!
johanna says
Arata yami-yami.Ti-as fura si eu o bucata si as pupaci manutza aia mica de se vede in poze;)
Cand am sa am cuptor din nou trebuie sa le incerc neaparat.
Diana says
Fur si eu una! Arata minunat! <3. Pupici la strumf!
Oana D. says
Să pup io mânuța aia îmbrăcată asortat cu decorul! :)) Voiam o brioșă, da’ o las puiului tău, și-mi fac singură.
Alex says
Ce-mi facusi? Abia astept sa incerc:)
bia oana says
bune bune, aseara am facut si eu briose, dar nu de post, dar trebuie sa incerc si variant asta!
Daciana says
Buun, am facut si eu ieri o tarta rustica cu banane si afine ;). Ghici pentru ce? 😛
diamond says
ce-mi place pozna cu manutza! :* :*
Gabriela says
Foarte bune si frumusele briosele! Cat despre “hoti”, am si eu cativa care se invart nerabdatori pe langa mine, ori de cate ori fac ceva dulce!
P.S. As fi vrut sa vad hotul intreg nu doar o manuta!
Mimmi says
Daca sunt cu banane atunci imi plac 100% :P,oricum arata foarte bine!
Te pup
Rocsy Ciobanu says
Arata asa bine ca nici nu spui ca sunt de post. Oricum eu iubesc dulciurile de post!
Oana says
Bun, bun, imi plac micii hotomani! Sunt sigura ca din briose a mai ramas doar fundita!
Haplea says
Ce frumusele sunt!!!
Liana10 says
Ce briose de post apetisante!
Alina Vicu says
Ce bunataturi frumusele!
Liana@Transylvanian Kitchen says
Pe mine mă atrag tot timpul dulciurile sănătoase. Trebuie să încerc şi reţeta ta.
Ce am mai râs la faza cu mânuţa hoţului :))
Any says
Foarte frumoasa prezentare ca de obicei si cred ca sunt delicioase!
Natalia says
Mmm, cat de bine arata tot ce faci tu!
Laura says
Mmmm ce bunatati! Nici nu ai spune ca sunt de post, in sensul ca arata prea bine.
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va plac. Au fost tare, tare bune…si se fac cat ai zice peste. Va multumesc mult pentru comentariile frumoase!