Reteta secreta din provocarea Bucatar curajos apartine Simonei. Mi-a placut mult reteta aleasa de ea, mai ales ca imi era dor sa mananc o tocanita…si mai ales ca e prima tocanita de pui pe care am facut-o (sa nu radeti, am mai facut eu tocanite dar nu de pui). A fost delicioasa, am pastrat si garnitura, ca noua ne plac mult cartofii si am mai adaugat si putina ‘verdeata’ – a se traduce brocolli.
Ingrediente
4 pulpe si 2 aripi de pui (de casa sau nu)
1 ceapa mare
1 ardei rosu mare
200 ml ketchup de casa/suc de rosii mai gros
patrunjel verde
sare
piper
4 cartofi mari
50 gr unt
50 ml lapte
100 gr cascaval afumat
sare
nuscoara rasa
200 gr brocolli
Carnea de pui (dintr-aia buna de casa :P) o fierbem cam o ora aproximativ. Chiar daca Simo zicea ca trebuie prajita, eu am bagat-o la fiert si uite asa am facut si o supica de galuste delicioasa.
Scoatem carnea din supa si o lasam deoparte.
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si calim ceapa taiata marunt, apoi punem si ardeii si lasam legumele pe foc pana se inmoaie. Punem si carnea apoi turnam cam o ceasca de apa si lasam la fiert. 20 de minute, atat cat sa se intrepatrunda bine aromele. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa – daca e carne din comert va fi gata mai repede, daca folositi pui de casa mai trebuie lasat inca vreo 20 de minute. Oprim focul si deasupra presaram patrunjel tocat marunt.
Cartofii ii curatam de coaja si-i fierbem in apa cu sare (20 de min aprox.) Ii strecuram de apa si ii pasam bine. Adaugam untul, laptele si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, sare si nuscoara rasa. Amestecam bine si pam-pam…suntem gata 😉
Borocolli il fierbem in apa cu sare. Il lasam la fiert dupa caz, depinde de cum il preferam…mai fiert, sau mai crocant Il scurgem bine de apa si apoi il trecem sub un jet de apa rece.
Servim tocanita de pui cu piureul astfel preparat si presarat cu buchetele de brocolli. Noi am mai adaugat si o salata de ardei murati si a fost un deliciu! Multumim mult Simona de reteta 😉
Pofta buna!
Timea says
Buna tare tocanita de pui.
Paradis says
Vreau si eu o portie dubla :).Sint la dieta si abia astept sa o termin:).O zi faina!
Anonymous says
Buna buna asta fac si eu maine tare frumos arata si delicioasa cred.Gabriela.
Alina Vicu says
Arata grozav de bine!
Diana says
Yum! Faina prezentare, Paula. Tocanita stiu ca-i buna ;)Pup
Buburuza Bubu says
O prezentare asa de faina incat m-a luat foamea!!! Hugs
Cătău says
Chiar m-a luat foamea, arata foarte bine!!
Liliana Toma says
ce bine arata tocanita ta!!!
Mihaela Mihalache says
O reteta foarte buna! iar prezentarea face mancarea si mai buna 😉 Pupici
Laura@Transylvanian Kitchen says
Foarte aratoasa tocanita! Asa ceva as putea manca zilnic 😛
Anca B. says
Vreau si eu pls
Sidy says
Mai, mai….a treia tocanita ce o citesc azi !!! Cred ca e meritul Simonei…..
Minunat arata tocanita ta !
Weekend linistit sa ai !
Sara & Miki says
Frumoasa prezentarea, cum sa refuzi! Pup!
Rocsy Ciobanu says
Mmmm ce imi place!
Angie S. says
Delicios!!!
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult fetelor! Va pup!
Leila says
Hohohoho! Nici nu m-am gandit la asta soro. Recunosc ca am un sntiement de mandrie ca mi-au aparut cele 2 retete publicate, mai ales ca e prima oara cand mi se intampla. Sidy, multumesc mult, vreau sa te felicit si eu, pt cele 3 retete ale tale din aceeasi publicatie. Ma mandresc cu voi: cu tine, cu Medi, cu Doina, cu Flori si sunt bucuroasa ca sunteti prietenele mele.