Stiu ca au trecut sarbatorile si nu prea mai are nimeni chef de mancare ‘grea’ si calorioasa si de prajituri parca nici atat 😛
Negresa cu mousse de iaurt si afine asta o fi ea cum o fi, cu multe calorii sau nu…dar va spun drept ca e foarte racoroasa. Mousse-ul de iaurt si afine ii da un aer mai light, mai fresh…numai bun pentru caldura de acum. Se face usor, se consuma usor…numai chef de munca sa aveti, ca apoi toate vin parca de la sine
Blat
reteta de aici
Mousse
50 gr ciocolata alba
300 gr iaurt
2 linguri zahar pudra
1 lingura crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
250 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
100 gr afine
1 lingura zahar
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii. 16-20
Pentru inceput pregatim blatul, care poate fi facut chiar si cu o seara inainte. Daca totusi il faceti in aceeasi zi, sa aveti grija sa fie racit complet in momentul in care asamblati prajitura.
Bun, acum ca avem blatul gata putem sa trecem la mousse-ul delicios cu iaurt si afine. Tineti minte ca fiind iaurt in preponderenta o sa fie mult mai light/usor decat orice alta crema 😉
Afinele le punem pe foc cu o lingura de zahar. Le fierbem timp de aproximativ 10 minute pana cand se inmoaie bine si devin ca o pasta.
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece. Ciocolata alba o topim pe foc mic impreuna cu 100 gr de iaurt. Luam amestecul de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Amestecam energic cu un tel astfel incat gelatina sa fie bine incorporata si distribuita uniform. Adaugam crema de whisky si extractul de vanilie apoi lasam amestecul la rece.
Separat amestecam restul de iaurt cu cele doua linguri de zahar pudra. Frisca o batem bat cu o lingurita zahar pudra.
Cand crema de ciocolata cu iaurt e complet racita incorporam usor restul de iaurt si frisca. Punem crema astfel obtinuta peste blatul de prajitura si nivelam. Cu o lingurita punem din loc in loc din pasta de afine, apoi cu un cutit marmoram cele doua compozitii. Dam la rece peste noapte.
A doua zi prajitura se poate portiona foarte bine. A rezultat o negresa pufoasa, aerata si destul de ciocolatoasa care a contrastat foarte bine cu mousse-ul delicat de iaurt. Vrea cine o bucata, doua…sau…poate trei?
Enjoy!!
bia oana says
moussul ala ce bine arataaaa:)
Paula Gafitescu says
Multumesc frumos
mandala says
Delicioasa !!!
Paula Gafitescu says
Mandala, ma bucur ca-ti place!
Cristina says
Apetisanta si racoroasa.
Paula Gafitescu says
Multumesc Cristina!
Laura@Transylvanian Kitchen says
Eu vreau muuulte bucati 😛 Si ce pofta-mi e de afine…
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur ca-ti place. Afine am avut la congelator
Buburuza Bubu says
O reteta simpla si de efect!Pup
Paula Gafitescu says
Buburuza, asa este. Pup
Claudia says
Ce buna trebuie sa fie!La cat de bine arata in acesta combinatie de culori nici nu ma mir ca e delicioasa!!!…salutari!
Paula Gafitescu says
Claudir, iti multumesc frumos. O zi buna!
Liana10 says
Vreau si eu!!! pune-mi la pachet, te rog, toata tava…hi,hi 😀 Am trecut-o pe lista 😉
puup
Paula Gafitescu says
Liana :))) Tava cu prajitura sau fara? 😛
coco says
doar ma uit :)))
Paula Gafitescu says
:)) asa fac si eu de multe ori
mirela says
Tare bine arata!!
Paula Gafitescu says
Multumesc Mirela!
Delicious Flavours says
Wooow, ma innebunesti cu atatea prajituri (si nu numai) minunate! 😀
Felicitari din nou!
Weekend placut :-*
Paula Gafitescu says
Angela, iti multumesc frumos pentru aprecieri. O zi frumoasa! Pup
Mihaela says
ce racoroasa trebuie sa fie !
Paula Gafitescu says
Mihaela, exact…a fost tare buna!
Gabriela says
Arata foarte frumos!
Paula Gafitescu says
Multumesc Gabriela!
Rocsy Ciobanu says
Prea apetisanta sa nu iti doresti sa mananci o bucatica!
Paula Gafitescu says
Rocsy, ma bucur ca-ti place! Pup
Florinachis Zeus says
Nu sunt specificate pentru ce dimensiuni ale tavii sunt calculate cantitatile ptr mousse. Asa ca am aproximat (eu am o tava de 42/33 in care am copt negresa dubland cantitatile din blatul tau ) pentru mousse si am mers pe 420g iaurt cu vreo 400-450 ml frisca lichida si am adaugat 2 linguri de amidon pentru ca nu mi se parea ca se intareste… A! Nu am precizat: nu am gasit foi de gelatina si am pus gelatina granule… 2 plicuri dizolvate in putina apa calda. Oricum dupa ce am dat amestecul de iaurt cu ciocolata alba si restul de iaurt la congelator 5 minute a fost ok iar peste afinele amestecate cu zahar am adaugat 50ml vin roshu… parfum, nu alta! SUPER RETETA! Multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca a iesit totul bine si ca v-ati delectat cu o prajitura buna!