Weekendul care tocmai a trecut l-am petrecut departe de aglomeratia din oras. Tocmai de aceea timpul pentru gatit a fost limitat, foarte limitat. Si…ca o regula, atunci cand ma grabesc si nu am suficient timp la dispozitie aleg sa fac ceva usor, nesofisticat. Prajitura asta nu pot sa spun ca se face foarte rapid, dar se face usor si merge bine pentru atunci cand aveti un eveniment si trebuie sa preparati ceva bun.
Numele nu stiu daca este cel mai potrivit. I-am zis asa pentru a exprima mai bine ce contine…altul nu mi-a venit (inca).
Prin urmare, daca aveti capsune si branza prin frigider acum stiti ce sa faceti cu ele: prajitura de vanilie cu branza si capsune.
Blat 1
1 ou + 1 albus
100 gr lapte
70 gr zahar
60 gr unt
125 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
Crema
200 gr capsune
1 lingura zahar
Blatul 2 cu branza – Cheesecake
500 gr crema de branza
100 gr smantana dulce
1 lingura amidon
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lamaie
100 gr capsune
100 gr zahar
Decor
100 ml smantana dulce
1 lingurita zahar vanilat
capsune
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 1 ora 30 min Nr. portii: 10
Pentru blatul 1 mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam oul si albusul si mixam bine pana la omogenizare.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem alternativ faina si lapte peste compozitia de unt. De data aceasta nu mixam prea mult, doar cat sa obtinem o compozitie omogena. La final adaugam esenta de vanilie si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de diametru 18-20 cm, o tapetam cu hartie de copt si apoi turnam blatul .Coacem prajitura timp de 25-30 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata scoatem tava din cuptor si mai lasam prajitura timp de 5 minute in tava apoi o transferam pe un gratar. Reducem focul la 160 de grade.
Pentru blatul 2 mixam crema de branza cu smantana timp de 1 minut. Adaugam zaharul si mai mixam timp de 3 minute. Punem ouale, cate unul pe rand si mixam timp de 1 minut dupa fiecare adaugare. La final adaugam amidonul, extractul de vanilie si zeama de lamaie si omogenizam usor.
Turnam compozitia in aceeasi tava. Punem din loc in loc cate o capsuna si apasam usor. Coacem prajitura timp de 1 ora.
Cat timp se coace prajitura putem sa preparam crema. Spalam bine capsunele si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si scade zeama. Le pasam usor cu o furculita apoi si lasam crema la racit.
Asamblarea este extrem de simpla. Pe un platou punem mai intai blatul de vanilie apoi crema de capsune, blatul de branza, iar la final ornam cu frisca batuta spuma cu o lingurita zahar vanilat si capsune.
Acum ca e gata prajiturica am s-o trimit repede, repede Corneliei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.
Acum ca e gata prajiturica am s-o trimit repede, repede Corneliei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.
Nu este o prajitura mare, in caz ca o pregatiti pentru mai multe persoane va trebui sa dublati cantitatile si sa folosit o tava mai mare de 26-28 cm.
Aceasta prajitura se taie cel mai bine a doua zi. Este tare buna si aromata. Enjoy!
Minunată! Bănuiesc că ție nu-ți lipsesc niciodată lactatele din frigider ;). Pupici!
Alina, ai dreptate! Eu si ala micu suntem dependenti de ele
Pup
Delicioasa! Imi place tare mult cum arata!
Multumesc mult Alexandrina! :*
un desert sublim!
Maria, multumesc pentru vizita si pentru apreciere!
Ce bine arata ! Un deliciu care abea asteata sa fie savurat
Laura, ma bucur ca-ti place! :*
Ce bun!!! Imi place combinatia cheesecake capsuni!
Laura, intr-adevar e grozava! Pup
Bună trebuie să fie! te pup
Multumesc mult Liana! Pupici
Branza si capsunele!!! Yum
Diana, vino repede ca te astept 😉 Pup
Arata extraordinar de bine!!!
multumesc mult Cristina! :*
Ma omori cu dulciurilea astea apetisante! Si eu ma chinui cu salatele:(
Teo, imi pare rau…dar sa stii ca nu ingrasa prajitura asta
Atat de simpla , dar atat de delicioasa !!! Trebuie sa profitam de minunatele capsune , nu ? 😉
Multumesc mult Magda, a fost tare delicioasa! Profitam cum putem mai bine 😉
Sunt foarte faine retetele tale, dar ar fi mult mai ok daca nu ai mai da cantitatile in cani, linguri etc. doar in US se lucreaza cu unitatile astea de masura si ei le au de cumparat. Pana fac o reteta trebuie sa stau sa echivalez. Ai putea sa treci inaintea retetelor echivalentul.
Multumesc
Buna Plaiesu, ma bucur ca-ti plac retete mele
Despre cantitati…da, probabil ar fi mai usor pentru multa lume sa nu mai folosesc cani, insa mereu precizez ca folosesc o cana normala de 250ml, standard. Cat despre lingurite, astea cred ca se folosesc si pe la noi in retete 😛 Oricum multumesc pentru sugestie, am sa incerc sa imbunatatesc acest aspect pe viitor.