Azi gatim un fel principal consistent. Ce m-am gandit eu sa fac? O rulada de curcan cu nuci si caise confiate care i-au dat un gust bun si dulceag. Rulada a fost acompaniata de un trio verde: blat de spanac, orez cu chives si mousse de avocado. O multitudine de arome care impreuna au format o garnitura buna de tot, proaspata si racoroasa ce a completat minunat rulada dulceaga. Cireasa de pe tort a fost sosul de lamaie. Si acum reteta
Rulada de curcan cu nuci si caise confiate
500 gr piept de curcan
50 gr nuci tocate marunt
50 gr caise confiate
sare
piper
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
Baza de spanac
2 oua
1/2 lingurita sare
1 praf de piper
6 linguri lapte gras
4 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
150 gr spanac stors bine si tocat marunt
Orez cu chives
1 lingura ulei
1/2 cana orez
1 + 1/4 cana apa
1 ceapa verde mica
cateva fire chives
sare
piper
Mousse de avocado
1 avocado copt
zeama de la 1/2 lime
sare
nucsoara rasa
2 linguri smantana grasa
1 foaie gelatina
Sos de lamaie
1 lingura unt
1 lingura faina
1/4 cana apa
zeama de la o lamaie (medie)
2 linguri smantana
1 praf de sare
Rulada de curcan cu nuci si caise
Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
Pieptul de curcan il despicam fara sa-l taiem de tot. Il batem usor cu ciocanul apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Desupra presaram caisele taiate marunt si nucile tocate grob. Rulam pieptul de curcan cat de strans posibil si apoi il legam cu ata alimentara. Punem rulada intr-un vas termorezistent, turnam 1/2 ceasca de apa, punem uleiul de masline si cateii de usturoi curatati si despicati usor.
Acoperim vasul cu folie alimentara (sau capac) si-l dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Dupa 25 de minute scoatem folia/capacul si mai lasam rulada inca 20-25 de minute pana cand e rumenita frumos.
Baza de spanac
Batem ouale usor cu sarea si piperul. Adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt. Peste compozitia de oua punem spanacul tocat marunt-marunt apoi faina si omogenizam usor. Compozitia nu trebuie sa aiba cocoloase.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava medie (20/30cm) si turnam aluatul in tava apoi nivelam. Cand cuptorul este incins introducem tava si coacem ‘prajitura’ timp de aproximativ 20-25 de minute. Cand vedem ca se rumeneste oprim focul. Lasam blatul la racit.
Orez cu chives
Incingem lingura de ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa verde tocata marunt.
Orezul il spalam in cateva ape apoi il punem in tigaie, adaugam apa, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce am oprit focul adaugam si firele de chives tocate marunt. Amestecam usor si lasam orezul nestingherit la racit.
Mousse de avocado
Avocado il curatam de coaja si de sambure. Punem fructul in blender impreuna cu zeama de lime si-l mixam pana obtinem o crema fina. Foaia de gelatina o punem la inmuiat in apa rece. O lasam sa stea asa 5 minute. Smantana o incalzim usor si adaugam foaia de gelatina scursa bine, apoi o incorporam in crema de avocado. Amestecam bine, bine. Condimentan cu sares si nucsoara rasa dupa gust. Dam la rece.
Sos de lamaie
Topim untul intr-o oala mica. Adaugam faina si amestecam bine, avand grija sa nu se arda. Punem si apa si amestecam cu grija pana cand obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. Sosul se va ingrosa treptat. Lasam 2-3 minute pe foc. Stingem focul si adaugam zeama de lamaie si smantana. Asezonam cu sare dupa gust.
Asamblare ‘trio verde’ 😀
Folosind forme de prezentare decupam cercuri din blatul de spanac fara a le scoate din forma. Peste spanac punem orez pana aproape de marginea de sus a formei. In locul ramas liber completam cu mousse-ul de avocado si nivelam. Dam la rece pana in momentul servirii.
Servim felii din rulada de curcan cu trio-ul verde si sosul de lamaie. Deasupra presaram firicele de chives.
Sa aveti pofta!
Angelica says
Ce frumos arata Paula!Imi place tare mult atat prezentarea cat si reteta…dulce-sarat e ceva ce eu ador!
Felicitari!
Anca Lasan says
Ce bunatate ai facut aici ce bine arata!!
Simona says
Cat de delicios arata!! Bafta la concurs!
Pupici
bia oana says
bafta, super reteta, sper sa castigi:) iti tin pumnii
Sidy says
Waw cat de bine arataaaaaaaaaaaaa…..!!!!
O multitudine de arome dupa cum bine spui si tu.
Felicitari si bafta la concurs !
Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !
Irina (Bucataria Irinei) says
Paula numai cu bunatati ne incanti. Meriti sa castigi concursul. Felicitari!
Alina Vicu says
Arata demential! Bafta la concurs!
Oana says
Ce minunatie! Sunt sigura ca te vei Numara printer finalisti
Dorina says
Foarte frumos arata. Bafta la concurs!
Laura@Transylvanian Kitchen says
Arata senzational!!! Multa bafta la concurs!
Adina says
Maxime felicitari pentru preparate,arata de…”stele Michelin”!:)
Simona says
Ce frumos arată!
mirela says
Am murit si am inviat!!!Divin!!!!Multa baftaaaaa!!pup!!!
Dohotariu-Avram Alina says
Foarte fain rezultatul! Baftă la concurs, Paula!
Cristina says
Nu-i frumos, dar eu ma invit la masa! Bafta!
Sara & Miki says
Minunata prezentarea, felicitari! Pup!
Any says
Felicitari, foarte frumoasa prezentarea, iar de gust nu mai zic. Cred ca a fost bun tare de tot.
Rocsy Ciobanu says
Multa bafta . Ai un preparat grozav aici!
Licuta Marin says
Un adevarat festin!!!Multa bafta la concurs!Pup!
Delicious Flavours says
Fata draga, locul tau e la Master Chef!
Nu doar prezentarea este minunata ci si combinatiile de arome, felicitari!!!
Pupici
Dana says
Am ajuns cam tarziu, toate complimentele au fost impartite, dar am si eu!
BRAVO!!!
Imi place ce vad fata talentata!
Poate candva ma voi inspira de la tine.
Bafta!
Claudia Mic says
Bafta la concurs! Tot ce ai pregatit tu acolo arata demential, ca de obicei ma surprinzi…
Oana says
O prezentare de nota 10! Nu e de mirare ca asa o delicatesa a castigat premiul 😀
Felicitari!!!