Era o vreme cand de Paste faceam pasca, cozonac…si 2-3 feluri de prajituri (ele nu puteau sa lipseasca nici atunci ). Anii trecuti insa am inceput sa inlocuiesc pasca cu cheesecake pentru ca are muulta umplutura si aluat putin, si pentru ca mai usor putem alege combinatii cu cheesecake-ul decat cu pasca. Anul asta insa stiu sigur ca voi face si pasca si cheesecake!! Dada, sa nu fie cu suparare.;) Pasca fac pentru ca mi s-a facut dor de ea, asa traditionala, pufoasa…aromata si rumena.
Cheesecake…hmmm, pentru ca e special mereu si…pentru ca e un dulce care imi place in orice combinatie.
Daca va hotarati sa faceti si cheesecake de Paste, atunci musai sa va ganditi la varianta asta de snickers cheesecake. E minunat!! Si cu asta am zis totul.
Crusta
250 gr biscuiti digestivi
50 gr alune sarate
80 gr unt topit
1 lingura cacao
2-3 linguri caramel
Umplutura
4 batoane snickers cumparate sau homemade
250 gr mascarpone
400 gr crema de branza
100 gr zahar brun
200 ml cana smantana grasa
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora Nr. portii: 12-16
Pregatim o tava de chec, o ungem cu unt si tapetam baza cu hartie de copt.
Biscuitii ii macinam fin la robot sau cu sucitorul si impartim compozitia in doua. In jumatate punem alunele macinate, iar in cealalta jumatate punem cacaoa.
Untul il topim la foc mic si apoi il impartim in mod egal intre cele doua compozitii de biscuiti.
Punem la baza tavii compozitia cu alune si presam bine, Peste ea punem compozitia cu cacao, din nou apasam bine iar deasupra punem caramelul. Dam la rece.
Pregatim crema. Crema de branza impreuna cu mascarpone le mixam cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem smantana, extractul de vanilie si mai mixam putin pana la omogenizare. La final incorporam usor si batoanele snickers taiate in bucati mici. Scoatem tava de la rece si turnam compozitia peste crusta.
Coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si un sfert in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Cand e gata il lasam la racit 1-2 ore in cuptor, apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
Pentru ornat am folosit putin frisca, caramel si batoane snickers. Grozav de bun a fost!!
Sa aveti un Paste fericit! Sarbatori binecuvantate si pline de iubire, intelegere alaturi de cei dragi voua!
Anca Lasan says
Vreau si euuu!!!! Tare bine arata:))
Cristina says
Daca vedeam mai devreme minunatia asta nu mai faceam pasca… Paste fericit, draga mea!
Mihaela - mykyduta says
Wooww, o nebunie se afla in aceasta farfurie!!!!!!
Minunata!!!!!!
Rocsy Ciobanu says
Superrr..Un adevarat deliciu..Eu nu am vazut niciodata sa se faca la mine de Paste prajituri, ci doar cozonac si pasca . Asa m-am invatat si acum procedam la fel..Bravo!!
diamond says
alei, ce bunatate! arata super!
speranta says
off.daca era mai devreme faceam si eu.vai cum arata dar o fac eu dupa:)))) msmsmsm popici pasca aiesit super.
Simona says
Doamne, cum arataaa… Lesin de posta!!!
Paste fericit, fata draga
Timea says
Paste fericit alaturi de cei dragi!
agenda nico says
Un deliciu!
Paşte fericit , alături de cei dragi !
Hristos a înviat !
Dohotariu-Avram Alina says
Ce delicios e! Paște fericit, Paula!
Haplea says
Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!
catkitchen says
Sarbatori Pascale Fericite !!
Adidasi says
Paste Fericit !
Dorina says
Tare fain treb uie sa fie , arata de milioane!
Liana@Transylvanian Kitchen says
Hristos a înviat! Sper că aţi avut sărbători frumoase
Mihaela Sava says
Doamne ce minunatie!!!
Ioana says
Iaaaaaaaams! Serios ca iams!
Sara & Miki says
Nu se poate rezista la asa ceva… Pup!
Geta Dinu says
ce-mi place , super arata !
Geta Dinu says
ce-mi place, arata super !
Diana Oana says
Cu reteta asta m-ai dat gata! Trebuie sa ma adun de pe jos…
Excelent, Paula! Congrats!
Pupici :*
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va place si va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase!
Anonymous says
se poate face si in tava rotunda de tort? cantitatile sunt aceleasi?
Paula Gafitescu says
Da, se poate face si in tava rotunda. Merge bine pentru o tava de 24cm, dar poate fi si mai mare/mica.