Din nou capsune. De data aceasta intr-un dulce care poate fi consumat ca atare, sau poate fi folosit pentru multe alte bunatati cum ar fi cheesecakes, torturi, tarte, brownies…sau orice altceva va trece prin cap si care merge in combinatie cu capsune. Este vorba de strawberry curd – curd de capsune.
Reteta am gasit-o aici si mi s-a parut interesanta. Eu am omis cativa pasi de acolo, cum ar fi faptul ca piureul de capsune trebuie strecurat. Eu l-am lasat asa, nu am vrut sa pierd nimic din bunatatea fructelor astea (pe care le iubesc, dar stiti voi deja)
Ingrediente
300 gr capsune
1 lingura apa
1 lingura zeama de lamaie
100 gr zahar
2 oua
90 gr unt
Timp de preparare: 20 min.
Capsunele se pun pe foc impreuna cu apa si lamaia. Se lasa timp de cateva minute pana cand se inmoaie bine apoi stingem focul si dam putin la rece. Cand s-au mai racorit putin le trecem prin blender si le transformam in piure.
Punem piureul din nou pe foc. Ouale le mixam cu zaharul pana cand se deschid la culoare. Punem 2-3 linguri din piureul de capsune (fierbinte) peste oua si mixam bine. Apoi procedam invers, punem compozitia de oua peste piureul de capsune. Lasam amestecul la foc mic si amestecam continuu.
Adaugam si untul taiat cubulete si mai lasam pe foc timp de 10 minute. In tot acest timp trebuie sa amestecam – cu telul – pentru a nu se taia/branzi compozitia. La final vom obtine o compozitie gen budinca. Turnam curdul intr-un recipient steril si-l acoperim cu folie alimentara. Dam la rece.
Curdul poate fi pastrat la frigider si timp de 2 luni – dar mare mirare daca rezista atat timp fara a fi consumat:)
Eu am pregatit cateva bunatati cu el si vi le voi prezenta in curand.
Enjoy!
Carol says
Nemaipomenit! Harnicuta ca de obicei.
liana says
Ce idee buna! Superb, abia astept sa-l incerc!
Sisters'Kitchen says
Cat de tareee, doamne ce bunatate <3
DiaMar bucataria galbena says
Are o culoare de vis!Pup!
Sidy says
“… mare mirare daca rezista atat timp fara a fi consumat…” ca mare dreptate poti sa ai !
Minunat arata si e tare bun.
Te tzuc cu mare drag !
Rocsy Ciobanu says
Wawww cat de grozava. Te felicit!
aneta says
buna imi place reteta mult mai ales ca este de capsuni,pana acuma am auzit de lemon curd dar inca de capsuni nu,dar bine ca sunteti dvs.si ne-ati impartasit si noua,multumesc mult cu siguranta am s-o incerc pupici
Adina says
Sunt prima,umple-mi o cana mare si da-mi o lingura de ciorba ca tare buna trebuie sa fie!:)
O trec pe lista!
Sara & Miki says
Buna ideea, pup!
Simona says
Tare bun cred ca este… Trebuie incercat!
Pup
Dohotariu-Avram Alina says
Vai cât de fain arată!
Cristina says
Super interesanta idea. Am listat reteta si am sa incerc sa o fac in week-end. O zi buna!
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Am gustat doar lemon curd, dar cred ca asta e mult mai bun!
Cristina says
O lingurita as incerca si eu!!! Arata prea bine sa nu ma tenteze!
coco says
buuunnn !!!!!!
Alina Vicu says
E tentant! Eu inca mai astept sa se coaca capsunile din gradina. :))
stefy says
la cum arata n-am nici un dubiu ca e si super gustos!!! weekend placut paula!!!
Top Cuisine avec Lavi says
Vai de mine ce bunatate ai facut aici!
Diana says
Super bun! Cam asa il fac si eu. 😉
Anonymous says
in camara se poate pastra daca dorim sa facem cantitate mai mare:D>
Paula Gafitescu says
Buna. Din pacate nu cred ca se poate pastra in camara pentru ca are oua in compozitie. Se mai poate pune la congelator. In frigider rezista in jur de 3-4 saptamani.
Claudia says
Absolut perfect !
Trebuie sa incerc si eu.
Paula says
Multumesc Dia! E o bunatate, si eu intamplator am dat peste reteta asta. Te pup!