Imi place inghetata si nu prea tin eu cont de vreme cand vine vorba de ea. Chiar daca e cald sau frig afara, inghetata e nelipsita de la mine din casa, si aici ma refer la inghetata de casa nu la cea din comert.
Capsunele sunt printre fructele mele preferate iar inghetata de capsune, hmmm….e chiar in top. E atat de aromata, are o culoare frumoasa, o textura cremoasa…e mai buna decat orice dulce cu ciocolata (hmm, aici ar putea fi unele discutii).
Prin urmare sa dam atacul la aceasta minunata inghetata. Mai tineti minte inghetata de vanilie de care vorbeam cu ceva vreme in urma? Ei bine, de la aceasta reteta vom face si deliciul nostru de azi.
Ingrediente
1/2 cantitate de inghetata de vanilie
400 gr capsune coapte
150 ml iaurt grecesc
150 ml smantana grasa
100 ml lapte de cocos
80 gr zahar pudra
Pentru inceput va trebui sa facem jumatate din cantitatea de inghetata de vanilie, reteta pe care o gasiti aici.
Bun, acum ca treaba este aproape gata – ce a mea ramas e floare la ureche – trecem repede la capsune.
Spalam bine capsunele, le curatam de codite si le scurgem bine de apa. Punem capsunele in blender si le transformam in piure – eu m-am ajutat de blenderul de care va povesteam aici si treaba a fost mai mult ca simpla.
Separat mixam usor smantana cu iaurtul, laptele de cocos si cu zaharul pudra apoi incorporam piureul de capsune si omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam mixul obtinut de la inghetata de vanilie si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-un recipient numai bun de pus la congelator. Daca aveti masina de inghetata treaba e simpla, va descurcati voi. Eu nu am…asa ca a trebuit sa mai mixez de vreo 3-4 ori in ea la interval de jumatate de ora.
Lasam inghetata la congelator pana la racirea completa, apoi se poate servi alaturi de capsune proaspete si frunzulite de menta. Enjoy!
Dohotariu-Avram Alina says
Și la mine e nelipsită cea din comerț :)).
Maria says
Ce bine arata inghetata, iar reteta e super simpla !
Multumesc pentru toate retetele minunate
Ramona Alina says
Are o culoare frumoasã si combinatia cu cocosul e yummy!pup
Cristina says
Delicioasa. Ador inghetatele de casa, chiar daca niciodata nu vor fi atat de cremoase ca si cele din magazin. Dar macar sunt sanatoase si naturale.
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Nu am facut niciodata inghetata acasa, cred ca nu ar avea consistenta potrivita… Aceasta arata superb!
Alina Vicu says
Minunata! N-am apucat sa fac anul asta, astept sa se coaca capsunile din gradina noastra ca sa fie cat de cat bio.
catkitchen says
Ce frumos arata !!! 😉
Astazi am si eu ceva in plan , dar cu fragute !!!
Eniko Ostafi says
CE BUN!!!!!
SI ARATA ATAT DE DELICIOS..
MMMM!!!
Rocsy Ciobanu says
Nu am facut pana acum inghetata in casa pentru ca nu prea consuma toata lumea, dar sunt sigura ca este foarte buna!
Diana says
Eu in general prefer inghetatele “cremoase” si nu ma dau in vant dupa cele de fructe dar a ta arata minunat, Paula. Te pup
Dorina says
O daaa , ceva fin si bun , imi place. Tocmai am terminat inghetatata facuta de mine , deci fur o cupa de la tine.
DiaMar bucataria galbena says
Preferata mea ramane inghetata cu ciocolata,dar acum nu as refuza nici o biluta din aceasta!
Te pup!
Carol says
Ce bine mi-ar prinde o portie si mie! Minunata! Ce frumaosa prezentare!
Lia says
Arata perfect.
Racoroasa si aromata.
Danutza says
Arata minunat! Este asa de fina si delicata
Any says
Noi mancam inghetata vara o zi da si o zi…da! Dar, o fac foarte rar acasa.
E buna tare cu capsuni!
Simona says
Cat de mult imi place inghetata…
The Wandering Oltean says
Compoziție nu alta Superb!
Paula Gafitescu says
Va multumesc frumos, ma bucur mult ca va place inghetata mea! O zi frumoasa tuturor!