Dovlecelul este o leguma foarte apreciata la noi in casa, fie el pregatit sub forma de chiftelute, gratinat…sau budinca la cuptor. Reteta care v-o propun azi se face destul de usor, este satioasa si sanatoasa. Merge bine pentru toata familia si cu siguranta o sa vi se ceara supliment.
Ingrediente
200 gr orez
3 dovlecei
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
150 gr cas de oaie
50 gr unt + extra pentru uns
3 linguri smantana
3 oua
100 gr cascaval
seminte de floarea soarelui
sare
piper
ierburi italienesti
Timp de preparare: 40 min Timp de coacere: 30 min
Orezul il spalam in cateva ape apoi il fierbem intr-un litru de apa (cu putina sare) timp de 15-20 de minute. Il lasam la scurs.
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ii lasam la scurs. Ceapa verde o tocam marunt, la fel procedam cu mararul si patrunjelul. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Scurgem bine dovlecelul de apa apoi il amestecam cu mararul, ceapa verde, patrunjelul, casul de oaie, smantana si ouale. Punem sare, piper si ierburi italienesti (dupa gust) si amestecam bine.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt din abundenta. Punem orezul si nivelam. Peste orez punem untul (cele 50 de grame) taiate bucati mici. Peste orez punem amestecul de dovlecel si nivelam din nou. Deasupra presaram cascaval ras si seminte de floarea soarelui.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava in cuptor si lasam budinca timp de 30 de minute pana cand e rumenita frumos.
Enjoy!!
Sara & Miki says
Imi place ideea ta. Pup!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Sara! Pupici
Haplea says
Ceva cu dovlecei am preparat si eu!!!Insa ce ai facut tu arata suuuper!
Paula Gafitescu says
Haplea, ma bucur ca-ti place!
mirela says
Tare bine arata!!!Si eu vreau!!!!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mirela!
Mihaela Mihalache says
O portie vine la mine 😉
Paula Gafitescu says
Mihaela, asa facem 😉
Rocsy Ciobanu says
Cat de mult imi plac prezentarile tale. Te felict. Pup!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Rocsy Mai am de lucru la ele…
Dragoi Valerica says
Budinca este delicioasa!Am sa incerc acest preparat!
GelaDumi says
Iubesc dovleceii in orice combinatie, dar in tarte si budinci sarate cel mai mult! O sa incerc si reteta ta, Paula,arata fantastic ceea ce ai facut si m-a prins!
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Superbe poze! M-au convins sa incerc si eu reteta