Ce poate fi mai simplu decat un chec? Poate doar o salata de fructe Siii…ce poate fi mai bun intr-o zi de vara in care nu prea ai chef sa faci mare lucru, dar totusi vrei sa te rasfeti cu ceva bun si dulce, care sa aiba si putina ciocolata dar si fructe de sezon? Hmmm…nu stiu voi ce parere aveti, insa pentru mine acest chec a fost exact ceea ce aveam nevoie. Usor de facut, usor de mancat. Fara creme grase, care se topesc cum le scoti din firgider – asa se intampla la mine vara :)). A fost bun, aromat cu fructe de sezon si cu un strop de ciocolata cum imi place mie.
Ingrediente
150 gr unt
150 gr zahar
2 oua medii
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
50 ml lapte gras
10 caise coapte
50 gr fulgi de ciocolata
1 lingurita extract de vanilie
unt pt uns + pesmet
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 1 ora
Ingredientele ar fi bine sa fie toate la temperatura camerei. Cand e cald afara acest lucru il obtinem usor, e suficient sa pregatim toate ingredientele cu o ora inainte de a ne apuca de lucru. In sezonul rece ar trebui sa le pregatim cu 2 ore inainte ca sa fie sigura treaba.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos si pufos. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Punem jumatate din amestecul de ingrediente uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Adaugam laptele si restul de faina si omogenizam. La final incorporam fulgii de ciocolata si extractul de vanilie.
Curatam caisele de samburi si la taiem in patru.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Pregatim o forma de guguluf ( se poate si o forma de chec medie, deoacere in guguluf nu va iesi foarte inalt) o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Turnam jumatate din compozitie in tava si deasupra punem bucatile de caise iar peste ele restul de compozitie
Dam checul la cuptor pentru 50-60 de minute, pana cand este rumenit bine si trece testul cu scobitoarea. Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam sa se racoreasca in tava pentru 10 minute apoi il transferam pe un gratar. Il feliem dupa preferinta in momentul in care este racit complet.
Pofta buna!
Timea says
Ce bine arata! Vreau si eu doua bucati.
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca-ti place Timea! iti dau si mai multe 😉
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Foarte bun! Bookmarked
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur mult ca-ti place! :*
Rocsy Ciobanu says
Ce bun…
Paula Gafitescu says
Multumesc Rocsy!:*
Cristina says
Yammy! Suntem pe aceeasi lungime de unda!
Paula Gafitescu says
Cristina, daa…doar e sezonul caiselor!
coco says
incerc si eu !
Paula Gafitescu says
Coco, chiar te rog si sa-mi dai de stire daca ti-a placut.
Mihaela Mihalache says
arata minunat
Paula Gafitescu says
Multumesc Mihaela! Pup
Adina says
Cred ca imi mai trebuie 3 burti si doua vieti ca sa prepar, si sa savurez toate bunatatile astea!:)
Paula Gafitescu says
Adina :)) Sa stii ca si eu gandesc la fel ca tine cand vad toate bunatatile care pot fi preparate, fie ele dulci fie sarate. Pup
Mirela Goleanu says
Ce-mi place cum arata !
Paula Gafitescu says
Mirela, ma bucur ca-ti place.
Adriana says
Ador caisele şi piersicile în prăjituri. Excelentă combinaţia cu ciocolată. Pup!
Paula Gafitescu says
Adriana intr-adevar e o combinatie frumoasa.Te pup!
Oana D. says
Yummm, ce bunatate ai facut tu aici!
Paula Gafitescu says
Oana, ma bucur ca-ti place. Pup!