Cat timp mai sunt visine la piata putem sa ne bucuram de bunatatea lor atat proaspete cat si intr-un desert delicios si aromat. Prajituri, torturi cu visine, budinci, dulceturi, compoturi….toate acestea asteapta sa fie facute din visinele aromate. Da, am uitat sa mentionez placinte…tocmai pentru ca voiam sa spun ca eu am ales sa fac o placinta fooooarte buna 😉 Si da, se poate consuma chiar si in perioada de post.
Â
Aluat
200 gr faina
80 gr unt de cocos
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar brun
50-60 ml apa rece
Â
Umplutura
500 gr visine
2 linguri fulgi de migdale
1 lingurita amaretto
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
70 gr zahar brun
2 linguri amidon
1 lingura unt de cocos
Â
unt de cocos si zahar pentru uns
Â
Timp de pregatire: 1 ora (fara asteptarea de la frigider) Timp de coacere: 40 min.
Â
Amestecam faina cu untul de cocos, praful de sare si zaharul. Vom obtine un aluat sfaramicios la care vom adauga treptat apa. In momentul in care aluatul este moale si omogen ne oprim, dam apa deoparte. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora…timp suficient ca se ne apucam de umplutura.
Â
Visinele le spalam bine apoi le scoatem samburii…o treaba putin mai anevoiasa e drept, dar de care nu putem scapa. Dupa ce am terminat operatiunea ‘samburii’ punem visinele intr-un vas incapator. Peste ele adaugam restul de ingrediente si amestecam bine.
Â
Pregatim o tava mica, de dimensiuni 20/20cm (daca aveti o tava mai mare va trebui sa adaptati cantitatea de ingrediente). O tapetam cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Â
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti. Prima parte (putin mai mare trebuie sa fie) o intindem si o asezam la baza tavii si ridicam usor marginile. Intepam foaia din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura. Peste umplutura facem gratii din aluatul ramas. Ungem placinta cu unt de cocos topit si presaram putin zahar.
Â
Introducem placinta la cuptor si o coacem timp de 40 de minute. Dupa 15 minute reducem focul la 180 de grade. Cand e gata (rumenita) o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava apoi o putem portiona dupa preferinta.
Â
Pofta buna!
Wow, cat de bine arata! O placinta delicioasa, ador visinele
Multumesc Danutza! Pup
Foarte bine arata! O bucatica si pentru mine mai este ?
Mihaela, binenteles ca am pastrat una special pentru tine
Mmmm ce de arome!!!Cu siguranta o bunatate! Pup
Daca e cu fructe sunt prima sosita la o asemenea minunatie !!! Cum sa nu-mi placa….?
Ups….sunt deja a doua ! Mare aglomeratie,mare….
Te tzuc cu drag !
Wow ce bunatate intr-o prezentare superba!
arata super!
Ce bine arata!!!! Imi plac mult ducliurile cu visine! xoxo
Sunt o fata a deserturilor cu visine. Placintica pregatita de tine este foarte buna si aromata!
Tare as imbuca un patratel din ala …arata de milioane
nu pot sa spun decat: dementialaaa! imi ploua in gura de pofta!
Ador orice desert cu visine !!! 😉
Ce pofta nebuna mi-ai facut! Arata minunat si ador visinele! (pst…in titlu ai scris visine iar la ingrediente si in text sunt cirese
) Te pup
Groazav de bine arata placintica!!!Yummy!Pup!
visinele preferatele mele….arata asa de bine!!
cat de bun, cat de bun! imi place mult!te pup! :*
una verdadera exquisitez,abrazos.