De mult imi doream sa incerc o reteta de tortilla acasa. Am mancat nu demult in Spania, dar nu stiu daca am nimerit sa gust cea mai buna reteta a lor :P. Nici aceasta reteta nu este una chiar originala, insa mi-a atras atentia tocmai pentru ca e altfel. Ca sa va spun si de unde o am…simplu, este o reteta pe care am furat-o din retetarul Ioanei de la Pasiune si Culoare pentru Provocarea secreta de luna aceasta – provocare gazduita luna aceasta de Elena Toma.
Pot sa va spun ca am rasfoit blogul Ioanei de la cap la coada de mai multe ori si nu pentru ca nu aveam ce sa aleg, ci tocmai pentru ca nu am reusit sa ma hotarasc foarte repede pe care vreau sa o fac. Ioana are multe retete interesante, inedite, din multe bucatarii internationale care mi-au atras atentia si care m-au surprins placut. Intr-un final m-am hotarat si am ales aceasta reteta delicioasa pe care v-o invit sa o cititi aici in varianta Ioanei – eu am facut cateva modificari pe motiv ca nu aveam sparanghel la dispozitie.
Ingrediente
3 oua
1 mana rucola
1 legatura mica de marar
100 gr smantana
sare, piper
nucsoara
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 cartof dulce mediu
1 rosie mica
Cartoful il curatam de coaja si il taiem in felii potrivit de subtiri – nu f subtiri si il punem la fiert in apa cu sare timp de 4-5 minute, nu mai mult. Scurgem feliile de cartof de apa si le lasam deoparte.
Incingem intr-o tigaie neaderenta lingura de ulei de masline apoi calim usor ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat marunt. Punem si cartofii si lasam 2-3 minute in tigaie apoi luam tigaia de pe foc.
Rucola o spalam bine si o scurgem usor pe servetele absorbante, apoi o taiem mai marunt.
Ouale le batem usor si le amestecam cu smantana, rucola,, mararul tocat marunt si condimentam dupa gust cu sare, piper si putina nucsoara rasa.
Punem amestecul de oua in tigaie. Daca tigaia poate fi introdusa in cuptor, atunci lasam compozitia asa, altfel o mutam intr-o tava rotunda de copt. Deasupra punem feliute subtiri de rosie.
Incalzim cuptorul la 190 de grade si coacem tortilla pana cand este frumos rumenita la suprafata.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava apoi putem sa o portionam dupa preferinta.
Pofta buna!
M. Angi S. says
Arata super minunat aceasta tortilla. bravo!!!
FLORY says
Interesanta,neaparat de testat.Pupici
adnia says
ce bun!
Simona says
Mmm… ce pofta mi-ai facut…
johanna says
foarte frumoasa ti-a iesit.sper ca v-a placut.pupici
Liana says
Delicioasă trebuie să fie!
Buburuza Bubu says
Pe mine chiar mai nimerit la gust cu reteta asta! Pup
Gabriela says
Ce bunatate!
Laura says
Foarte buna !!!
Valentina Mihaescu says
Arata foarte bine! Delicioasa stiu ca este. Am facut si eu zilele trecute. De data asta nu am avut rucola si am inlocuit-o cu mult patrunjel.