Biscuitii spritati sau biscuitii cu unt sunt niste biscuiti deosebit de fragezi si deliciosi. Sunt tare usor de facut, pot avea diferite forme in functie de dorinta/inspiratie si pur si simplu se topesc in gura. Sunt perfecti atat langa o cana cu lapte, cat si pe un platou de fursecuri pe masa de sarbatoare. Eu i-am facut pentru a-l putea intampina pe mosul asa cum se cuvine, cu biscuiti gustosi si fragezi. Sper sa fie multumit!
Ingrediente
200 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
1 praf de sare
100 gr zahar pudra
o lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 15 min Nr biscuiti: 30+
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul si sarea.
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. La final punem si extractul de vanilie. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru fluidizare. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit o forma stelata pentru spritare, dar se poate folosi orice forma va place.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Spritam compozita de biscuiti in tava sub forma de cercuri. Introducem tava la cuptor si coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor (dar foarte usor). Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii in tava inca 10 minute pentru a se intari apoi ii putem transfera pe un gratar la racit.
Pentru decor topim ciocolata alba la bain marie. Cand e topita complet o lasam putin la racorit pentru a fi mai consistenta, insa totusi lichida. Ornam biscuitii cu ciocolata astfel topita si cu inimioare de zahar.
Enjoy!
Refinder says
delicios 😉
Laura Nechita says
minunati! arata senzational si stiu cat de fragezi sunt! pupam mamica si piticii! >:d<
Mihaela says
Sunt foarte frumosi !
Rocsy Ciobanu says
Se topesc in gura!
Licuta Marin says
Mmm, tare buni trebuie sa fie!Yummy! Pupici!
Kyra says
Wau!
Ce bunatati tentante!
Sarbatori fericite iti doresc!
Oana D. says
Arata excelent si sunt usor de facut. De incercat!
Pupici!
Anonymous says
Superbi si delicati ,numai buni de papat! Gabriela.
Zdupeș says
merge perfect cu ceașca de cicoare de dimineață
Cristi Raduna says
Se topesc in gura dar nu au față . Cand i am bagat la cuptor s au ” topit” si au iesit niste mogaldete super gustoase probabil ca mai trebuia putina faina
Anonymous says
amidon?! sau amoniac?!
Paula Gafitescu says
Buna, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu. Este vorba de amidon de porumb ( gustin cumpar eu )