Provocarea din luna noiembrie m-a gasit intr-o perioada mai aglomerata si uite asa se face ca reusesc sa public reteta cu cateva zile intarziere. Imi cer scuze gazdei, care luna trecuta a fost Ioana dar totodata ii multumesc pentru rabdarea ei si pentru faptul ca primeste si intarziati la parada
Blogul repartizat a fost cel al lui Stefy harnicuta, un blog complex cu o multime de retete fel de fel. A durat ceva pana l-am rasfoit si pana am ales o reteta. Insa pana la urma m-am decis la acest delicios chec de post pentru ca tot suntem in postul Craciunului. A iesit grozav de bun, si cu o textura frumoasa. Il recomand tuturor cu mare drag!
Ingrediente
2 + 1/4 cani faina
1 cana apa minerala
3/4 cana zahar
1/2 cana ulei
1 plic praf de copt
1 praf sare
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri cacao
2 linguri dulceata de trandafiri
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 70 min Nr portii: 8
Eu am facut doar jumatate de portie din reteta originala, deci mi-a iesit doar un chec intr-o tava medie de chec. Am respectat in mare parte reteta Stefaniei, insa am mai umblat pe la cantitatea de zahar si am adaugat un ingredient extra, si anume dulceata de trandafiri pentru un plus de aroma. Gata, trecem la reteta.
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (170 de grade) si tapetam cu ulei si faina o tava medie de chec.
Intr-un bol amestecam bine uleiul cu zaharul apoi adaugam apa minerala si extractul de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea apoi se adauga peste ingredientele lichide. Amestecam usor apoi impartim compozitia in doua. Intr-una din parti punem cacaoa si dulceata de trandafiri apoi omogenizam.
Punem alternativ din cele doua compozitii in tava de copt si anume: 2 linguri din compozitia alba apoi doua linguri din compozitia neagra. Repetam procedeul pana cand terminam ambele compozitii.
Dam checul la cuptor pentru o ora, o ora si 10 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem pe un gratar la racit. Checul il feliem doar dupa ce e racit complet.
Dupa cum am mai spus a fost delicios si ma bucur ca am gasit aceasta reteta pe blogul Stefaniei.
Pofta buna!
Valentina Mihaescu says
Ce bine arata si ce aromat trebuie sa fie!
mandala says
Ce bine arata!
Ioana T says
arata minunata, trebuie sa-l incerc si eu mai ales ca de multe ori cand al meu vrea chec eu n-am oua sau lapte;)Si stai linistita, o intarziere mica e oricum acceptata.Pupici.
Daniela Addario says
Interesanta reteta, mai ales ca e de post… Arata minunat checul, pot avea si eu o feliuta ?!
Cristea Dana says
Totul arata superb si pozele si checul!!! Pupici :*
Rocsy Ciobanu says
Cat de fain!
Laura Nechita says
extraordinar de bun, si eu il fac des! te pup pe burtica!
Kyra says
Ma ce bunatate!
Cel mai spectaculos mi se pare faptul ca a rezultat din niste ingrediente atit de simple.
Adriana says
Dulceata îi dă un gust deosebit. Pup!
Paula Gafitescu says
Va multumesc frumos pentru aprecieri si ma bucur mult ca va place! :*
symona anomys says
Tocmai l-am scos din cuptor si l-am pudrat cu zahar si cacao apoi i-am pus putina dulceata de trandafiri ca ornament si arata suuuuperb! Am facut doua checuri.Diseară am musafiri.Multumesc din suflet pentru reteta minunata !
Paula Gafitescu says
Symona, ma bucur mult sa aud asta! Ma bucur ca a iesit bine si ca v-a placut. Sa va fie de bine! Te pup
Ionita Elena says
Este un chec simplu, dar extraordinar de gustos!!!
Eu am redus la jumatate cantitatea de zahar si am adaugat mai multa dulceata(pentru o aroma mai intensa).
Nici acum nu imi vine sa cred cat de bun este(si mai este si de post!)
Ieri am facut 2 tavi, dar se pare ca nu au fost de ajuns, astfel ca am mai facut si astazi 2.
Multumim pentru reteta! :-*
Anca B. says
Buna, Paula! Imi poti spune te rog ce fel de cana ai folosit la masurarea ingredientelor? As vrea sa stiu cam cate g de faina ai folosit, ma gandeam ca o cana de ceai are cam 250 g. Incerc sa fac checul intr-o forma de guguluf de 27 si nu stiu daca ar trebui sa mai ajustez cantitatile. Multumesc anticipat, checul arata minunat!
Paula Gafitescu says
Buna Anca. Mereu folosesc o cana normala de 250ml. Am si cantarit la un moment dat cat intra intr-o cana si mie mi-au dat 140gr de faina, respectiv 200 gr de zahar. Nu mai tin minte exact ce marimea avea tava de chec, dar cred ca era una standard ( ca si alea lunguiete de cozonac, din teflon ).
Ma bucur mult ca-ti place checul, abia astept sa vad cum iti iese!
Anca B. says
Asa fac :), conform instructiuni, multumesc tare mult! Te pup, zi frumoasa!
Paula Gafitescu says
Cu drag 😉 zi frumoasa si tie! Pupici