Imi plac briosele si imi place si nutella, atunci am zis sa fac un dulce care sa combine aceste mici slabiciuni ale mele. Au iesit niste cupcakes dragute si delicioase, bune de savurat impreuna cu prietenii. Reteta este simpla dupa cum urmeaza…
Cupcakes
80 gr unt
2 oua mari
80 gr zahar
200 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
220 gr faina
20 gr cacao neagra
100 gr nutella
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Topping
200 ml frisca lichida
50 gr nutella
alune glazurate
Timp de preparare: 50 min Timp de coacere: 20 min Nr portii: 12-16
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Incorporam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam cu un tel faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si oua si mixam usor la viteza mica pana obtinem un amestec omogen. Adaugam laptele si restul de ingrediente uscate si mai mixam pana la omogenizare. La final adaugam extractul de vanilie si nutella moale si mixam pana la incorporarea completa.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (190 grade pentru cuptor electric) si pregatim o forma de briose. Ungem forma de briose cu unt si o tapetam cu faina sau putem sa ne folosim de hartii speciale pentru briose. Turnam compozitia de cupcakes in forme pana la 2/3 din capacitate.
Coacem prajiturelele timp de aproximativ 20 de minute pana cand cresc frumosl. Binenteles ca putem face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca sunt gata. Scoatem tava din cuptor si lasam prajiturelele in tava inca 5 minute apoi le transferam pe un gratar. Le vom orna doar dupa ce s-au racit complet.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (190 grade pentru cuptor electric) si pregatim o forma de briose. Ungem forma de briose cu unt si o tapetam cu faina sau putem sa ne folosim de hartii speciale pentru briose. Turnam compozitia de cupcakes in forme pana la 2/3 din capacitate.
Coacem prajiturelele timp de aproximativ 20 de minute pana cand cresc frumosl. Binenteles ca putem face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca sunt gata. Scoatem tava din cuptor si lasam prajiturelele in tava inca 5 minute apoi le transferam pe un gratar. Le vom orna doar dupa ce s-au racit complet.
Incalzim usor frisca impreuna cu nutella la foc mic. Cand obtinem un amestec omogen luam de pe foc si dam la congelator timp de 30 de minute. Scoatem frisca din congelator si o mixam bine. Atentie, nu va fi foarte pufoasa insa in momentul in care obtinem o frisca usor aerata, care se poate orna, ne oprim din mixat. Ornam cupcake-urile cu frisca astfel obtinuta apoi decoram cu alune glazurate si servim cu pofta.
Enjoy!
Buna Dimineata! 2 la pachet va rog
Arata super yuuumy
Loredana ma bucur ca-ti plac, Pup!
Tare frumoase sunt! Pupici :*
Multumesc mult Diana, pup!
Sunt superbe si irezistibile, Paula!
Alina, iti multumesc pentru aprecieri, Te pup!
Hmm…slabiciuni zici? Aha :)))
arata de zici ca sunt pictate! Foarte frumoase! Te pupacesc!
Laura, fiecare cu slabiciunile lui, nu? :)))) Pupici
Tare frumusele si cu siguranta delicioase!
Teo, iti multumesc frumos! :*
ce poate fi mai bun decat o briosa? arat foarte bine!!
Stefy, asa e. Briosele sunt delicioase in orice combinatie. Te pup!
Paula, reteta vine la fix pentru mine. Sunt intr-o perioada in care as manca nutella cu nutella daca s-ar putea. Ador crema asta de ciocolata si cupcakes-urile tale arata minunat.
Corina draga ma bucur ca-ti plac! Si eu as manca nutella cu orice 😛
Mmm, tare frumusele si cred ca …mmm, tare delicioase! Pupici!
Licuta, multumesc! Dada, au fost super delicioase 😉 Pup
Foarte frumoase sunt!cu ce aparat faci fotografiile?!si cum faci sa apară efectul acela vag?!merci
Buna, efectul acela vag este datorita obiectivului. Aparatul este un dslr Nikon
Sono bellissimi e golosissimi . Buon fine settimana Daniela.
Grazie mille Daniela! Baci
tare bine mei arata!!!
Multumesc mult Catau!:*