Din nou ajungem la capitolul dulcegarii mici si delicate, insa frumoase si gustoase peste masura. Daca in urma cu ceva vreme faceam varianta magdalenelor cu lamaie si strugurei acum le-am incercat si in varianta cu ciocolata. Nu ma pot pronunta care au fost mai bune, pentru ca mi-au placut ambele variante extrem de mult. Cele cu ciocolata au fost putin mai dense, iar cele cu lamaie au avut un aer mai ‘fresh’, mai racoritor.
Ingrediente
3 oua mari
130 gr unt
150 de zahar
1 praf de sare
50 gr cacao
80 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 13 min. Nr bucati: 36
Faina se amesteca cu sarea si cacaoa. Ouale se mixeaxa bine impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Se adauga ingredientele uscate in doua reprize si se mixeaza usor dupa fiecare adaugare. La final se adauga si untul moale la temperatura camerei si extractul de vanilie si se omogenizeaza.
Punem compozitia la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina formele de magdalene (daca aveti forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungeti). Umplem formele cu compozitia de magdalene pana la 2/3 din capacitatea maxima. Punem tava la rece pentru inca 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins. Coacem magdalene timp de 12-13 minute.
Scoatem magdalenele pe un gratar la racit apoi le servim cu pofta. Merg de minune la cafea, sau alaturi de o cana cu lapte. Putem sa le decoram cu ciocolata alba topita, asa cum am facut eu, pentru un plus de efect.
Enjoy!
Alina Vicu says
Minunate!
Fetita mea e mare amatoare. Cand eram insarcinata cu ea mancam in nestiere. :”>
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur ca-ti plac Atunci…nu e de mirare ca fetita ta le adora
sandra neiva says
Adoro e estas ficaram tão lindas e perfeitas, uma deliciosa sugestão.
beijinhos
Paula Gafitescu says
Gracias Sandra!
coco says
chiar mici si delicate!
Paula Gafitescu says
Da Coco, asa este
GelaDumi says
Dragute si apetisante!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Gela! Pup