De Paste, la noi in familie, se prepara anumite feluri de mancare in fiecare an. Sunt nelipsite de pe masa de sarbatoare si nu am putea concepe masa traditionala de Paste fara ele. Printre acestea se numara: friptura de miel ( la cuptor sau in tigaie), cozonacul si binenteles pasca.
O reteta delicioasa de pasca am sa va prezint astazi, este facuta din aluat de cozonac – asa cum se face ea in mod traditional – are in umplutura branzica proaspata de vaca si fulgi de ciocolata pentru a impaca si iubitorii de ciocolata (printre care ma numar si eu).
Ingrediente
300-400 gr aluat de cozonac
500 gr branza de vaca
200 gr smantana grasa
2 oua
100 gr zahar
2 linguri pline de gris
1 praf de sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
50 gr fulgi de ciocolata neagra
1 ou pentru uns
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 12
Preparam aluatul ca si cel pentru cozonac dupa cum este descris in reteta mea de cozonac, sau cel mai bine facem pasca in acelasi timp cu cozonacul, marind cantitatile pentru a ne ramane aluat si pentru pasca.
Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie rotunda de 0.5cm grosime cu diametrul mai mare decat cel al tavii unde urmeaza sa o coacem. Ungem tava cu ulei apoi punem aluatul avand grija sa fie ridicat si pe margini.
Umplutura se face usor. Amestecam branza cu smantana, ouale si zaharul pana cand devin o crema. Putem folosi mixerul sau telul. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, grisul si fulgii de ciocolata neagra si amestecam usor. Punem umplutura in tava peste aluat.
Restul de 1/3 de alalut il folosim pentru a face niste impletituri care vor fi puse deasupra umpluturii. Asezam fasiile impletite frumos in tava apoi le ungem cu ou batut. Dam pasca la cuptorul preincalzit (la foc mediu) si o coacem timp de 45-50 de minute pana cand este frumos rumenita. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racit in tava apoi o transferam pe un gratar.
Este delicioasa! Pofta buna!
Ce bine arata si ce repede vin Pastele !
Mandala, multumesc! Ai dreptate, imediat ne bat la usa
Arata bine bine perfect,sa sti ca o sa fac si eu anul asta asa ,pana acum am facut din aluat de tarta super buna si acea ,dar anul asta o sa fac asa! Gabriela.
Gabriela draga sa incerci si varianta asta ca e tare buna, pufoasa si cremoasa! Pupici
La asa pasca zau daca mai numar caloriile
pup
Buburuza :))), nici eu nu le mai numar de multa vreme 😀
Ce frumusete!
xoxoxo
Maya, iti multumesc frumos! Pup
Doamne cat de bine arata ! E perfecta !!!
Nici ca mai vrei altceva….
Te tzuc !
Multumesc mult Sidy! Te pup
Bună ziua, arată minunat tarta!
Ce diametru are tava?
Buna Nicoleta. Are 24 cm diametru.